Otteluraportti: HJK-HIFK 3-3 (1-2)

Vuoden 2016 ensimmäinen Stadin derby oli henkeäsalpaavan jännittävä taisto, joka päättyi lopulta taas kerran tasatulokseen. Tällä kertaa lopussa tasoihin nousi HJK, kun Lassi Järvenpää ja Alfredo Morelos osuivat viimeisellä kympillä ja nostivat Klubin kahden maalin takaa tasoihin.

IFK sai otteluun unelma-alun, kun Matias Hänninen pääsi laukomaan rangaistusalueelta vieraat 0-1 johtoon heti kolmannella peliminuutilla. Hänninen sai pomppivan pallon eteensä ja laukoi pallon maan kautta yli HJK-vahti Markus Uusitalon vieden punaiset heti alkuun johtoon.

Ottelussa pelattiin erittäin kovaa, eikä rumiltakaan taklauksilta vältytty. Ensimmäinen varoitus nousi jo kuuden minuutin kohdalla IFK:n Tuomas Aholle, joka rappasi Atomin tylysti takaapäin nurin. Taye Taiwon vapaapotku meni kuitenkin vajaan metrin ohi IFK-maalin.

Klubi oli todella lähellä tasoitusta myös seuraavasta tilanteestaan. Atom antoi hyvän kulman takatolpalle ja Lum Rexhepi puski pallon kohti IFK-maalia. Pallo ehti jo ohittaa maalia vartioineen Saku Erikssonin, mutta punaisten puolustus pystyi siivoamaan pallon lopulta maaliviivalta.

IFK osoitti tehokkuutensa uudestaan 16 minuutin kohdalla, kun se viimeisteli myös toisesta tilanteestaan. Ville Salmikivi taisteli väkisin ohi Aapo Halmeen ja viimeisteli varmasti ohi vastaan tulleen Uusitalon, 0-2 HIFK:lle.

HJK:n vastausta ei tarvinnut kauaa odottaa. Taye Taiwon hurjasta pommista oltiin saatu jo osviittaa kauden aiemmissa peleissä, mutta paras oli vielä tulematta. Pelikello näytti 21 minuuttia, kun Taiwo pääsi tälläämään sydämensä kyllyydestä pomppivaan vastapalloon. Eriksson ei ehtinyt räpäyttää edes silmiään ennen kuin pallo oli jo painunut vastustamattomasti takakulmaan, 1-2.

-Tuntui hienolta ampua pallo verkkoon! Näin jo kaukaa että nyt menee sisään, eikä maalivahti ehdi mukaan. Laukauksiakin on harjoiteltu paljon treeneissä ja nyt onnistuminen tuli oikeaan paikkaan, Taiwo iloitsi ottelun jälkeen.

Enempää maaleja ei kiihkeällä avauspuolikkaalla nähty. Varoitukset ansaitsivat ensimmäisen nelivitosen aikana myös IFK:n Eero Peltonen ja HJK:n Obed Malolo.

-Näissä otteluissa ei ole ikinä kiva jäädä alussa jälkeen, mutta joukkueemme taisteli hyvin eikä luovuttanut missään vaiheessa. Kova työnteko on avain kaikkeen ja tänään kaikki pelaajamme pelasivat suurella sydämellä, Taiwo mietti.

HJK aloitti toisen puoliajan vahvasti ja sai jakson ensimmäisestä kulmapotkustaan kovan hässäkän IFK-maalille. Punaiset pystyivät lopulta siivoamaan pallon pois maalinedustaruuhkasta ilman takaiskuja.

65 minuutin kohdalla vieraat siirtyivät toistamiseen kahden maalin karkumatkalle. Joni Korhonen pääsi kuin varkain karkuun HJK:n puolustukselta, eikä Korhonen erehtynyt maalipaikassaan vaan sijoitti pallon Klubimaalin alakulmaan, 1-3.

HJK reagoi tilanteeseen heti ja Alfredo Morelos kirmasi kärkeen Ilmari Ylösen tilalle. Hetki myöhemmin kentälle tulivat myös Nikolai Alho, Lassi Järvenpää ja Sebastian Dahlström, joille tekivät tilaa Lucas Lingman, Sebastian Sorsa ja Obed Malolo.

Klubi otti ottelua yhä enemmän haltuunsa mitä pidemmälle ottelu eteni. IFK keskittyi lähinnä pelin rikkomiseen ja puolustamiseen, mutta lopulta Klubi sai palkintonsa kavennusmaalin muodossa. Viime vuonna Liigacupin välierässä HIFK:n upottanut Lassi Järvenpää nousi oikealta laidaltaan ja luki pitkän läpisyötön loistavasti. Saku Eriksson empi hieman vastaantulossaan ja Järvenpää pääsi törkkäämään pallon ihanasti verkkoihin IFK-puolustuksen kovista estelyistä huolimatta, 2-3 kun peliä oli jäljellä vain kahdeksan minuuttia.

Ja kruununa Klubin kirille tuli loistava tasoitus varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla. Nikolai Alho ja Atom pelasivat vasemmassa laidassa hyvin yhteen ja Atom pääsi laidalta juoksemaan vapaasti päätyä kohti. Täydellinen syöttö löysi oikeassa paikassa maalin edustalla päivystäneen HJK-debytantti Alfredo Morelosin, joka iski pallon takuuvarmasti verkkoihin, 3-3!

-Hyvän hyökkääjän merkki on olla oikeassa paikassa maalin edustalla ja tehdä näitä tärkeitä maaleja. Alfredo oli juuri siellä missä pitikin ja onnistui tekemään tärkeän tasoituksen. Näitä otteluita ei kukaan halua hävitä, Taiwo painotti.

-Bana (päävalmentaja Mika Lehkosuo) sanoi meille tauolla, että emme saa antaa tilanteen vaikuttaa pelaamiseen. Pelimme oli ajoittain todella hyvää ja pidimme pään kylmänä koko ajan. Luotimme omaan tekemiseen ja siihen, että voimme nousta takaa rinnalle, Taiwo sanoi.

Enempää maaleja ei nähty, joten HJK:n ja HIFK:n välillä päädyttiin jälleen tasatulokseen. Tasapeli oli keskinäisten otteluiden neljäs peräkkäinen.

HJK:n seuraava ottelu on ensi lauantaina 13.2. kello 14.45 Vantaan Myyrmäki-hallissa PK-35:ttä vastaan.

HJK: Uusitalo; Sorsa (73. Järvenpää), Rexhepi, Halme (46. Tatomirovic), Taiwo; Onovo, Malolo (73. Dahlström); Lingman (73. Alho), Atom, Lappalainen; Ylönen (65. Morelos)

Vaihdossa: Dähne, Ylätupa

HJK-HIFK 3-3 (1-2)

(21′ Taiwo 82′ Järvenpää 90′ Morelos – 3′ Hänninen 16′ Salmikivi 65′ Korhonen)