Otteluraportti: HJK-HIFK 1-1 (1-0)

Stadin herruus jäi jakamatta, kun HJK ja HIFK päätyivät myös kauden kolmannessa derbyssä 1-1 tasalukemiin. Kaikki kolme loppuunmyydyllä Sonera Stadiumilla pelattua Stadin derbyä päättyivät samoin lukemin, kun IFK onnistui nousemaan jokaisessa pelissä maalin tappioasemasta tasatulokseen.

Ottelun alku oli todella tunnusteleva, eikä kummassakaan päädyssä nähty maalipaikkoja ensimmäisen vartin aikana. Ousman Jallow’ta kohti pelattiin paljon palloja IFK:n rangaistusalueelle, mutta gambialaiskärjen kurotukset jäivät kerta toisensa jälkeen muutamia senttejä pallosta ja IFK selvisi vaarallisen oloisista tilanteista säikähdyksellä.

Ensimmäinen kunnollinen maalipaikka nähtiin reilun 20 minuutin pelin jälkeen, kun Atom pelasi itsensä hienosti puolittaiseen läpiajoon. IFK-vahti Saku Eriksson peitti kuitenkin kulman hyvin ja japanilaisen viimeistely-yritys ei tuottanut tulosta.

Seuraava hyvä tilanne tuli reilu 10 minuuttia myöhemmin, kun Jallow rynnisti voimakkaasti IFK-puolustuksen läpi puolittaiseen läpiajoon. Lopulta pieneen kulmaan ajautunut Jallow yritti omaa ratkaisua, mutta tulinen kuti lävähti vain sivuverkkoon ja tähtirintojen maali säilyi koskemattomana.

Klubi sai ottelusta hieman otetta ja loi ensimmäisellä jaksolla vaarallisimmat paikat, vaikka IFK pitikin paljon palloa hallussaan. Lopulta sinivalkoiset onnistuivat myös maalinteossa. Markus Heikkinen lähetti pitkän kaaripallon ja Ousman Jallow voitti pääpallon punaisten puolustukselta. Formose Mendy meni heti ensimmäisellä kosketuksella häntä puolustaneesta Nnaemeka Anyamelestä ohi ja nosti toisella kosketuksella pallon upeasti yli vastaan tulleen Erikssonin. Hallittu nosto ja peli oli 1-0 HJK:lle. Näissä lukemissa lähdettiin myös tauolle.

IFK tuli toiselle jaksolle kovalla ryminällä ja sai heti jakson alkupuolella pari tilannetta kulmapotkuista. HJK puolusti omaa maaliaan tiukasti ja IFK:n pelaajat eivät päässeet keskityspalloihin ensimmäisenä. Kunnes 57. Minuutin kohdalla punapaidat nousivat erikoistilanneosumalla tasoihin. Jonki Korhonen toimitti sivuvaparista hyvän pallon boksiin ja IFK-puolustaja Sinisalo nousi korkeimmalle ja toi vierasjoukkueen tasoihin, 1-1.

Reilun tunnin kohdalla Atom sai kaksi kohtuullista tekopaikkaa, kun japanilainen pääsi kokeilemaan kahteen otteeseen vajaasta paristakymmenestä metristä maalintekoa. Molemmat laukaukset niukasti ohi ja johtomaali jäi haaveeksi.

Kun ottelua oli jäljellä parisenkymmentä minuuttia, loi HJK valtaisan paineen vierasjoukkueen maalille. Paikkoja sateli viisiminuuttisen aikana todella paljon ja läheltä piti –tilanteita nähtiin useita. Maaliin asti pallo ei koskaan päätynyt, kun Eriksson oli IFK-puolustuksen viimeisenä lukkona varmalla pelipäällä ja Rasmus Schüllerin hyvä kaukovetokin painui rimaa nuollen yli punaisten maalin.

Viimeisen kympin aikana HJK ei pystynyt luomaan enää yhtä kovaa painetta, vaikka tilanteita nähtiin yhä IFK:n maalilla. Väsyneen oloinen vierasjoukkue taisteli todella uhrautuvasti ja puolusti kynsin ja hampain tärkeää pistettään. Kun lisämaaleja ei enää täpötäydellä Sonera Stadiumilla nähty, päättyi peli jälleen kerran 1-1 tasalukemiin.

HJK:n seuraava ottelu pelataan ensi torstaina Sonera Stadiumilla. Eurooppa-liigan playoff-vaiheen toisessa osaottelussa on vastassa FC Krasnodar, joka johtaa ensimmäisen osan jälkeen peräti 5-1 lukemin.

HJK: Dähne; Peiponen, Heikkilä, Heikkinen, Taiwo; Malolo (64. Moussi), Schüller; Mendy (61. Kolehmainen), Atom, Zeneli; Jallow

Vaihdossa: Mikkelsson, Lehtinen, Klinga, Lingman

HJK-HIFK 1-1 (1-0)