Otteluraportti: HJK-HIFK 1-1 (0-0)

Loppuunmyydyllä Sonera Stadiumilla ei tunnelmasta ollut pula, kun HJK ja HIFK iskivät toisen kerran tällä kaudella yhteen loppuunmyydyn stadinionin edessä. Ensimmäisen ottelun tavoin myös toisessa Stadin derbyssä päädyttiin 1-1 tasatulokseen, joten Helsingin herruuden ratkaisu jäi viimeiseen, elokuussa pelattavaan kolmanteen otteluun.

Molempien joukkueiden fanit avasivat ottelut komeilla tifoillaan. Kentällä alku oli rauhallinen, kun sinivalkoiset isännät pyrkivät heti alusta lähtien luomaan rauhallisilla hyökkäyksillä tilanteita kohti IFK:n maalia.

Ensimmäisen vartin aikana paras maalipaikka aukesi IFK:n Joni Korhoselle, jonka laukaus painui kuitenkin reilusti maalin yli. Klubilla oli puolittaisia tilanteita useita, mutta Ousman Jallow’n laukaus ei osunut maalipuiden väliin ja Toni Kolehmaisen hyvästä nousustakin oli seurauksena vain kulmapotku.

Demba Savage oli tuttuun tyyliinsä alati vaarallinen oikealla laidallaan ja aina gambialaisen ollessa pallossa oli IFK-puolustuksella kiire. 20 minuutin kohdalla Savage haki maanmiehelleen Jallow’lle paikkaa keskustasta, mutta Jallow’n ruuti oli yhä märkää ja hyökkääjän ohjaus Savagen hyvään keskitykseen lipui jälleen maalin yli.

Reilu viisi minuuttia ennen taukoa Klubille aukesi hyvä tilanne siirtyä johtoon, mutta lopulta punaisten puolustus onnistui selvittämään Atomin ja Jallow’n tilanteen, eikä Klubipelaajat päässeet sutimaan palloa maalinedustalta sisään. Seuranneesta kulmapotkusta Jallow pääsi vielä puskemaan Zenelin hyvään keskitykseen, mutta gambialaisen pusku jälleen yli maalin.

Ensimmäisellä jaksolla ei siis maaleja nähty, vaikka viimeisen vitosen aikana HJK paransikin peliään selvästi ja alkoi vyörymään vaarallisen oloisesti kohti IFK-päätyä.

Paine tuotti tulosta heti toisen jakson alussa. Atom sai pallon Rasmus Schülleriltä Zenelin vapaapotkun jälkeen ja latasi pallon verkkoon. Japanilaisen kauden seitsemäs osuma syntyi ihanalla laukauksella valtavan pelaajamassan läpi.

Viisi minuuttia myöhemmin Veli Lampi väläytteli hyökkäyspelaamisen taitojaan ja esitti vasemmalta kaistalta hyvän nousun. Nousun päättänyt, vaikeasta asennosta lähtenyt, laukaus painui kuitenkin pari metriä Saku Erikssonin vartioiman IFK-maalin yli ja punaiset säästyivät toiselta takaiskulta.

Pelikellossa oli vajaa tunti täynnä, kun Demba Savage oli lähellä täräyttää melkoisen osuman. Zeneli keskitti pallon vastahyökkäyksen päätteeksi vasemmalta Savagelle, joka pommitti suoraan ilmasta kohti takayläkulmaa. Laukaus niukasti ohi ja Sonera Stadiumin yleisö huokasi pettymyksestä.

Reilu tunti oli takana, kun HJK:lta riistettiin päivänselvä rangaistuspotku. IFK:n Pauli Kuusijärvi repi kulmatilanteessa todella tylysti kahdella kädellä Schüllerin kentän pintaan, mutta erotuomari Dennis Antamo ei puuttunut tilanteeseen.

Klubi jatkoi sinivalkoista vyöryään kohti IFK:n maalia vielä kymmenen minuuttia, mutta ei saanut tarvittavaa toista maalia tehtyä. Ousman Jallow’lle siunaantui paikka, jos toinenkin ja Veli Lammenkaan hienot nousut eivät tuottaneet tulosta maalin muodossa.

Vierasjoukkue pääsi paremmin peliin mukaan, kun otteluaikaa oli jäljellä vartin verran. Klubin hyökkäysinto laantui ja pallonhallinta lipsui enemmän ja enemmän myös IFK:lle. Kun Klubi ei tilanteitaan hyödyntänyt, iski vierasjoukkue pelin loppuhetkillä tasoihin. Vaihtomies Youness Rahimi laukoi paristakympistä ja Tommi Vesala ohjasi pallon verkkoon ohi suunnanmuutoksesta hölmistyneen Daniel Örlundin, 1-1.

Klubi sai vielä avian varsinaisen peliajan lopussa kulmapotkun, josta kentälle vaihdettu Mike Havenaar pääsi puskemaan. Pusku pysähtyi punaisten puolustukseen, eikä kapteeni Markus Heikkinenkään saanut palloa survottua verkkoon, joten ottelu päättyi 1-1.

Klubin seuraava ottelu pelataan jo perjantaina, kun HJK matkustaa Rovaniemelle, jossa kärkikamppailussa on vastassa RoPS. Seuraavassa kotipelissä ei panosta puutu, kun Mestarien liigan toisen karsintakierroksen ratkaisevassa toisessa osaottelussa on 21.7 klo 19 vastassa latvialainen FK Ventspils.

HJK: Örlund; Sorsa, Moren, Heikkinen, Lampi; Kolehmainen, Schüller; Savage, Atom, Zeneli; Jallow (88. Havenaar)

Vaihdossa: Sahlgren, Baah, Heikkilä, Peiponen, Moussi, Klinga

HJK-HIFK 1-1 (0-0)