Otteluraportti: HJK – FK Rabotnicki 2-1 (2-0)

HJK jatkaa Mestarien liigan kolmannelle karsintakierrokselle! Riemukas 2-1 -voitto makedonialaisesta FK Rabotnickista täyden Sonera Stadiumin edessä riitti viemään Klubin jatkoon. Robin Lodin ja Valtteri Morenin osumat näyttivät ratkaisevan ottelun HJK:n eduksi jo ensimmäisellä puoliajalla, mutta Stephan Vujcicin kaukolaukaus toi vieraat vielä mukaan taisteluun toisella puoliajalla. Klubilla oli lukuisia mahdollisuuksia iskeä naula vierasjoukkueen arkkuun toisella puoliajalla, mutta epäonnistuneet viimeistelyt ja maalivahti Damjan Siskovski pitivät Rabotnickin mahdollisuudet elossa. Makedonialaiset onnistuivat loppuhetkillä painamaan pelin vielä HJK:n päähän, mutta puolustus pelasi tilanteet varmaotteisesti eikä varsinaisia maalipaikkoja päässyt syntymään.

Ottelu potkaistiin käyntiin kotiyleisön hurmiollisen metelin saattelemana. Hermostuneiden ensimmäisten minuuttien aikana Rabotnicki prässäsi korkealta ja yritti pakottaa HJK:n puolustuslinjaa pallonmenetyksiin. Hiljalleen vieraat väsyivät pallon perässä ravaamiseen ja Klubi sai otteen pelistä. Pian pallo olikin jo Rabotnickin maalissa. Mac Kandjin tyylikäs kantapääsyöttö löysi ylös nousseen Sebastian Sorsan, joka jatkoi pallon vapaana alueella olleelle Robin Lodille. Lod sijoitti pallon napakalla, kierteisellä kudilla maalin ylänurkkaan jättäen maalivahti Siskovskin voimattomaksi. Klubi sai johto-osumasta uutta puhtia ja peli pyöri Rabotnickin maalilla. Toinen maali syntyikin pian perään. Nikolai Alhon kulmapotku putosi rangaistuspilkun kohdalle, Valtteri Moren nousi korkeimmalle ja ohjasi pallon jykevästi takanurkkaan. HJK piti ottelun taukoon saakka täysin hallussaan ja näytti menevän menojaan kohti selvää voittoa.

Toinen puoliaika alkoi kuitenkin huonoimmalla mahdollisella tavalla. Vierasjoukkueen Stephan Vujcic pääsi kokeilemaan 25 metristä, mutta laukaus näytti putoavan helposti Michael Tørnesin näppeihin. Pallo kuitenkin luiskahti tanskalaisen näppien ja jalkojen välistä, ja sujahti epäonnekkaasti maaliin. HJK ei kuitenkaan panikoitunut takaiskusta. Rabotnickin maalille järjestettiin hirvittävä mylläkkä, mutta Mac Kandjin sijoitus suhahti sivuverkkoon, Robin Lodin pommitus jysähti ylärimaan ja Sebastian Sorsan tuikkauksen eteen pääsi Damjan Siskovski. Kun Klubi ei onnistunut paikoistaan, siirtyi pallonhallinta hiljalleen vieraille. Roikkupallot lensivät kohti HJK:n puolustusta, mutta Markus Heikkinen ja Valtteri Moren seisoivat kuin kalliot puolustuksen sydämessä ja estivät sekasorron syntymisen maalin edustalle. HJK selvisi kunniakkaasti lopun puolustustaistelusta ja juhli jatkopaikkaa.

Kauaa juhlat eivät kuitenkaan jatku. Mestarien liigan karsinnat jatkuvat ensi keskiviikkona 30.7. kotiottelulla kyproslaista APOEL FC:tä vastaan. Sitä ennen Klubi pelaa vielä Veikkausliigaottelun lauantaina Turussa FC Interiä vastaan.

HJK – FK Rabotnicki   2-1 (2-0)

(yhteistulos: 2-1)

(22. Lod, 26. Moren – 47. Vujcic)

HJK: Tørnes; Sorsa, Moren, Heikkinen, Lampi; Tainio, Schüller; Alho, Lod, Savage (90+. Baah); Kandji (88. Väyrynen).

Vaihdossa: Eriksson, Heikkilä, Mannström, Forssell, Konan.