Otteluraportti: HJK – VPS 3-0 (0-0)

HJK jatkoi upeita otteitaan Veikkausliigassa kaatamalla VPS:n kotikentällään 3-0 -lukemin. Ensimmäisellä puoliajalla vaasalaiset pitivät Klubin vielä aisoissa, mutta toisella puoliajalla alkoi varsinainen ilotulitus. Nikolai Alho aloitti karkelot komealla vapaapotkuosumalla, Demba Savage tuplasi johdon ja Robin Lod viimeisteli voiton kaukolaukauksella. Samalla rikkoutui pääsarjan nollaputkiennätys Michael Tørnesin pidettyä maalinsa puhtaana 891 minuutin ajan. Aiemmin ennätys oli unkarilaisen András Vilnrotterin nimissä, joka oli ohittamaton HJK:n paidassa 882 minuutin ajan kaudella 2002. Klubille voitto tarkoitti tappiottoman putken venymistä jo 9 ottelun pituiseksi ja karkumatkan sarjan kärjessä vahvistumista jo 10 pisteeseen.

Ottelu oli ensi minuuteista asti vahvasti HJK:n hallussa, mutta maalipaikat olivat vielä ensimmäisellä jaksolla kortilla. Mika Väyrysellä oli heti ottelun alussa hyvä tilaisuus viedä Klubi johtoon. Demba Savage pelasi Veli Lammen vapaaksi vasemmalla laidalla ja laitapuolustaja löysi rangaistusalueelle hiipineen Väyrysen, mutta sijoitus valui maalivahti Janne Henrikssonin syliin. HJK hyökkäsi laitoja pitkin ja pääsikin keskityspaikkoihin, mutta viimeinen silaus jäi puuttumaan vieraiden puolustaessa tarkasti.

Toisella puoliajalla tulvaportit kuitenkin aukesivat. Tørnesin pitkä avaus putosi VPS:n puolustuksen taakse ja Mac Kandji ehti palloon ensimmäisenä. Pudotus taaksepäin löysi vapaana olleen Savagen, joka jouduttiin kaatamaan rangaistusalueen rajan lähellä. Pallon taakse asettui Nikolai Alho, joka pommitti pelivälineen voimalla maalivahdin puoleiseen ylänurkkaan. Seuraavaksi iski Savage itse. Tyylikäs seinä alueen reunalla Robin Lodin kanssa vapautti gambialaisen nokikkain Henrikssonin kanssa ja pallo sujahti takuuvarmasti maaliverkkoihin varmalla viimeistelyllä. Hetkeä myöhemmin uhattiin Tørnesin nollaennätystä toden teolla. Jean Fridolin Nganbe Nganbe pelattiin vapaaksi puolustuksen selustaan ja hirvittävän sähellyksen jälkeen pallo pomppasi yläriman kautta maaliviivalle ja Tørnesin syliin. Vaasalaiset hakivat ahnaasti kavennusmaalia, mutta Tørnes ei ollut yllätettävissä kaukolaukauksilla. Lopullinen ratkaisu nähtiin kymmenen minuuttia ennen peliajan loppua. Teemu Tainio ja Mika Väyrynen pelasivat Lodin vauhtiin keskikentällä, tämä harppoi kohti rangaistusaluetta ja tykitti 20 metristä pallon vastustamattomasti alanurkkaan. Vaasalaisilla oli vielä viimeisillä sekunneilla mahdollisuus tuhota nollaputki, mutta Tørnesin jalkatorjunta esti jälleen maalin synnyn ja taika säilyi.

HJK:n pelit jatkuvat ensi keskiviikkona 18.6. vierasottelulla paikallisvastustaja FC Honkaa vastaan. Sonera Stadiumille Klubi palaa maanantaina 23.6. TPS:ää vastaan.

HJK – VPS   3-0 (0-0)

(47. Alho, 67. Savage, 80. Lod)

HJK: Törnes; Sorsa, Heikkinen, Heikkilä, Lampi (87. Baah); Väyrynen, Tainio; Alho (73. Mannström), Lod, Savage; Kandji (84. Forssell).

Vaihtopelaajat: Wallén, Konan, Moren, Lassas.

Muuta: Uusi nollaputkiennätys (Michael Tørnes, 891 minuuttia), yhdeksäs peräkkäinen tappioton ottelu Veikkausliigassa (10 kaikissa kilpailuissa).

Katso ottelun kooste videolta: HJK TV!