Otteluraportti: HJK – KuPS 2-3

Veikkausliigan toisella sijalla majaileva HJK lähti hakemaan täyttä pistepottia kotikentällään Töölössä, kun Sonera Stadiumille saapui sarjataulukon seitsemäntenä oleva KuPS.

Erityisesti ensimmäisellä puoliajalla nähtiin todella viihdyttävää jalkapalloa, jossa Klubin prässipeli tylsytti vieraiden yritykset. Lopussa KuPS kuitenkin tarjoili isännille shokkihoitoa, kun viimeisten minuuttien osumien myötä pisteet matkasivat Savoon 2-3 lukemin.

Alfredo Morelos kilautti pallon tolppaan jo kolmannella peliminuutilla. Vierasjoukkue KuPS pääsi heti perään avopaikkaan, mutta Gbolahan Salami suti pallosta ohi maalin ammottaessa tyhjänä edessä.

Ottelun kahdeksas minuutti käytiin läpi raikuvien aplodien saattelemana, joilla osoitettiin kunnioitusta molempien kentällä olleiden joukkueiden legendaariselle numero kahdeksalle, Aulis Rytköselle.

Reilu 12. minuutin pelin jälkeen Morelos oli lähellä iskeä pallon ylänurkkaan upealla ulkosyrjäohjauksella. Johannes Kreidl vieraiden maalilla venyi kuitenkin todelliseen TV-torjuntaan.

Klubin nälkäinen työnteko palkittiin, kun kellossa oli 36 minuuttia. Vierasjoukkueen rangaistusalueen sisällä pomppinut pallo tuli lopulta Morelosin jalkaan, joka tälläsi kauden yhdeksännen osumansa tarkalla vedolla alanurkkaan.

Ottelun toinen puolisko sujui huomattavasti ensimmäistä hermostuneemmin. Vaikka HJK piti palloa selvästi kuopiolaisia enemmän hallussa, ei tekopaikkoja syntynyt enään ensimmäisen nelivitosen tahtiin.

65. minuutin kohdalla nähtiin vieraiden tasoitus, joka ei jättänyt Thomas Dähnelle saumaakaan Klubin maalilla. Juha Hakolan täydellinen vapaapotku kiersi aivan HJK:n maalin ylänurkkaan.

Klubi ei vieraiden osumasta kuitenkaan hätkähtänyt. 83. minuutilla iski jälleen tuttu mies. Medo pelasi pallon Morelosille boksin sisälle. Selkä maalia kohti pallon haltuun ottanut kolumbialainen näytti osaamistaan suojaamalla palloa mestarillisesti KuPS-puolustuksen keskellä. Näppärän käännöksen myötä Morelos oli nokikkain Kreidlin kanssa, eikä “Buffalo” erehtynyt paikasta.

Ottelu oli jo ehtinyt lisäajalle, kun KuPS onnistui survomaan pallon HJK:n verkon perukoille. Muutaman pompun ja pelaajan kautta peliväline kimposi Dähnen ohi lopulta Salamin jalasta.

HJK haki lisäosumaa vielä riskillä, joka kostautui. KuPS pääsi vastaiskuun kuin varkain ja Tijan Jaiteh iski loppunumeroiksi 2-3.

HJK jatkaa Veikkausliigassa toisena. Klubin pelaa seuraavan ottelunsa Vaasassa sunnuntaina 21.8 kello 18:30, kun helsinkiläisiä isännöi VPS. Seuraava kotiottelu on jo ensi viikon keksiviikkona, kun HJK-PK-35 siirtyy syyskuulta 24.8. keskiviikkoon Suomen Cupin finaalin takia.