Otteluraportti: HJK:lle täysi pistepotti Kuopiosta Klaussin osumalla

KuPS vs HJK 0-1

HJK:n avauskokoonpanossa ei nähty yllätyksiä Kuopiossa. Paluun kokoonpanoon teki pitkän poissaolon jälkeen Juha Pirinen, joka aloitti ottelun vaihtopenkillä.

Ottelu lähti sateisessa Kuopiossa tasaisesti käyntiin. HJK piti palloa ensimmäisen kymmenen minuutin aikana enemmän hallussa, mutta hiljalleen KuPS pääsi peliin mukaan ja luomaan hyökkäyksiä. Ensimmäinen tekopaikka syntyi kuitenkin Klubille, kun João Klauss pääsi vetopaikkaan 13. minuutilla. Isäntien maalivahti Otso Virtanen onnistui kuitenkin torjumaan alakulmaan suuntautuneen vedon.

Isännät pääsivät puolestaan koittamaan maalintekoa vajaan 20. minuutin kohdalla, mutta Ville Saxmanin kulmapotkun jälkitilanteesta lähtenyt laukaus kimposi HJK-puolustuksen kautta maalin yli.

Ottelun isot panokset näkyivät pelissä, ja ensimmäisellä jaksolla nähtiinkin runsaasti rikkeitä sekä kuumia tunteita puolin ja toisin.

Ottelua oli takana reilu puoli tuntia, kun KuPS oli todella lähellä siirtyä johtoon. Isännät saivat jälleen kulmapotkun, joka pelattiin Tabi Mangan päähän. Maksim Rudakov venyi kuitenkin huikeaan torjuntaan puskun tielle.

KuPS vetäytyi suosiolla todella matalalle aina HJK:n saadessa rauhoitettua pallollisen pelinsä. Tiiviin puolustuksen avaaminen tuotti hankaluuksia, mutta muutama tekopaikka helsinkiläisille avausjaksolla kuitenkin syntyi.

Aivan jakson lopulla Mikko Sumusalo keskitti maalinedustalle, mutta tilanteeseen rynnineet Nikolai Alho ja Sebastian Dahlström eivät onnistuneet osumaan palloon useiden KuPS-pelaajien keskeltä.
Lopulta avausjaksolla ei tekopaikoista huolimatta nähty osumia ja tauolle siirryttiin maalittomassa tilanteessa.

– Ensimmäinen puoliaika oli tosi hurlumhei-futista. KuPS tuli nopeasti ja me koitettiin pelata pallonhallinnan kautta, mutta ainakin viihdyttävää fudista oli varmasti, kommentoi HJK:n Sumusalo

Toinen jakso lähti käyntiin huomattavasti ensimmäistä rauhallisemmissa tunnelmissa. Klubi sai ensimmäisen paikkansa noin kymmenen minuutin pelin jälkeen, kun Sumusalon keskitys tavoitti boksista Alhon, jonka laukaus kuitenkin epäonnistui.

Käynnissä oli 64. minuutti, kun HJK sai rajaheiton vasemmalta laidalta. Pallo pelattiin nopeasti boksin läheisyyteen Jordanille, joka vapautti syötöllään Riku Riskin puolittaiseen läpiajoon. Virtanen onnistui torjumaan Riskin vedon, mutta paluupallossa oli ensimmäisenä Klauss, joka iski HJK:n johtoon.

Avausmaalin jälkeen KuPS alkoi vyöryttämään hyökkäyksiään. Vain viisi minuuttia oli ehtinyt kulua Klaussin osumasta, kun KuPS onnistui pelaamaan pallon tolppaan, mutta maaliin asti pallo ei kuitenkaan mennyt.

Seuraavaksi vapaapotkukuvion jälkeen Rasmus Karjalainen hätyytteli HJK:n maalia, mutta Rudakov torjui jälleen erinomaisesti pallon maalin yli.

78. minuutilla nähtiin ensimmäinen vaihto, kun maalintekijä Klauss otettiin sivuun ja kärkeen tuli Macauley Chrisantus. Vain parin minuutin päästä Mosa korvasi hyvin pelanneen Jordanin keskikentällä.

Vaihtojen myötä KuPSin hyvä ote pelistä hälveni ja Klubi pystyi luomaan jälleen hyökkäyksiä. Varsinaisen peliajan viimeisellä peliminuutilla nähtiin Klubin viimeinen vaihto, kun Pirinen vaihdettiin Riskin tilalle.

Ottelun lisäajalla KuPS onnistui vielä luomaan painetta HJK:n maalinedustalle, mutta Klubin erinomaisesti toiminut puolustus piti pintansa loppuun asti.

Kun lisäosumia Kuopiossa ei nähty ansaitsi HJK täyden pistepotin tuliaisiksi Helsinkiin.

– KuPS oli vaikea vastus niin kuin aina. Hyvin laittoivat vastaan, kun yritimme avata peliä. Emme ihan päässeet avaamaan niin kuin olisimme halunneet. Tiesimme, että KuPS hakee vastahyökkäyksiä, niitäkin tuli, mutta aika moista taistelua oli, kertoi Nikolai Alho lehdistötilaisuudessa.

– Olimme aika vaisuja hyökkäyspelissämme tänään, siitä kiitos KuPSille, olivat hyviä siinä hetkessä puolustamaan. Emme saaneet sitä käyntiin oikein missään vaiheessa. Meillä oli kuitenkin hyvä asenne puolustamiseen, puolustimme tarpeeksi ja laadukkaasti. Kestimme muutamat erikoistilannemylläkät, joita ottelussa tuli hetkittäin, analysoi päävalmentaja Mika Lehkosuo.

– Kyllähän se näkyi pallollisessa pelissä ja itseluottamuksessa, että muutama peli on menty voitoitta. Se korjaantuu kyllä muutaman pelin jälkeen, en siitä ole huolestunut. Näissä hetkissä tärkeintä on saada puolustusasenne ja puolustustekeminen hyvään kuntoon. Tästä on hyvä mennä eteenpäin. Joku viisas on sanonut, että hyvän joukkueen merkki on se, että vähän vaisummalla pelilläkin haetaan kolme pistettä. Näin tapahtu tänään, summaa Lehkosuo.

Voiton myötä HJK vahvisti asemiaan sarjataulukon kärjessä. Ero toisena olevaan RoPSiin on nyt seitsemän pistettä.

HJK pelaa seuraavan kerran sunnuntaina 2.9, kun Inter saapuu vieraaksi Helsinkiin. Ottelu alkaa Telia 5G Areenalla kello 18:30. Liput edullisesti ennakkoon alkaen 10/5 € Tiketistä »