Otteluraportti: HJK – IFK Mariehamn 5-1 (1-1)

Klubi palasi sunnuntaina voittokantaan murskalukemin, kun IFK Mariehamn kaatui Sonera Stadiumilla 5-1 -lukemin. Maali-iloittelun kirkkaimpana tähtenä taiteili hattutempun iskenyt Demba Savage, muista osumista vastasivat kotidebyyttinsä HJK:n paidassa tehnyt Aristide Bancé sekä Mika Väyrynen. Vielä ensimmäisen puoliajan jälkeen kamppailu näytti pysyvän jännittävänä, kun Petteri Forsell tasoitti tilanteen rangaistuspotkusta. Toisella puoliajalla HJK kuitenkin meni menojaan, eikä vieraille jäänyt nokan koputtamista lopputuloksesta.

Ottelu alkoi tasaisesti ja molemmat joukkueet pystyivät luomaan puolittaisia maalipaikkoja, mutta viimeinen silaus jäi puuttumaan molemmissa päissä maalivahtien ollessa vahvassa vireessä. Puoliajan lopussa hanat aukesivat. Erfan Zenelin kulma putosi alueen rajalle, josta Tapio Heikkilä nousi jatkamaan sen kohti takatolppaa. Demba Savage ajoitti juoksunsa oikein, ehti ensimmäisenä palloon ja puski sen varmasti verkon perukoille. Kauaa etumatka ei kuitenkaan kestänyt. Vieraiden Diego Assis pujotteli itsensä vastahyökkäyksen päätteeksi vaaralliseen paikkaan Klubin rangaistusalueella ja lopulta brassi kampattiin nurin pilkun arvoisesti. Petteri Forsell pommitti pallon vasempaan nurkkaan ja tilanne oli tasan.

Toiselle puoliskolle HJK tuli uudella höyryllä. Paine kasautui kohti vieraiden maalia ja lopulta ratkaisevan iskun antoi Veikkausliigadebyyttiään tehnyt Aristide Bancé. Zenelin keskitys pomppasi puolustustajasta ilmaan, Bancé ehti palloon ennen maalivahti Simon Nurmea ja puski pelivälineen maaliin. Lisää seurasi pian. Kentälle vaihdettu Mac Kandji harhautteli itsensä vapaaksi rangaistusalueella ja pelasi pallon takatolpalla vapaana olleelle Mika Väyryselle, joka onnistui laukomaan sen tyhjänä ammottaneeseen maaliin. Sitten seurasi “Demba Savage -show”. Robin Lodin syöttö löysi vauhdissa olleen laiturin ja gambialainen harhautteli itsensä ohi puolustajista, ohi maalivahdista ja viimeisteli 4-1 -osuman takuuvarmasti. Vielä oli aikaa yhdelle. Klubin kulma jäi pyörimään vieraiden puoliskolle ja Lod pääsi keskittämään pallon maalin edustalle. Savage sai päänsä väliin ja hattutemppu sinetöityi. Viidennen osuman jälkeen kaasua höllättiin ja HJK lasketteli vakuuttavasti täyteen pistepottiin.

Klubi pelaa seuraavan ottelunsa keskiviikkona 25.9. vieraskentällä FC Lahtea vastaan. Seuraava kotiottelu pelataan torstaina 2.10. jolloin Sonera Stadiumille vieraaksi saapuu Club Brugge Eurooppa-liigan kotiavauksessa.

HJK – IFK Mariehamn   5-1 (1-1)

(42. Savage, 57. Bancé, 68. Väyrynen, 71. Savage, 73. Savage – 45+. Forsell)

HJK: Eriksson, Lampi, Heikkinen, Heikkilä, Baah, Perovuo (64. Annan), Lod, Savage, Väyrynen (69. Jones), Zeneli, Bancé (66. Kandji).

Vaihdossa: Doblas, Tainio, Viitikko, Porokara.