Otteluraportti: HJK jyräsi hallitsevan Suomen mestarin

Veikkausliigan kärjessä porskuttava HJK sai Töölöön vieraakseen hallitsevan mestarin, kun kolmantena majaillut IFK Mariehamn saapui Telia 5G Areenalle.

Viime aikoina hirmuiseen kuntoon päässyt Klubi tavoitteli jo viidettä perättäistä voittoaan. Pisteputki taasen oli jo kahdeksan ottelun mittainen.

Joukkueiden kauden avauskamppailu päättyi Maarianhaminassa 1-1 tasatulokseen, kun Faith Obilor onnistui Klubilta maalinteossa.

Tällä kertaa ei voittajasta jäänyt epäselvyyttä, kun Klubi jatkoi erinomaisella esityksellä voittoputkeaan. Loppulukemat kirjattiin HJK:n hyväksi 2-0.

Vierailija IFK Mariehamn osoitti ennakkoluulottomuutta heti alusta lähtien prässäämällä ajoittain todella korkealta. Klubi kuitenkin onnistui luomaan hyökkäyksiä laitoja pitkin ja otti pelin nopeasti komentoonsa.

14. minuutin kohdalla HJK oli pakotettu tekemään ensimmäinen vaihto, kun Atom otettiin sivuun. Japanilaisen tilalle kirmasi Evans Mensah.

Klubi iski ottelun avausosuman 24. minuutin kohdalla. IFK Mariehamnin puolustus nukahti ja Demba Savage riisti nälkäisesti pallon. Liukas laituri harhautti näyttävästi itsensä parempaan paikkaan ja iski pallon maltilla verkon perukoille. Kaivattu osuma oli Savagen kauden ensimmäinen.

Maalin jälkeen Klubi vyörytti välittömästi hyökkäyksen toisensa perään, ja Andreas Vaikla joutui IFK-maalilla venymään useaan torjuntaan.

Ottelu kulki täysin Klubin hallinnassa. Vasta puoliajan toiseksi viimeisellä minuutilla IFK Mariehamn sai vastaiskun aikaiseksi, mutta tuokin tilanne kuivui kasaan. Kaikkiaan Markus Uusitalo Klubi-maalillaan selvisi ensimmäisen nelivitosen melko helpolla.

Toinen puoliaika lähti vauhdikkaasti liikkeelle. Ensiksi Sebastian Dahlström kokeili Vaiklan valppautta, ja perään Mensah oli yllättää IFK-vahdin.

Pian oli vieraiden vuoro päästä koettamaan maalintekoa, mutta Uusitalo venyi varmasti alakulmaan suuntautuneen vedon tielle.

61. minuutin kohdalla HJK teki toisen vaihdon, kun Sebastian Dahlström teki kentällä tilaa pari edellistä ottelua sivussa olleelle Mosalle.

Reilut parikymmentä minuuttia oli kulunut toista puoliaikaa, kun Klubi iski illan toisen osuman. Nopean rajaheiton ansiosta Klubi pääsi ylivoimahyökkäykseen, jossa pallo pelattiin boksiin unohtuneelle Akseli Pelvakselle. Hyökkääjä otti pelivälineen taidolla haltuun ja viimeisteli viileästi kauden viidennen osumansa.

Pian osuman jälkeen Klubi teki viimeisen vaihdon, kun Lucas Lingman korvasi Vincentin. Lingmanille minuutit olivat kauden ensimmäiset Veikkausliigassa.

Toisen osuman jälkeen IFK Mariehamn sai hieman kirivaihdetta päälle. Ottelun painopiste siirtyi hetkeksi Klubin päätyyn, ja Markus Uusitalo joutui kertaalleen venymään parhaimpaansa pitääkseen maalin puhtaana.

Vieraiden rynnistys taittui kuitenkin viimeiselle kympille isäntien hallinnaksi. HJK otti pallonhallinnan itselleen, eikä IFK Mariehamn päässyt enää luomaan omaa peliään.

Klubilla oli erinomainen paikka illan kolmanteen osumaan, kun Demba Savage pääsi läpiajoon Lingmanin nerokkaan jätön ansiosta. Savagen veto kilpistyi kuitenkin hyvin peittäneeseen Vaiklaan.

HJK onnistui lopussa luomaan vielä puolittaisia paikkoja, mutta lisäosumia ei Töölössä enää nähty.

– Erittäin tasapainoinen ja vahva esitys joukkueeltamme tänään, kommentoi päävalmentaja Lehkosuo pelin jälkeen.

Voiton myötä HJK vankisti asemiaan sarjan piikkipaikalla.

Seuraavan ottelunsa HJK pelaa ensi torstaina, kun Klubi matkustaa Walesiin Connah’s Quay Nomadsin vieraaksi Eurooppa-liigan karsintoihin. Kotiottelu walesilaisia vastaan pelataan 6.7. ja liput tulevat yleiseen myyntiin 26.6. maanantaina Tikettiin.

HJK – IFK Mariehamn 2-0 (1-0)
Maalit: 24′ Savage, 66′ Pelvas