Otteluraportti: HJK – FK Atlantas 1-1, agg. 3-1

HJK raivasi tiensä Eurooppa-liigan karsinnan toiselle kierrokselle, kun se kukisti liettualaisen FK Atlantasin yhteismaalein 3-1. Karsinnan toinen osaottelu päättyi Töölössä tasalukemiin 1-1.

Ottelu alkoi vahvasti samoissa merkeissä, kuin viikko sitten käyty ensimmäinen kamppailu. Atlantas puski päälle ja HJK pyrki kasaamaan rivinsä mahdollisimman tiiviiksi.

Vieraiden alkurynnistys tuotti ensimmäisen reilun kymmenen minuutin aikana peräti neljä kulmapotkua, mutta Klubin puolustuspeli toimi erikoistilanteissa erinomaisesti läpi koko ottelun.

Klubin kannalta helpottavan tuntuisesta avausmaalista vastasi Taye Taiwo. Puolen tunnin kohdalla Taiwo iski pallon varmasti maaliin rangaistuspotkusta, jonka Nikolai Alho ansaitsi jouduttuaan Atlantasin maalivahdin rikkomaksi.

HJK sai heti maalin perään vielä erinomaisen paikan kulmapotkun jälkitilanteesta, mutta ensimmäisessä ottelussa kahdesti Atlantasia rokottanut Alfredo Morelos ei tällä kertaa onnistunut viimeistelyssä lähietäisyydeltä.

Toisella puoliajalla Klubi esiintyi isännän elkein. Vahva hallinta ei kuitenkaan tuottanut lisäosumia.

Noin vartti ennen varsinaisen peliajan päättymistä Atlantas onnistui tasoittamaan ottelun, kun vaihtopelaaja Marius Pap?ys taisteli pallon pelaajamassan keskeltä ohi muutoin erinomaisesti pelanneen Thomas Dähnen.

Lopussa HJK onnistui jäädyttämään pelin ja se varmisti jatkopaikkansa ilman epäselvyyksiä.

Seuraavalla kierroksella Klubi saa vastaansa bulgarialaisen PFC Beroe Stara Zagoran. Eurooppa-liigan karsintojen toinen vaihe pelataan 14.7 ja 21.7.

HJK Helsinki – FK Atlantas 1-1 (1-0), yhteistulos 3-1

Maalit: Taiwo 30′ rp – Papsys 76′