Otteluraportti: HJK-RoPS 0-2 (0-1)

Klubin mestaruushaaveet saivat sunnuntaina kovan kolauksen, kun sarjaa johtava RoPS haki Sonera Stadiumilta täyden pistepotin 0-2 lukemin. Rovaniemeläisistä maalinteossa onnistuivat maalipörssin kärkinimi Aleksandr Kokko ja hiljattain RoPS:n riveihin liittynyt Eero Markkanen.

Klubi aloitti ottelun vahvasti ja ensimmäinen tilanne tuli kuin varkain jo viiden minuutin kohdalla. Taye Taiwo oli hiipinyt erikoistilanteessa takatolpalle ja pallo lipuikin nigerialaiselle laitapuolustajalle pelaajamassan läpi. Taiwo pääsi yrittämään sijoitusta, mutta puolustajan sihti ei ollut kohdillaan ja sisäsyrjällä lähtenyt volleykuti painui ohi Tomer Chencinskin vartioiman RoPS-maalin.

Klubin ensimmäinen 15-20 minuuttinen oli kelvollista pelaamista ja sinivalkoiset pystyivätkin luomaan kohtalaisia maalipaikkoja sarjakärjen maalille. Kun Mac Kandji ja Toni Kolehmainenkaan eivät onnistuneet maalipaikoissaan, alkoi Klubin alamäki. Ensin joutui sivuun kotidebyyttiään HJK-paidassa pelannut Aapo Halme. Halme tuli pääpallotilanteesta huonosti alas ja linkutti lopulta vaihtoon nilkkaansa pidellen. Tilalle kirmasi Toni Kolehmainen, mikä tarkoitti jälleen suuria muutoksia pelipaikoissa. Roni Peiponen siirtyi vasemmaksi laitapuolustajaksi, Taiwo keskuspuolustajaksi, Erfan Zeneli kymppipaikalta laitaan ja Kolehmainen Zenelin tilalle kymppipaikalle.

Seuraavaksi leikin joutui jättämään kesken Zeneli. Laituri ei pystynyt jatkamaan enää peliä ja tilalle tuli Lucas Lingman. Loukkaantumiset eivät jääneet valitettavasti kahteen, vaan juuri ennen taukovihellystä myös Sebastian Sorsa joutui linkuttamaan vaihtoon. Sorsan korvasi kentällä Joachim Böckerman.

Välissä iski vierailija RoPS maalin arvoisesti. Kokko oli unohdettu maalinedustalle vartioimatta ja uransa toista maalikuninkuutta jahtaava hyökkääjä puski Taiwon edestä pallon varmasti ohi Klubivahti Thomas Dähnen. Tauolle poistuttiin rovaniemeläisten yhden maalin johdossa.

Toinen puoliaika oli Klubin kannalta yksi tärkeimpiä tällä kaudella. Sinivalkoinen miehistö ei saanut kaikkeaan irti, eikä pystynyt haastamaan RoPS:a tosissaan. Viimeiset syötöt karkailivat jatkuvasti, tilanteista puuttui terävyys ja kaksinkamppailut hävittiin jatkuvasti RoPS:n vahvalle, erittäin fyysisesti pelanneelle ryhmälle.

RoPS:n toinen maali aukesi, kun niin ikään kotidebyyttiään pelannut Böckerman menetti pallon sivurajan tuntumassa. Lopulta rovaniemeläiset saivat pelattua Markkasen yksi-vastaan-yksi tilanteeseen Gideon Baah’ta vastaan. Markkasen rike jäi tuomaristolta viheltämättä ja Suomen maajoukkuehyökkääjä pääsi viimeistelemään vapaasti 0-2 maalin tönäistyään ensin vapaalla kädellään Baah’n selästä nurin. Tähän rikkeeseen HJK:n peli ei kuitenkaan kaatunut, vaan sinivalkoiset eivät pystyneet toisella jaksolla uhkaamaan RoPS:n maalia ja rovaniemeläiset hakivat Helsingistä ansaitun 0-2 vierasvoiton.

Tappio RoPS:lle tarkoitti, että rovaniemeläisten sarjajohto pysyy SJK:n nähden kahdessa pisteessä. Klubi on RoPS:a viisi pistettä perässä ja SJK:ta kolme. Rästiotteluita sinivalkoisilla on SJK:n nähden yksi ja RoPS:n nähden kaksi, joten mestaruuden nappaaminen on edelleen Klubin omissa käsissä. Otteiden on kuitenkin parannuttava reippaasti, sillä sunnuntaisen kaltaisella esityksellä Klubille on seuraavassa ottelussaan luvassa kylmää kyytiä keskiviikkona SJK:ta vastaan.
HJK:n kannalta ottelun positiivisimmaksi seikaksi jäi iltapäivän yleisömäärä. Kärkikamppailua oli Sonera Stadiumilla seuraamassa nimittäin huimat 9111 henkeä. Tämä tarkoittaa myös sitä, että HJK lahjoittaa yli 9000 euroa Euroopan pakolaisongelman ratkaisuun. Lahjoitus on osa “90 MINUTES FOR HOPE” – kampanjaa.

HJK:n seuraava ottelu pelataan ensi keskiviikkona 23.9. kello 17.00 Seinäjoella, kun vastassa on sarjakakkonen SJK. Ottelu näytetään suorana lähetyksenä IS Extran palvelussa.

HJK: Dähne; Sorsa (45. Böckerman), Halme (17. Kolehmainen), Baah, Taiwo; Klinga, Schüller; Peiponen, Zeneli (32. Lingman), Savage; Kandji

Vaihdossa: Örlund, Dahlström, Ademir

HJK-RoPS 0-2 (0-1)