Otteluraportti: HJK onnistui nousemaan kahden maalin takaa voittoon Hongasta

HJK – FC Honka 3-2 (0-1)
Maalit: 73′ Klauss, 78′ O’shaughnessy, 80′ Mosa – 11′ Kandji, 71′ Laevuo

Tiistaina Interin 3-0 kaataneen Klubin kokoonpanosta oli kolme pelaajaa vaihtunut Honka-kamppailuun. Juha Pirinen teki paluun avauskokoonpanoon, Interiä kahdesti Kurittanut João Klauss korvasi Amr Gamalin kärjessä ja Nikolai Alho aloitti laidalla.

Vauhdikkaasti alkaneen ottelun ensimmäinen tekopaikka siunaantui viidennellä minuutilla Alholle. Mosa hassutti puolustajan laidassa ja lähetti matalan keskityksen maalinedustalle, mutta Alhon ohjaus vaikeasta asennosta kilpistyi maalivahti Timothy Murrayn käsiin.

Molemmat joukkueet prässäsivät ottelun alussa melko ylhäältä ja pallonriistoja nähtiinkin runsaasti puolin ja toisin.

Hongan ensimmäinen paikka syntyi reilun kymmenen minuutin pelin jälkeen, eikä vierasjoukkue jättänyt tilannetta käyttämättä. Youness Rahimi murtautui väkevästi boksiin ja tarjosi Mac Kandjille avopaikan, josta Klubistakin tuttu hyökkääjä ei erehtynyt.

17. peliminuutilla Mosa lähetti Alhon erinomaisella läpisyötöllä pystyyn. Honka-vahti Murray tuli vastaan ja pelasi palloa kädellään rangaistusalueen ulkopuolella, josta seurauksena molari ajettiin ulos suoralla punaisella kortilla.

Tilanteesta seuranneesta vapaapotkusta Mosa laukoi kauniisti kierteisen pallon, mutta veto pamahti harmillisesti ylärimaan.

Ylivoimalle pääsyt Klubi otti entistä paremmin pelin haltuunsa, mutta Hongan tiivis puolustus kesti hyvin isäntien yritykset. Vajaalla pelannut vierasjoukkue ei kuitenkaan vetäytynyt täysin kuoreen, vaan Kandjin johdolla se pyrki hyökkäämään aina paikan tullen.

Ensimmäisen jakson loppua kohden HJK painoi isompaa vaihdetta silmään ja paikkoja syntyi liukuhihnalta. Ensiksi Klaussin pusku lipui ylärimaa pitkin yli ja heti perään vaihdosta sisään tullut Honka-vahti Davor Taleski venyi Filip Valenčičin vapaapotkun tielle ilmiömäisesti. Vielä lisäajan lopulla Alholla oli tekopaikka, mutta kääntölaukaus painui ohi etutolpan väärältä puolelta.

Lukuisista tilanteista huolimatta tauolle siirryttiin Hongan maalin johdossa.

Toinen nelivitonen jatkui siitä mihin ensimmäinen jäi. Klubi vyörytti hyökkäyksen toisensa perään ja Honka oli helisemässä. Niin Valenčič, Daniel O’Shaughnessy, kuin Sebastian Dahlströmkin pääsivät kokeilemaan maalintekoa ensimmäisen vitosen aikana, mutta Hongan maali säilyi koskemattomana.

64. minuutilla Klubille aukesi jakson toistaiseksi paras paikka, kun Anthony Annan pääsi ensimmäisenä Mosan laukoman vedon paluupalloon. Taleski kuitenkin venyi Annanin lähietäisyydeltä lähteneen vedon tielle kuin ihmeen kaupalla.

Heti perään nähtiin ensimmäinen vaihto, kun Evans Mensah laitettiin kentälle tuomaan lisää hyökkäysvoimaa. Vaihtoon asteli kapteeni Rafinha.

Honka kaatoi todellisen saavin kylmää vettä Klubin niskaan, kun ottelua oli vajaa 20 minuuttia jäljellä. Jatuli Laevuo nousi korkeimmalle sivuvaparista lähteneeseen palloon ja nikkasi pelivälineen ohi Maksim Rudakovin. Välittömästi maalin jälkeen Amr Gamal vaihdettiin kentälle Alhon tilalle.

Klubi ei lannistunut, vaan Klauss kavensi kauden seitsemännellä osumallaan tilanteen seuraavasta hyökkäyksestä. Helpottava avausosuma aloitti Klubin todellisen ilotulituksen.

Hongan ilta vaikeutui entisestään, kuin reilu vartti ennen loppua puolustaja Robert Ivanov katseli keltaista toisen kerran ottelussa. Näin vierasjoukkue joutui pelaamaan kahden vajaalla.

Kahden miehen ylivoima näkyi välittömästi niin kentällä kuin tulostaulullakin. 78. peliminuutilla Dahlström vapautti Mensah’n vetopaikkaan maalin läheisyydessä. Taleski torjui ensimmäisen vedon, mutta O’Shaughnessy oli paluupallossa ensimmäisenä tasoittaen ottelun.

Kauaa ei ehtinyt kulua kun Klubi siirtyi ottelussa vihdoin johtoon. Mosa pääsi vetämään boksin ulkopuolelta ja keskikentän taiturin täydellisyyttä hipova veto painui kauniisti Honka-maalin yläkulmaan. Klubilla meni ainoastaan reilu seitsemän minuuttia iskeä kolme osumaa.

Loppua kohden Honka onnistui vielä luomaan pientä härdelliä Klubin maalinedustalle, kun koko joukkue nousi lopun erikoistilanteisiin maalivahti Taleskia myöden. HJK kuitenkin välttyi takaiskuilta ja näin ottelu päättyi Klubin 3-2 voittoon.

Voiton myötä HJK vahvisti asemaansa Veikkausliigan kärjessä. Ero toisena olevaan RoPSiin venyi neljään pisteeseen.

HJK pelaa seuraavan kerran tiistaina 29.5, kun Helsinkiin vieraaksi saapuu SJK. Ottelu alkaa Telia 5G Areenalla kello 18:30. Liput Tiketistä »