Otteluraportti: HJK kaatoi walesilaiset selkeästi 3-0 Töölössä

HJK kohtasi torstai-iltana Eurooppaliigan ensimmäisen karsintakierroksen toisessa osaottelussa walesilaisen Connah’s Quay Nomadsin.

Viikko sitten pelattu ensimmäinen kohtaaminen oli Klubille pettymys, kun Nomads onnistui taistelemaan kotonaan 1-0 voiton. Tällä kertaa voittajasta ei jäänyt kellekkään epäselvyyttä.

Ensimmäinen ottelu oli ollut täysin Klubin hallintaa, ja sama meno jatkui heti ottelun alusta lähtien Töölössä. HJK piti palloa hallussan ja pakotti vierasjoukkueen vetäytymään.

HJK:n avauskokoonpanossa nähtiin peräti viisi muutosta viikon takaiseen otteluun. Erityisesti topparin tontille tullut Aapo Halme oli näkyvässä roolissa rakentemassa HJK:n hyökkäyksiä ensimmäisellä nelivitosella.

Avausottelussa walesilaisten miesvartiointi yllätti Klubin, mutta tällä kertaa isäntien liike onnistui luomaan tarvittavaa tilaa.

Klubi onnistui avausosumassa jo 11. minuutilla, kun Mosa pääsi antamaan vapaapotkun. Hyvä veto kaartui kohti vieraiden maalivahtia, joka lopulta pomputti kierteisen pallon tolpan kautta sisään.

Avausosuman jälkeen Klubi oli selvästi niskan päällä. Vieraat eivät saaneet paikkoja aikaiseksi, ja HJK rakensi omaa peliään fiksusti. Klubin kova prässi pakotti walesilaiset avaamaan peliä hätäisesti.

Toinen osuma nähtiin reilun puolen tunnin kohdalla. Halme avasi pitkän pallon kohti Demba Savagea, joka otti loistavasti rinnalla haltuun. Savage jatkoi pelivälineen läpi karanneelle Akseli Pelvakselle, joka tuplasi johdon varmasti.

Nomads sortui maalivahtinsa johdolla melkoiseen ajanpeluuseen koko ensimmäisen nelivitosen, ja ajoittain vieraiden otteet äityivät melko rumiksi. Nomadsille tuomittiin kolme keltaista korttia ennen puoliaikaa. Klubin pelaajilla päät kuitenkin pysyivät kylminä, ja tauolle siirryttiin 2-0 tilanteessa.

Nomads tuli vahvasti toisen puoliajan alkuun, mutta paine siirtyi nopeasti vieraiden päätyyn.

Vieraille avautui loistava tekopaikka, mutta Hannu Patronen blokkasi vedon. Siitä Klubi käänsi nopean vastaiskun, jossa pallo pelattiin Mosalle vetopaikkaan. Ensimmäisen vedon Nomads-vahti John Danby torjui, mutta paluupalloon ensimmäisenä ehtinyt Pelvas iski illan toisensa.

Loppua kohden Nomads viritteli vielä kiriä ja onnistuivat luomaan muutaman vaaranpaikan. Thomas Dähne ja loistavasti taistellut puolustus piti kuitenkin vieraat loppuun asti nollilla.

Myös HJK:lla oli paikkansa, mutta lisäosumia ei kuitenkaan hyvistä yrityksistä huolimatta nähty.

HJK eteni lopulta rutiinisuorituksella Eurooppaliigan karsintojen toiselle kierrokselle. Nomads oli selvästi jokaisella osa-alueella jäljessä, turvautui pitkiin palloihin, ajanpeluuseen ja koviin otteisiin.

– Tämä oli jalkapallon voitto tänään, kommentoi päävalmentaja Lehkosuo ottelua.

Toisella kierroksella HJK saa vastaansa makedonialaisen Shkëndijan, joka kukisti ensimmäisellä kierroksella Dacia Chisinaun yhteistuloksella 7-0.

Ensimmäinen ottelu pelataan ensi torstaina, 13.7. kun Klubi matkaa vierasotteluun.

3-0. Akseli Pelvas iski tänään kaksi maalia! Koko joukkueelta vahva esitys walesilaisia vastaan. #HJK #HJKCQN #UELfi pic.twitter.com/vYfcVek0DA

— HJK Helsinki (@hjkhelsinki) July 6, 2017

Kiitos! Mahtava kannustus taas kerran Töölössä. Yli 6000 todisti Klubin selkeää voittoa. #HJK #12pelaaja #UELfi pic.twitter.com/3iuJjyQGHC

Euroopassa jatketaan, tänään 3-0! #HJK #HJKCQN #UELfi pic.twitter.com/mekpywaBFx