Otteluraportti: HJK jyräsi Jyväskylässä

Veikkausliigan piikkipaikalla porskuttava Klubi matkasi kauden neljänteen otteluunsa Jyväskylään, jossa vastaan asettui sarjan hännille jäänyt JJK.

Klubin avauskokoonpanossa oli jälleen hieman kierrätystä edellisestä kamppailusta. Topparina aloittanut Aapo Halme pääsi pelaamaan kauden avausminuuttinsa Veikkausliigassa.

HJK:n toisen puoliajan hurja esitys ei jättänyt isännille toivoakaan. Loppulukemat kirjattiin peräti 5-1 helsinkiläisten hyväksi.

Klubi aloitti vieraskamppailun vahvasti Harjun Stadionilla. Alkuryntäyksen aiheuttama paine tuotti kolma perättäistä kulmapotkua, joista viimeisestä Klubi iski avausosuman.

Mosa lähetti sisäänpäin kiertyvän potkun kohti etutolppaa, josta pallo kimpoili pelaajamassan keskeltä etukulmasta sisään. Kuudennella minuutilla syntynyt osuma merkattiin lopulta Aapo Halmeen nimiin.

Maalin jälkeen peli seesteytyi. HJK oli hallitsevampi osapuoli, mutta heikkokuntoisella nurmikolla lyhytsyöttöpeli ei toiminut parhaalla mahdollisella tavalla. HJK pyrkikin hakemaan aktiivisesti hyökkääjiään myös pitkillä palloilla.

JJK oli ensimmäisen puoliajan ottavana osapuolena, mutta muutaman vaarallisen paikan isännätkin loivat. Noin puolen tunnin kohdalla Tomi Petrescu pääsi ampumaan avopaikasta, mutta heikosta asennosta lähtenyt veto painui selvästi yli Thomas Dähnen vartioiman maalin.

Ensimmäisen puoliajan lisäajalla Klubi oli jälleen lähellä rokottaa kulmasta, kun Halme pukkasi Mosan keskityksestä ylärimaan. Pallo kuitenkin painui rimasta yli, ja puoliajalle siirryttiin Klubin maalin johdossa.

Toinen puoliaika alkoi sähäkästi. Pirteästi laidalla esiintynyt Savage kaadettiin rangaistusalueella pilkun arvoisesti. JJK-vahti Teppo Marttinen venyi kuitenkin upeasti Mosan vetämän pilkun tielle.

Isännät saivat kuparisen rikki 58. minuutin kohdalla. Rangaistusalueen ulkopuolelta lähtenyt vaaraton laukaus kimpoili HJK-puolustuksen kautta vapaaksi unohtuneelle Elias Ahteelle, jonka kliininen viimeistely ei jättänyt Dähnelle mahdollisuuksia.

Vain kaksi minuuttia ehti kulua, kunnes Klubi hyppäsi takaisin kuskin paikalle. Kulmapotkun jälkitilanteessa pallo jäi pomppimaan JJK-maalin kuudentoistarajan tuntumaan, jossa päivystänyt Evans Mensah pääsi pamauttamaan vastapalloon Veikkausliiga-uransa avausosuman.

Pian maalin jälkeen Klubi suoritti ensimmäisen vaihdon, kun Vincent teki tilaa Ousman Jallow’lle.

HJK sai silminnähden virtaa johtomaalista. Paikkoja syntyi nopeaan tahtiin, ja jo 65. minuutin kohdalla nähtiin Klubin kolmas osuma. Anthony Annan väläytteli laukaustaan pamauttamalla pallon alakulmaan paristakymmenestä metristä. Osuma oli Annanin ensimmäinen HJK-paidassa.

HJK ei jättänyt mitään arvailun varaan, vaan jatkoi maalintekoaan. Mensah iski komealla vedolla illan toisensa, ja Klubin jo ratkaisevasti kolmen maalin karkumatkalle.

Välittömästi maalin synnyttyä Akseli Pelvas korvasi Mensah’n kentällä. 80. minuutin kohdalla Klubi käytti viimeisen vaihdon, kun Sebastian Dahlström korvasi Annanin viheriöllä.

Viimeinen kymppi oli edennyt kolme minuuttia, kun Alfredo Morelos runnoi jo Klubin viidennen täysosuman. Keskityksen laidalta osumaan tarjosi Rafinha.

Erityisesti toinen nelivitonen näytti selvän eron Veikkausliigan kärjen ja hännän välillä. HJK rummutti hyökkäyksiä monipuolisesti, eikä väsynyt JJK pysynyt perässä millään.

– Toisella puoliajalla me saatiin toinen erikoistilannemaali, jonka jälkeen tilaa alkoi syntyä kentälle. Sen jälkeen kun vastustajan tiiviys alkoi rakoilemaan, niin niitä maaleja alkoi tulemaan. Kentän kunto oli kyllä heikko ja pelin taso kärsi. Kolmea pistettä kuitenkin tultiin hakemaan ja ne saatiin, HJK-luotsi Mika Lehkosuo tiivisti kamppailun.

Voiton myötä HJK pönkitti paikkaansa sarjakärjessä. HJK on kerännyt neljästä pelistä kymmenen pistettä. Toisena oleva IFK Mariehamn on kerännyt viisi pistettä ottelun vähemmän pelanneena.

HJK pelaa seuraavan kerran lauantain 29.4, kun vieraaksi Töölön Telia 5G Areenalle saapuu FC Inter Turusta. Ottelu alkaa kello 16:00.

JJK – HJK 1-5 (0-1)
Maalit: 58′ Ahde – 6′ Halme, 60′ Mensah, 65′ Annan, 71′ Mensah, 83′ Morelos