Otteluraportti: HJK-FC Lahti 2-0 (1-0) – Liigacupissa välieriin!

HJK varmisti paikkansa Liigacupin välierissä kaatamalla FC Lahden värikkäiden vaiheiden jälkeen 2-0. Ottelun ratkaisu nähtiin ensimmäisellä jaksolla, kun Lahden keskikenttäpelaaja Xhevdet Gela ajettiin kentältä kahden keltaisen kortin myötä. Erfan Zeneli iski ottelun avausmaalin 38. minuutin kohdalla Atomin loistavasta esityöstä. Atom riisti pallon aggressiivisesti Henri Toivomäeltä ja syötti Zenelin täysin avoimeen maalipaikkaan. 2-0 loppulukemat iski toisella jaksolla heti HJK-debyytissään onnistunut Mike Havenaar, joka osui niin ikään Atomin esityöstä.

Ottelun ensimmäinen kymmenminuuttinen oli varsin rauhallista ja tarkkailevaa peliä, eikä kummallakaan joukkueella ollut maalipaikkoja. Ensimmäinen tilanne tuli Guy Moussille, joka pääsi laukomaan Atomin taaksepäin puskemaan palloon ja tulitti pelivälineen niukasti ohi Henrik Moisanderin vartoiman maalin. Koko ottelun ratkaisunkin kannalta varsin merkittävät keltaiset korttinsa Gela hankki kopattuaan ensin Ousman Jallow’ta jaloille ja reilu viisi minuuttia edellisestä kopattuaan Robin Lodia takaapäin jaloille. Jallow loukkasi tilanteessa nilkkaansa ja hänet jouduttiin vaihtamaan kentältä pois kymmenen minuuttia rikkeen jälkeen.

Zeneli iski maalinsa Atomin syötöstä ensimmäisen jakson lopussa. Kokonaisuudessaan Klubi vei ensimmäistä jaksoa kiihtyvällä tahdilla ja ensimmäisen jakson lopussa alivoimaisella vierasjoukkueella oli jo vaikeuksia päästä kontrolloidusti yli puolenkentän.

Toisella jaksolla HJK loi edelleen paljon painetta Lahden maalille, mutta “kuhnurit” kestivät hyvin puolustustaistelussaan. Havenaar tuli vaihdosta kentälle reilun tunnin pelin jälkeen ja toi Klubin hyökkäyspelaamiseen kaivatun lisän ja tilanteita alkoi syntymään Lahden maalille enenevissä määrin. 85. minuutin kohdalla Havenaar osuikin vielä ja iski HJK:n 2-0 voittoluvut Atomin syötöstä.

HJK nappasi siis tärkeän 2-0 voiton ja eteni Liigacupin välieriin. Vastustaja tulee otteluparista HIFK-VPS, joka pelataan Talissa lauantaina 7.3.

HJK-FC Lahti 2-0 (1-0)

(38. Zeneli, 85. Havenaar)

HJK: Sahlgren; Sorsa (85. Heikkilä), Moren, Baah, Lampi; Malolo (63. Havenaar), Moussi; Lod, Atom (88. Lingman), Zeneli; Jallow (37. Peiponen)

Vaihdossa: Sauramaa, Lehtinen, Schüller