Otteluraportti: HJK-Molde FK 0-1 (0-0)

HJK kohtasi Marbellan leirinsä ensimmäisessä harjoitusottelussa Norjan mestaruuden viime kaudella voittaneen Molden. Molde ja Klubi kävivät Marbellan helteessä kovan kamppailun, jonka norjalaiset veivät nimiinsä 1-0 lukemin. Ottelun ainut maali syntyi 58. minuutin kohdalla rangaistuspotkusta, kun Ola Kamara laukoi pilkun varmasti verkon perukoille. Rankkari vihellettiin, kun Veli Lampi rikkoi Molden pelaajaa rangaistusalueella.

Klubi tuli ensimmäiselle jaksolle hyvällä asenteella ja paineisti Norjan mestaria ensimmäisen parinkymmenen minuutin aikana mukavasti. Puolittaisille maalipaikoillekin päästiin, mutta maalipaikkoja ei pystytty hyödyntämään. HJK:n ensimmäisen jakson paras paikka siunaantui Rasmus Schüllerille, joka pääsi laukomaan boksin sisältä, mutta oikean jalan laukaus suuntautui Molden maalin yli. Ensimmäisen jakson loppua kohti edetessä Molde sai pelistä paremmin kiinni ja alkoi vyöryttää hyökkäyksiään helsinkiläisten maalia kohti. Saku-Pekka Sahlgren pelasi kuitenkin hienosti ja venyi pariin otteeseen Molden vaarallisten laukausten tielle.

Toisella jaksolla Molde piti palloa enemmän kuin avauspuolikkaalla ja pystyi luomaan Klubin maalille vaarallisia tilanteita. Johtomaalinsa jälkeen Moldella oli parikin tilannetta siirtyä ottelussa jo 0-2 johtoon, mutta HJK:n puolustus kesti. Viimeisen 15 minuutin aikana Klubi sai jälleen hyökkäyspeliään paremmin käyntiin ja pääsi luomaan painetta Molden maalille. Kentälle vaihdetulla Mike Havenaarilla oli hyvä tilaisuus tasoittaa peli, mutta hän ei saanut kunnollista osumaan matalaan keskitykseen. Atom väläytteli kaukolaukauksensa voimaa viisi minuuttia ennen loppua ja Molden maalivahdilla oli täysi työ pitää Atomin kova kuti kentän puolella.

Lopulta HJK ei viimehetkien paineestaan huolimatta saanut palloa vastustajan maaliin ja Marbellassa päädyttiin Molden 0-1 voittolukemiin. Klubi pelaa leirinsä aikana vielä toisen harjoitusottelun, kun se kohtaa maanantaina 16.3. kello 16.00 Suomen aikaa ruotsalaisen Kalmarin.

HJK-Molde FK 0-1 (0-0)

(58. Kamara rp.)

HJK: Sahlgren; Peiponen (61. Haglund), Heikkilä, Baah, Lampi (c) (74. Lehtinen); Schüller (61. Malolo), Moussi (46. Moren); Lod, Atom, Zeneli; Jallow (61. Havenaar)

Vaihdossa: Örlund, Heikkinen, Halme, Lingman, Soisalo