Otteluraportti: HJK U19-Celtic U19 0-5 (0-3)

HJK kärsi historian ensimmäisessä Uefa Youth Leaguen ottelussan tylyn 0-5 tappion skotlantilaiselle Celticille. Celtic ratkaisi pelin reilun puolen tunnin jälkeen, kun se latoi pallon kolmesti HJK:n maaliin reilussa viidessä minuutissa.

Klubi aloitti ottelun lupauksia herättävästi. Pallo pysyi sinivalkoisten hallussa ensimmäiset 20 minuuttia varsin hyvällä prosentilla ja läheltä piti -paikkoihinkin päästiin pariin otteeseen. Viimeiset ratkaisut katkesivat kuitenkin tiiviisti puolustaneeseen Celticiin ja skotlantilaisten maali säilyi koskemattomana.

Celtic rankaisi ensimmäisestä kunnollisesta tilanteestaan. Regan Hendry laukoi boksiin pomppimaan jääneen irtopallon ohi voimattoman Tomi Mikkelssonin ja vei vieraat 0-1 johtoon. Heti seuraavasta tilanteesta nähtiin illan komein osuma, kun Aidan Nesbitt latasi komean volleyosuman HJK-maalin yläkulmaan ja vei vieraat jo 0-2 johtoon.

Ja lisää oli tulossa. 0-3 osuma oli Calvin Millerin käsialaa. Leo Väisäselle sattui keskialueella alimpana pelaajana pallonmenetys ja Miller karkasi läpiajoon. Tarkka viimeistely ohi vastaan tulleen Mikkelssonin ja peli 0-3. Näissä lukemissa mentiin myös tauolle.

HJK vaihtoi tauolla Mikael Soisalon Saku Ylätuvan tilalle kentälle ja se toikin HJK:n oikean laidan hyökkäyspelaamiseen lisää virtaa. Soisalo haastoi aktiivisesti ja sai luotua Celticin maalille hyviä tilanteita, joita sinivalkoiset eivät kuitenkaan pystyneet käyttämään hyväksi.

Nesbitt rankaisi kuitenkin vielä kahteen otteeseen ja viimeisteli hattutemppunsa. Toinen osuma oli kaunis laukaus boksin sivusta takayläkulmaan ja kolmannen osumansa maaliahne hyökkääjä viimeisteli nostamalla pallon yli vastaan tulleen Mikkelssonin.

Näin HJK kärsi 0-5 tappion ja toiseen osaotteluun jäi paljon petrattavaa. Celtic oli astetta parempi joukkue ja ansaitsi ehdottomasti voittonsa.

Toinen osaottelu pelataan 20.10. Skotlannissa.

HJK: Mikkelsson; Böckerman (22. Salmi), Dolivo, Väisänen,