Otteluraportti: HJK – RoPS 2-0 (2-0)

HJK otti keskiviikkona paikan Suomen Cupin puolivälieristä vakuuttavalla 2-0 -kotivoitolla RoPSia vastaan. Klubille voitto oli myös tärkeä revanssi, sillä viime vuonna rovaniemeläiset pudottivat HJK:n samaisesta kilpailusta. Nyt mitään ei jätetty sattuman varaan. Klubi pinkaisi 2-0 -johtoon jo ensimmäisen vartin aikana, eikä antanut vieraille missään vaiheessa mahdollisuutta nousta taistelemaan jatkoonmenosta. Maaleista vastasivat Mac Kandji sekä Gideon Baah.

HJK sai otteluun salamalähdön. 8. minuutilla Robin Lod peippaili itsensä vapaaksi vasemmalla laidalla ja keskitti maalinedusruuhkaan, jossa Kandji jyräsi itsensä ensimmäisenä palloon ja puski sen maaliin. Paine ei hellittänyt avausmaalin jälkeen. Vain hetkeä myöhemmin Oussou Konan sai pallon haltuunsa selkä maalia kohden keskialueella, suojasi sitä hetken puolustajilta ja vapautti sitten Baahin näppärällä syötöllä karkumatkalle. Baah kirmasi pallon kanssa rangaistusalueelle ja upotti kovan kudin etuylänurkkaan jättäen maalivahti Oskari Forsmanin voimattomaksi. Puolen tunnin kohdalla Klubi sai huonoja uutisia, kun kapteeni Teemu Tainio joutui jättämään kentän polvivamman vuoksi. Loukkaantumisen vakavuus selviää tulevina päivinä levon ja mahdollisten kuvausten jälkeen. Huono onni jatkui myös Tainion tilalle vaihdetun Mikko Viitikon kohdalla, joka joutui jättämään kentän jo tauolla jalkapöytävamman vuoksi.

Toisella jaksolla pelin tahti rauhoittui. HJK kontrolloi palloa ja piti rovaniemeläiset kaukana Michael Tørnesin vartioimasta maalista. Harvat kerrat kun RoPS pääsi hyökkäämään, selvittivät Klubin toppareina pelanneet Markus Heikkinen ja Tapio Heikkilä tilanteet vuorenvarmasti. Myös keskikentän keskusta oli vahvasti tukossa, kun kauden ensimmäiset täydet ottelunsa pelanneet Fredrik Lassas ja Mika Väyrynen höyrysivät kiinni RoPSin miehiin ja pysäyttivät vastustajan pelinrakentelun alkuunsa. Parhaat paikat loikin vastahyökkäyksistä HJK. Mika Väyrynen järjesti upealla kosketuksella Lodin nokikkain Forsmanin kanssa, mutta maalivahti vei pidemmän korren jalkatorjunnalla. Paikkoja aukesi myös kärjessä 90 minuuttia pelanneelle Konanille, mutta norsunluurannikkolainen ei vielä onnistunut avaamaan maalitiliään HJK:n pelaajana. Vaihdosta kentälle tullut Emerik Grönroos piristi vielä lopussa Klubin hyökkäyspeliä ja järjesti muutaman paikan lisämaaleihin, mutta viimeistelyt olivat epäonnisia ja osumat jäivät syntymättä.

HJK:n vastustaja Suomen Cupin puolivälierissä arvotaan torstaina 17.4. Klubi pelaa seuraavan Veikkausliigaottelunsa lauantaina 19.4., jolloin vastassa on kauden ensimmäisessä vierasottelussa FC Lahti.

HJK – RoPS   2-0 (2-0)

(8. Kandji, 15. Baah)

HJK: Tørnes; Lassas, Heikkinen, Heikkilä, Baah; Tainio (31. Viitikko [45. Schüller]), Väyrynen; Mannström, Lod, Kandji (83. Grönroos); Konan.