Otteluraportti: HJK ja BATE maalittomaan tasapeliin 1. osaottelussa

FC BATE Borisov vs HJK Helsinki 0-0

Klubin avauskokoonpanossa ei nähty yllätyksiä, ja helsinkiläiset aloittivatkin tismalleen samoilla pelaajilla kuin edellisessä voitokkaassa Víkingur-kamppailussa.

Vaihtopenkin puolella nähtiin kaksi uutta kasvoa, kun Mikko Sumusalo ja Macauley Chrisantus olivat ensimmäistä kertaa ottelussa joukkueen mukana.

Ottelu alkoi odotetulla tavalla, kun BATE piti palloa hallussa ja HJK laskeutui puolustamaan.

Ensimmäinen vaaran paikka syntyi vajaan kolmen minuutin kohdalla, kun BATE-kippari Igor Stasevich pääsi ampumaan vapaasta paikasta, mutta kova laukaus kiertyi hienoisesti ohi Maksim Rudakovin vartioiman maalin.

Vaikka HJK pääsikin hetkittäin pitämään palloa hallussaan, eteni ensimmäinen jakso selvästi isäntien hallinnassa.

Reilun 20 minuutin pelin jälkeen BATE oli todella lähellä siirtyä johtoon, mutta Dmitri Bagan kanuuna kilpistyi HJK-maalin ylärimaan.

37. minuutilla Klubi pääsi ensimmäistä kertaa tekopaikalle, kun Faith Obilor nousi korkeimmalle Sebastian Dahlströmin antamaan kulmapotkuun. Topparin vaikeasta asennosta lähtenyt pusku painui kuitenkin maalin ohi.

Heti perään João Klauss pääsi jatkamaan päällään Daniel O’Shaughnessyn rajaheiton, mutta brasilialaisen jatko karkasi kuitenkin selvästi maalin yli.

Vielä jakson lopussa Mosa pääsi laukomaan kuljetuksen päätteeksi hyvästä paikasta, mutta laukaus kimposi Klaussin kautta päätyrajan yli.

Lopulta ensimmäinen jakso päättyi maalittomana. BATE hallitsi selvästi ottelun ensimmäistä puolta tuntia, mutta jakson loppua kohden HJK pääsi peliin paremmin mukaan. Klubin puolustus oli kuitenkin toimivaa ja isännät olivat pakotettuja useassa tilanteessa hakemaan ratkaisua kaukolaukuksella.

Toinen nelivitonen lähti Klubin hallinnalla käyntiin, mutta BATEn maltillisesta puolustuksesta ei auennut tilaa vetopaikoille.

Maksim Rudakov sen sijaan joutui venymään pian jo pallon tielle, kun Stasevich nousi röyhkesti itse vetopaikkaan.

Ottelu eteni tasaisissa merkeissä, kunnes tunnin kohdalla Klubi onnistui luomaan erinomaisen paikan. Pallo pelattiin nopeasti laitaan Riku Riskille, joka onnistui erinomaisen harhautuksen jälkeen pelaamaan Klaussille vetopaikan. BATE-vahti Denis Scherbitski onnistui kuitenkin vaivoin torjumaan brasilialaisen vedon kulmapotkuksi.

Noin 70. minuutin kohdalla nähtiin ikävä tapahtuma, kun pirteästi esiintynyt Riski jouduttiin kantamaan paareilla pois kentältä. Hänen tilalleen vaihdettiin Nikolai Alho.

85. minuutilla nähtiin toinen vaihto, kun Chrisantus korvasi Klaussin kärjessä. Vielä ennen täyttä aikaa Mika Lehkosuo teki puolustavan vaihdon, kun Sumusalo tuli Evans Mensah’n tilalle.

BATE painoi vielä huiman paineen Klubin maalille ottelun viimeisillä minuuteilla, mutta helsinkiläisten tiivis puolustuspeli kesti, eikä ottelussa lopulta nähty maaleja laisinkaan.

Vaikka isännät hallitsivatkin ottelun alkua, oli Klubi ottelun edetessä ottelussa hyvin mukana, eikä BATE saanut toisella jaksolla enää juurikaan vaarallisia tekopaikkoja Hannu Patrosen ja Obilorin johtaman puolustuksen painostuksessa.

Otteluparin toinen osaottelu pelataan ensi keskiviikkona Helsingissä Telia 5G Areenalla kello 19:00.

Ennen keskiviikkoa HJK pelaa kuitenkin Veikkausliigaa, kun lauantaina Klubi matkaa Espooseen FC Hongan vieraaksi. Tuo kamppailu alkaa kello 17:00.