Otteluraportti: HJK – KuPS 2-2 (0-1)

Klubi näytti jo kääntäneen perjantain kamppailun KuPSia vastaan voitokseen, mutta viime hetkien 2-2 -tasoitusmaali riisti täyden pistepotin kotijoukkueelta. Heikon ensimmäisen puoliajan jälkeen kuopiolaiset johtivat kamppailua 1-0 Juha Hakolan maalilla, mutta Tapio Heikkilän kaksi puskuosumaa veivät HJK:n johtoon ennen Miikka Ilon viimeisten sekuntien tasoitusta. Illan aikana nähtiin kaksi debyyttiä, kun Anthony Annan ja Roni Porokara viilettivät vaihdosta kentälle ensiesiintymisissään Klubin paidassa.

Ensimmäinen puoliaika osoittautui pitkän ottelutauon jälkeen hankalaksi. KuPS onnistui pysäyttämään Klubin vyöryn ja luomaan omia vaarallisia tilanteitaan Toni Doblasin maalille. HJK joutui vielä vartin kohdalla suorittamaan vaihdon, kun Valtteri Morenin saama tälli pakotti topparin pois kentältä ja tilalle asteli Tapio Heikkilä. Kuopiolaiset käyttivät tilaisuutensa hyväksi. Admir Catovicin laukaus 20 metristä kimpoili alueella vapaana olleelle Juha Hakolalle, joka pyssytti pallon verkon perukoille ja vei vieraat johtoon. Osuma sai Klubin hetkeksi sisuuntumaan ja tasoitusmaali oli lähellä, kun Mac Kandji puikkelehti Demba Savagen syötöstä läpiajoon. KuPSin maalivahti Tomi Maanoja sai kuitenkin kehonsa väliin Kandjin harhautuksiin ja tilanne kuivui kasaan. Hiljalleen kiri hyytyi, eikä HJK pystynyt puoliajan loppua kohden painamaan peliä vieraiden päätyyn.

Toiselle puoliskolle Klubi heräsi. Peli painettiin väkisin KuPSin päätyyn, mutta hyvistä tilaisuuksista huolimatta tasoitusosumaa saatiin odottaa. Roni Porokaran ja Anthony Annanin sisääntulot toivat kaivatun kipinän, ghanalainen oli nakata uransa ensimmäisen Veikkausliigamaalin vain minuutteja kentälle saapumisensa jälkeen, mutta KuPSin puolustus onnistui pelastamaan puskun maaliviivalta. Tapio Heikkilän puskuun vieraat eivät enää päässeet väliin. Kulman jälkitilanteessa Sebastian Sorsan keskitys löysi alueelle jääneen topparin pään ja ohjaus painui vastustamattomasti takanurkkaan. Tasoituksen jälkeen molemmille joukkueille aukesi paikkansa ratkaisuihin. Roni Porokara oli kärppänä paikalla Maanojan sylkiessä Erfan Zenelin laukauksen eteensä, mutta ei pystynyt pienestä kulmasta nostamaan palloa yli maassa maanneen maalivahdin. Hetkeä myöhemmin KuPSin Miikka Ilo puolestaan kolautti pallon avopaikasta tolppaan. Vain muutamaa minuuttia ennen kamppailun loppua Klubi iski jälleen. Zenelin vapaapotku löysi Heikkilän pään ja vaihdosta kentälle tullut toppari jatkoi pelivälineen komeasti ohi Maanojan. HJK näytti jo marssivan kohti voittoa, mutta viimeisellä esteellä KuPS onnistui vielä kampittamaan kotijoukkueen. Vaara näytti jo olevan ohi keskityksen painuessa kohti yli HJK:lle, mutta Miikka Ilo pääsi jalkoineen väliin Gideon Baahin maalivahti Doblasille tarkoitettuun puskuun ja tökkäsi pallon liruen Klubin maaliin.

HJK:n pelit jatkuvat ensi viikolla Eurooppa-liigan lohkovaiheen avauskamppailulla torstaina 18.9. F.C. Københavnia vastaan. Seuraavan kotiottelunsa Klubi pelaa sunnuntaina 21.9. Sonera Stadiumilla IFK Mariehamnia vastaan.

HJK – KuPS   2-2 (0-1)

(66. Heikkilä, 87. Heikkilä – 17. Hakola, 90. Ilo)

HJK: Doblas, Sorsa, Moren (14. Heikkilä), Heikkinen, Baah, Tainio (58. Annan), Perovuo, Savage, Väyrynen, Zeneli, Kandji (56. Porokara).

Vaihdossa: Eriksson, Mannström, Jones, Lod.