Otteluraportti: HJK – HIFK 2-1

Kauden ensimmäinen Stadin Derby oli sitä mitä tilattiin. Ainutlaatuinen tunnelma, sekä kentän vauhdikkaat tapahtumat hurmasivat loppuunmyydyn Sonera Stadiumin yleisön.

Ennen ottelua suurin osa kannattajista saapui kansainväliseen tapaan ajoissa paikalle. Ne jotka jättivät tulonnsa viime tinkaan, eivät varmasti tee toistamiseen samaa virhettä. Ottelun kaikki maalit nähtiin nimittäin todella aikaisessa vaiheessa. Kolmannen maalin, HJK:n voittomaaliksi jääneen 2-1 osuman, viimeisteli Odu vain 11 peliminuutin kohdalla.

Valtavassa huutomyrskyssä alkanut ottelu sai todellisen sytykkeen heti kärkeen, kun vain parin minuutin kohdalla takatolpalle unohtunut Alfredo Morelos puski kauden viidennen maalinsa Taye Taiwon erinomaisesta keskityksestä.

HIFK ei kuitenkaan tästä lamaantunut, vaan se tasoitti vain pari minuuttia avausmaalin jälkeen. Joni Korhosen pitkä rajaheitto kimpoili maalinedustalle Esa Terävälle, joka runnoi pallon ohi Thomas Dähnen.

11 minuutin kohdalla Odu sai millintarkan pystypallon Atomilta. Nigerialainen otti pallon hallitusti haltuun, kiersi vastaan tulleen Carljohan Erikssonin ja iski pelivälineen varmasti verkon perukoille. Osuma oli Odun kauden neljäs.

Toisella puoliajalla HJK:n paras paikka siunaantui Morelosille, joka ei kuitenkaan pystynyt puskemaan Taiwon antamaa kulmapotkua sivuverkkoa lähemmäksi maalia.

HIFK painoi loppua kohden vimmatusti päälle ja se saikin aikaan useita vaarallisia keskityspaikkoja. Dähne kuitenkin hoiti maalillaan varmuudella kaikki tolppien väliin tulevat vedot.

– Vahva esitys joukkueelta ehkä ihan loppua lukuunottamatta. Kyllä me HJK:sssa voidaan mennä hymyssä suin nukkumaan, myhäili päävalmentaja Mika Lehkosuo Helsingin herruudesta saatu historiallinen kiertopokaali kainalossaan.

Voiton myötä HJK nousi yksin sarjakärkeen. Toisena oleva IFK Mariehamn on nyt kahden pisteen päässä. Kolmantena olevaan KuPSiin on eroa jo kymmenen pistettä.

Klubi reissaa sunnuntaiksi vieraspeliin Savoon, jossa vastassa juuri sarjakakkosen 3-0 pieksenyt KuPS.

Seuraava sivivalkoisten kotipeli Sonera Stadiumilla on 12.6. sunnuntaina RoPS:a vastaan.

HJK – HIFK 2-1 (2-1)

Maalit: 2′ Morelos, 11′ Odu – 5′ Terävä