Otteluraportti: HJK – PK-35 Vantaa 4-2

Veikkausliigassa toisena majaileva HJK lähti jatkamaan kovaa kotisaldoaan sarjajumbo PK-35 Vantaata vastaan Sonera Stadiumilla.

Torstaina itsensä Eurooppaliigan kolmannelle karsintakierrokselle taistellut Klubi näytti heti ottelun alussa oivaa virettään ja ottelu ratkesikin jo ensimmäisen 16. minuutin aikana.

Klubi sai otteluun todellisen unelma-alun. Ennen kuin vierasjoukkue oli ehtinyt koskemaan palloon, iski Alfredo Morelos ottelun avausosuman. Ville Jalasto ja Sebastian Sorsa petasivat Morelosille paikan, josta kolumbialainen iski varmasti kauden seitsemännen osumansa.

Morelosin osumaa vielä kuulutettiin, kun Klubi tuplasi johtonsa. Nikolai Alho pääsi ampumaan rangaistusalueen ulkopuolelta ja pallo pomppi lopulta PK-35:n maalivahti Daniel Kollarin kautta verkon perukoille.

Klubi lisäsi vettä myllyyn ja se näkyi tulostaululla. Ensiksi Sebastian Dahlström pääsi nauttimaan Alhon ja Atomin loistavasta esityöstä, jonka jälkeen Odu iski läpiajosta todellisen highlight-osuman. 4-0 oli taululla vain 16. minuutin pelin jälkeen.

HJK sai ensimmäisellä puoliajalla vielä tukun loistavia tilaisuuksia maalintekoon, mutta lukemat säilyivät tauolle asti.

HJK teki tuplavaihdon, kun Medo ja Alho tekivät tilaa Toni Kolehmaiselle ja Richard Gadzelle toiselle puoliajalle.

Toisen jakson alkuun nähtiin selvästi sisuuntunut vierasjoukkue. Klubilla oli vaikeuksia päästä omalta alueeltaan hallitusti pois PK-35:n prässätessä melko korkealta. Pian vantaalaisten työ palkittiin, kun vastaiskun lopuksi Masar Ömer pääsi iskemään kavennusmaalin.

HJK kykeni edelleen pelin edetessä luoda paikkoja, mutta viimeistely ei ollut enää ottelun alun tasolla. PK-35 sen sijaan iski toistamiseen 72. minuutin kohdalla, kun Njazi Kuqi tälläsi pallon avopaikasta ohi Thomas Dähnen.

Klubi sai vielä vieraiden maalien jälkeen useita paikkoja, mutta lisäosumia ei kuitenkaan enää nähty. 4-2 numeroihin päättynyt ottelu oli Klubille jo kauden kahdeksas kotivoitto.

Kolmen pisteen myötä HJK nousi jakamaan Veikkausliigan kärkipaikkaa IFK Mariehmanin kanssa.

HJK:n seuraava kotiottelu on 4.8. Eurooopa-liigan 3.kierroksen ottelu IFK Göteborgia vastaan. Suomi-Ruotsi kamppailun liput ovat nyt myynnissä. Osta liput tästä »

HJK – PK-35 Vantaa 4-2 (4-0)

Maalit: 1′ Morelos, 2′ Alho, 13′ Dahlström, 17′ Odu – 53′ Ömer, 73′ Kuqi