Otteluraportti: HJK nappasi seitsemännen perättäisen kotivoiton

Otteluruuhkan keskellä olevan Klubin kokoonpanossa nähtiin pari iloista yllätystä, kun Enoch Banza, 18, ja Kevin Kouassivi-Benissan, 19, olivat avauksessa. Banzalle avauksen paikka oli ensimmäinen tällä kaudella, Kouassivi-Benissanille puolestaan ensimmäiset minuutit urallaan Veikkausliigassa.

Penkin puolella nähtiin myös Klubi 04:n paidassa pelaavia nuorukaisia, kun Tommi Jäntti, 18, Julius Tauriainen, 17 ja Otto Ollikainen, 17, olivat mukana edustuksen kokoonpanossa.

Ottelun alku oli varsin tasaista, eikä kumpikaan onnistunut avaamaan vastustajan puolustusta. Klubin ensimmäinen vaarallinen hyökkäys tuli noin vartin kohdalla, kun oikeaa laitaa noussut Kouassivi-Benissan keskitti matalan pallon boksiin, mutta palloon ensimmäisenä ehtinyt Evans Mensah rapattiin tilanteesta pois.

26. minuutilla Sebiastan Dahlström pelasi pallon Mensah’lle, joka kääntyi boksissa ja ampui terävästi. TPS-vahti Jonathan Viscosi sai kuitenkin näppinsä maanuoliaisen eteen torjuen pallon päätyrajasta yli.

Seuranneesta kulmapotkusta Klubi sai paineen TPS:n alueelle, mutta tilanteesta syntyneet laukaukset kilpistyivät vieraiden puolustusmuuriin.

Seuraavaksi oli Banzan vuoro kokeilla, mutta Viscosi venyi yläkulmaa kohti menneen pallon tielle upeasti.

Vieraat olivat koko avauspuoliskon lähinnä nopeiden vastahyökkäysten varassa. Paras paikka syntyi 38. minuutilla, kun Mika Ääritalo pääsi laukomaan lähietäisyydeltä, mutta Maksim Rudakov venyi maalillaan erinomaiseen torjuntaan.

Avausjaksolla ei muutamasta paikasta huolimatta nähty osumia ja tauolle siirryttiin maalittomassa tilanteessa.

Heti toisen jakson alkuun TPS sai kaksi perättäistä kulmapotkua, joista jälkimmäisen jatkotilanteessa Rudakov joutui venymään vedon tielle.

Kauaa ei kuitenkaan ehtinyt kulua, kun Klubi iski vuorostaan kulmasta. Toinen jakso oli kulunut vain reilut viisi minuuttia, kun kapteeninnauhaa kantanut Patronen laukoi upeasti suoraan ilmasta Sebastian Dahlströmin lähettämän pallon TPS:n verkkoon. Tärkeä osuma oli Patroselle kauden ensimmäinen.

64. peliminuutilla nähtiin ensimmäinen vaihto, kun Riku Riski korvasi pirteästi pelanneen Mensah’n laidalla.

Vain pari minuuttia vaihdon jälkeen Klubi oli lähellä tuplata johtonsa, mutta kovasta vauhdista boksin ulkopuolelta laukoneen Filip Valenčičin veto kilpistyi tolppaan.

Seuraava paikka Klubille syntyi reilu kymmenen minuuttia ennen täyttä aikaa, kun Klauss vapautti erinomaisella syötöllä Banzan vauhtiin laidasta. Banza pääsi etenemään aina hyvään vetopaikkaan asti, mutta laukaus suuntautui Viscosin ulottuville.

Välittömästi tilanteen jälkeen João Klauss otettiin vaihtoon ja kentälle juoksi Mosa.

Vain muutama minuutti ennen täyttä aikaa Klubi onnistui tuplaamaan johtonsa. Pallo pelattiin nopeasti vasempaan laitaan Daniel O’Shaughnessylle, jonka tarkka pallo tavoitti maalinedustalle rynnänneen Riskin, joka ohjasi pallon kliinisesti ohi Viscosin.

Ottelun lopussa nähtiin toinenkin Veikkausliiga-debyytti, kun Otto Ollikainen korvasi Dahlströmin keskikentällä.

Ottelun lisäaika oli jo käynnissä, kun TPS onnistui iskemään kavennuksen. Maalinedustalle vapaaksi jäänyt Elias Ahde laukoi pallon ohi voimattoman Rudakovin nopean hyökkäyksen päätteeksi.

Lisäosumia ei kuitenkaan Töölössä nähty ja Klubi nappasi seitsemännen perättäisen kotivoittonsa lukemin 2-1.

Veikkausliigan kärjessä oleva HJK kasvatti eron toisena olevaan RoPSiin kymmeneen pisteeseen.

HJK pelaa seuraavan kerran tiistaina 17.7 färsaarelaista Vikinguria vastaan, kun joukkueet kohtaavat Mestarien Liigan ensimmäisen karsintakierroksen toisessa osaottelussa. Ottelu alkaa kello 19:00 Telia 5G Areenalla. Klubi voitti avauskohtaamisen Färsaarilla 2-1.