Otteluraportti: Ilves – HJK 0-1

HJK lähti Tampereelle Pirkkahallissa pelattuun Suomen Cupin välierään hyvässä iskussa, vaikkakin kokoonpanosta puuttuivat flunssainen Sebastian Dahlström ja maajoukkuereissusta juuri palannut Mosa Yaghoubi.

Ensimmäinen puoliaika oli Klubin hallintaa Ilveksen panostaessa vastaiskuihin. Molemmat joukkueet osoittivat pelillisesti olevansa valmiita muutaman päivän päästä starttaavaan Veikkausliigaan.

Ottelun alku mentiin tunnustellen. Ensimmäinen kunnon tilanne nähtiin 12. minuutilla, kun Rafinha pääsi vetämään tulisesti. Muutaman minuutin päästä Vincent syötti hienosti maalille, mutta Pelvaksen venytys jäi muutaman sentin vajaaksi. 24. minuutilla nähtiin ehkä vierasjoukkueen paras paikka, kun Klubi sai vapaapotkun ja sen jälkitilanteesta Ville Jalasto pääsi puskemaan vapaasti, mutta niukasti ohi. Puoliajan lopussa nähtiin vielä muutama hyvä veto niin Atomilta kuin Annaniltakin, mutta ilman tulosta.

Toinenkin jakso oli HJK:n hallintaa, ja Ilves haki ja sai muutamia vastaiskuja. Runsaan tunnin pelin jälkeen Demba Savage asteli vaihtoon ja kentälle maali mielessä vaihdettiin Alfredo Morelos. Heti terävästi peliin mukaan tullut Morelos eteni 75. minuutilla laidalta ja iski tarkalla sijoituksella ottelun lukemiin 0-1. Lopussa paine Ilveksen päähän lisääntyi, mutta tamperelaiset puolustivat tiiviisti.

Kun ottelu oli jo jatkoajalla, Annan kaatoi rangaistusalueella vastustajan pilkun arvoisesti. Ottelun lopun sankariksi nousi Thomas Dähne, joka torjui Lauri Ala-Myllymäen pilkun. Näin HJK lunasti varsinaisella peliajalla paikkansa Suomen Cupin finaalissa.

Tampereella nähtiin vuodenaikaan nähden hyvää futista. Molemmat joukkueet puolustivat tarkasti, mutta Klubin armoton prässi oli lopulta liikaa tamperelaisille.

HJK pelaa Suomen Cupin loppuottelussa syyskuussa SJK:ta vastaan, joka pelasi Honkaa vastaan tasan 1-1 ja vei jatkoajan jälkeen ottelun rangaistuspotkuilla.

Tästä on hyvä jatkaa keskiviikkona starttaavaan Veikkausliigaan, kun Töölöön HJK:n vieraaksi avauspeliin saapuu Vaasan Palloseura.

Ilves – HJK 0-1 (0-0)

Maalit: 75′ Morelos

Katso ottelun maali otsikko kuvasta tai tästä linkistä »