Otteluraportti: HJK – HIFK 4-0

Sonera Stadiumilla pelattiin kauden ensimmäinen Stadin Derby, kun HJK isännöi Suomen Cupin alkulohkon viimeisessä ottelussaan Helsingin IFK:ta.

Talvisessa säässä nähtiin melko yksipuolinen kamppailu, jossa HJK ei antanut HIFK:lle juurikaan mahdollisuutta. Tehokkaan toisen puoliajan jälkeen loppulukemat kirjattiin 4-0 isännille.

Ottelun alkutahdit menivät vahvasti Klubin hallussa. Paria kulmapotkua ja Atomin kaukolaukausta enempää tilanteita ei kuitenkaan syntynyt.

HIFK pääsi vähitellen myös enemmän peliin mukaan, mutta Markus Uusitalo sai maalillaan olla melko rauhassa.

Tasaväkisesti edennyt ottelu näki ensimmäisen maalinsa 36. minuutin kohdalla. Klubi sai laidalta vapaapotkun, jota Mosa asteli antamaan. Taiturin mainio keskitys löysi boksista Akseli Pelvaksen, jonka pusku painui vastuttamattomasti alanurkkaan.

Osuma oli Pelvakselle jo viides Cupissa.

HJK:n 1-0 johdossa siirryttiin myös tauolle.

Toiselle puoliajalle vesisade muuttui lumeksi. Totutun kovaääninen yleisö piti tunnelman kuitenkin lämpimänä.

Klubi suoritti ensimmäisen vaihtonsa 61. minuutin kohdalla. Maalintekijä Pelvas teki kentällä tilaa Alfredo Morelosille.

Pian vaihdon jälkeen Klubi koki todellisen tehohetken. Ensiksi Evans Mensah tuplasi Klubin johdon vastahyökkäyksen päätteeksi. Vain minuutti tästä, ja sama mies iski illan toisensa Atomin mainiosta esityöstä.

75. minuutilla Klubi suoritti toisen vaihtonsa. Juha Pirinen teki kentällä tilaa Ousman Jallow’lle. Heti perään Mensah otettiin vaihtoon. Kahden maalin miehen korvasi kentällä Lassi Lappalainen.

Kun peliä oli takana 87 minuttia ottelu sai erikoisen käänteen. Atomin nerokas läpisyöttö tavoitti Jallow’n, joka karkasi läpiajoon. HIFK-vahti Carljohan Eriksson kaatoi liukkaan hyökkääjän pilkun arvoisesti. Eriksson ansaitsi tilanteesta punaisen kortin. Kaikki vaihtonsa jo käyttänyt HIFK joutui laittamaan kenttäpelaajan vartioimaan maalia viimeisiksi minuuteiksi.

Sebastian Dahlströmin ampuma pilkku kilpistyi kuitenkin maalivahdiksi siirretyn Jani Bäckmanin käsiin.

Lisäajalla Klubi iski vielä neljännen osuman. Alfredo Morelos sai pallon boksiin ja malttoi harhauttaa vielä Bäckmanin ja puolustajan ulos tilanteesta, jonka jälkeen Buffalo kuljetti pallon verkon perukoille.

Voitolla Klubi varmisti lohkovoiton Suomen Cupissa. C-Lohkon piikkipaikalla oleva Klubi voitti kaikki viisi otteluaan murskaavalla 18-2 maalierolla. Cup jatkuu HJK:n osalta puolivälierillä.