Otteluraportti: HJK-VPS 3-1

HJK ei ollut vieraanvarainen isäntä Vaasasta saapuneille vieraille, vaan otti ohjat käsiinsä pelin alusta lähtien. Jo 20. minuutilla nähtiin ensimmäinen maali, kun Klubiin AC Milanista kauden kynnyksellä saapunut Odu pääsi laukomaan ja VPS:n maalivahdin Jevgeni Kobozevin torjui kudin. Pallo kimposi Morelokselle, joka pääsi lataamaan elämänsä ensimmäisen maalinsa Veikkausliigassa. Puolen tunnin kohdalla oltiin jo lähellä toista maalia, kun Nikolai Alho pääsi ampumaan vapaapotkua 20 metristä. Tarkka kuti osui kuitenkin tolppaan.

Toisen puoliajan alku mentiin Klubin tahdissa. Muutaman minuutin pelin jälkeen koettiin todellista perjantai-illan huumaa, kun Klubipäädyn suuri suosikki, kotiin maailmalta palannut Medo, ampui rangaistusalueen takaa ja siellä oli 2-0. Katsomo villiintyi.
Vyöryttäminen kohti Vepsun maalia jatkui koko ensimmäisen tunnin vaikka nuori joukkue taisteli urhoollisesti.

60. minuutilla Odu kikkaili laidalla ja lähetti hyvän keskityksen maalille. Hurja pääpelaaja, 168-senttinen Atom, oli paikalla ja puski pallon maaliin ja Klubi johti jo 3-0.

Maalin jälkeen HJK:n rytmi hiukan katosi ja VPS pääsi mukaan peliin. Klubipuolustus antoi hieman liian hiljaisen syötön taaksepäin maalia vartioineelle Thomas Dähnelle. Dähne joutui tulemaan pitkälle vastaan, sai juuri ja juuri kurkoitettua pallon pois, mutta ei omille. Siitä VPS:n Hertsi laukoi helposti tyhjään maaliin 3-1 kavennuksen.

Viimeinen puolituntinen ei ollut parasta HJK:ta mutta kokonaisuus vakuutti 4799 hengen katsomon eikä päävalmentaja Mika Lehkosuollakaan ollut moitittavaa.

– Ensimmäinen tunti mentiin ylös asti prässäämään, loput 30 minuuttia saatiin sitten harjoitella jatkoa ajatellen pikkasen alempaakin prässiä. Kaiken kaikkiaan toisessa Veikkausliiga-pelissä saatiin kolme pistettä ja selvä voitto, eihän tässä voi olla kuin tyytyväinen, sanoo Lehkosuo.

HJK:n seuraava peli on vieraissa. Torstaina 14.4. Klubi kohtaa Rovaniemellä viime kauden hopeajoukkueen RoPS:n.

Seuraava kotiottelu on maanantaina 18.4., kun Sonera Stadiumille saapuu Seinäjoen ylpeys SJK. Osta liput matsiin tästä »

HJK – VPS 3-1 (1-0)

Maalit: 20′ Morelos, 49′ Medo, 61′ Atom – 68′ Hertsi

Katso ottelun tilastot »

Kun on puhuttu HJK:n japanilaisesta pääpeliuhasta, luulin ihmisten tarkoittaneen Mike Havenaaria. #Atomu #Veikkausliiga