Otteluraportti: HJK – VPS 5-0

HJK aloitti keskiviikkona kautensa Veikkausliigassa, kun Telia 5G Areenalle vieraaksi saapui viime vuonna neljänneksi yltänyt VPS Vaasasta.

Klubi räväytti heti kättelyssä melkoisen myrskyvaroituksen, kun VPS kaatui erinomaisen esityksen päätteeksi selvin 5-0 numeroin.

Ottelun alku oli avausotteluille ominaisesti melko tunnusteleva. HJK sai luotua kuitenkin painetta vierasjoukkueen päätyyn, mutta kulmapotkuja parempaa tulosta Klubi ei hyökkäyksistään saanut.

Klubin ote ottelusta tiukkeni, ja lopulta maali syntyi ensimmäisestä todellisesta tekopaikasta. 32 minuutin kohdalla Atomin erinomaisen esityön jälkeen Klubin viime kauden paras maalintekijä Alfredo Morelos karkasi läpiajoon, eikä Buffalo erehtynyt viimeistelyssään.

Avausmaalin jälkeen Klubi jatkoi agressiivista prässipeliään. Tämä tuottikin jälleen tulosta, kun vain vajaa kymmenen minuuttia ehti kulua ennen toista osumaa.

Juha Pirinen lähetti millintarkan keskityksen vasemmalta laidalta, ja Atom pääsi puskemaan pallon ohi voimattoman VPS-vahti Marko Meeritsin.

Klubi iski vielä kertaalleen ennen puoliaikaa, kun huikealla pelipäällä ollut Atom lähetti pallon kohti takatolppaa. Peliväline kimposi peittävän VPS-puolustajan kautta verkon perukoille, sinetöiden isäntien 3-0 puoliaikajohdon.

VPS iski toisen jakson ensiminuutit väkevästi, mutta isännät jatkoivat maalitehtailuaan.

1. minuutin kohdalla vastustamattomasti rangaistusalueelle murtautunut Pirinen revittiin irti pallosta. Peliväline vietiin pilkulle, josta Akseli Pelvas upotti lukemiksi 4-0.

Atom jatkoi hurjasteluaan iskemällä tilanteeksi jo 5-0. Japanilaisen veto kimpoili jälleen hieman onnekkaasti puolustuksen kautta maaliin.

Klubi suoritti ensimmäsen vaihtonsa viidennen osuman jälkeen. Evans Mensah teki laidalla tilaa Demba Savagelle. Vain muutama minuutti tästä, avausmaalin iskeneen Morelosin tilalle vaihdettiin Ousman Jallow.

Viimeisen vaihtonsa HJK käytti 76. minuutin kohdalla, kun neljässä maalissa mukana olleen Atomin korvasi Vincent.

VPS sai ensimmäisen kunnollisen maalipaikkansa, kun peliä oli takana 81 minuttia. Nopean vastahyökkäyksen päätteeksi Andre Clennon pääsi kokeilemaan maalintekoa lähietäisyydeltä, mutta pallo painui yli Thomas Dähnen vartioiman Klubi-maalin.

Selvästä taukojohdosta huolimatta Klubi ei nostanut jalkaa pois kaasulta missään vaiheessa. Myös toinen nelivitonen oli vahva osoitus HJK:n osaamisesta, eikä VPS päässyt yhtä paikkaa lukuunottamatta hätyyttelemään isäntien maalia.