HJK: Sahlgren; Sorsa, Heikkilä, Baah, Peiponen; Moussi (90. Heikkinen), Kolehmainen; Savage, Atom, Zeneli (71. Schüller); Jallow (79. Havenaar)

Vaihdossa: Örlund, Lehtinen, Malolo

Ilves-HJK 1-1 (0-0)

(86′ Hjelm – 57′ Atom)

HJK aloitti ottelun vauhdikkaasti ja sai ensimmäisen kulmansa jo toisella minuutilla, kun Toni Kolehmainen nousi rangaistusalueelle ja laukoi pallon Ilves-vahti Mika Hilanderin kautta pallon päädystä yli. Erfan Zenelin kulmapotku aiheutti ensimmäisen vaaratilanteen Ilveksen maalilla, mutta lopulta Ilves pystyi purkamaan paineen omalta alueeltaan.

Ottelun alun paras maalipaikka syntyi Tomi Petrescun hienosta yksilösuorituksesta. Petrescu sai vaikean pallon itselleen, otti loistavan ensimmäisen kosketuksen, jolla sai karistettua Tapio Heikkilän kannoiltaan. Toisella kosketuksella lähtenyt nostoyritys ylitti vastaan tulleen Saku-Pekka Sahlgrenin. Nosto kuitenkin lipui lopulta niukasti Klubin maalin ohi ja helsinkiläiset selvisivät säikähdyksellä.

Seuraavan reilun viiden minuutin aikana Demba Savage pääsi kahteen otteeseen puolittaiseen maalipaikkaan, mutta gambialaislaituri ei onnistunut niittaamaan palloa verkkoon. Ensimmäinen tilanne aukesi Zenelin kulmasta, jossa Savage yritti liukua pallon verkkoon takakulmalta. Seuraava tilanne syntyi, kun Sebastian Sorsa antoi kukkupalloa boksiin. Savage yritti laukausta vaikeasta asennosta suoraan ilmasta, mutta kuti painui selkeästi maalin yli.

Seuraavan vartin aikana ottelun tempo laski hieman Ilveksen ryhmittäydyttyä enemmän puolustuskannalle ja tyydyttyä kyttäilemään vastaiskupaikkoja. Vaikka Klubi painoikin peliä enemmän isäntien päätyä kohti, ei Ilveksen maalilla supervaarallisia tilanteita nähty. Isännätkin pääsivät luomaan pari tilanteen poikasta, mutta HJK:n puolustus peitti Ilveksen maalia kohti suuntautuneet kaukolaukaukset.

Keltapaitaiset tampereaiset nauttivat täyden kotiyleisön tuesta, vaikka Klubipäädyn runsaslukuinen vierasyleisö tuntuikin vievän yleisössä huutokilpailua 100-0. Petrescu väläytteli vaarallisuuttaan vielä kerran ennen taukovihellystä, kun Ilves sai vapaapotkun vajaasta 30 metristä.  Petrescu lähetti tulisen laukauksen muurin yli, mutta Sahlgren torjui kudin varmasti ja tauolle mentiin lopulta maalittomassa tasatilanteessa.

Toisen puoliajan ensimmäinen paikka aukesi Ilvekselle muutaman minuutin pelin jälkeen, mutta tällä kertaa isännät eivät saaneet vapaapotkusta vaarallista tilannetta rakennettua. Klubin ensimmäinen puolittainen tilanne aukesi Ousman Jallow’lle, jonka Ilves-vahti Hilander kolasi gambialaisen hienoisesti rangaistusalueen sisällä. Tuomarin pilli ei kuitenkaan soinut ja rangaistuspotku jäi helsinkiläisille hennoksi haaveeksi.

Ilveksen vaihtopelaaja Emenike Mbachu ei kauaa ehtinyt kentällä olla, ennen kuin hän sai jo hyvän pallon rankkarialueelle. Ensimmäinen kosketus karkasi hieman pitkäksi ja lopulta Roni Peiponen ehtii selvittämään vaarallisen tilanteen.

Klubi iski seuraavasta tilanteestaan. Zeneli antoi hyvän keskityksen boksiin, jossa Ilveksen puolustaja antoi liikaa tilaa Savagelle. Savage otti pallon haltuun, jakoi sen keskellä päivystäneelle Atomille, joka sijoitti pallon kylmänrauhallisesti verkkoihin, 0-1.

Kymmenen minuuttia Klubin johtomaalin jälkeen Ilvekselle aukesi hyvä tilanne tasoitukseen, kun Mika Lahtinen pääsi jo läpiajoon. Lahtisen ensimmäinen kosketus petti miehen pahan kerran ja pallo karkasi. Huonon kosketuksen seurauksena Tapio Heikkilä ja Sahlgren selvittivät tilanteen.

Seuraava paikka rakentui vuorostaan vieraille. Pallo pelattiin jälleen rangaistusalueelle, josta Ousman Jallow pääsi yrittämään laukausta. Tupsukorvien puolustus blokkasi kuitenkin gambialaishyökkääjän laukauksen ja pallo kimposi suoraan Guy Moussille. Moussi latasi kovan kudin suoraan ilmasta, mutta keltapaidat ennättivät myös ranskalaisen laukauksen tielle.

Klubi haki lopussa lisää virtaa kentälle vaihtojen muodossa. Ensimmäisenä kentälle vaihdettiin Rasmus Schüller, joka korvasi hyvän ottelun pelanneen Erfan Zenelin ja vajaa kymmenen minuuttia myöhemmin Mike Havenaar päästettiin irti Ousman Jallow’n tilalle.

Vaihtoon tulleella Jallow’lla oli lopussa kaksikin hyvää tilannetta ratkaista ottelu, mutta gambialaisen jatkot niin Schüllerin, kuin Peiposenkin keskityksiin lipuivat niukasti ohi maalin.

Viisi minuuttia myöhemmin Ilves käytti tilanteensa tylysti hyödykseen ja nousi ottelussa tasoihin. Jonne Hjelm sai pallon rangaistusalueella haltuunsa, käännähti ja laukoi pallon kauniisti takatolpan kautta ohi Sahlgrenin, 1-1.

Keltapaidat saivat vielä tilaisuutensa johtomaaliin, kun tupsukorville tuomittiin kaksi hyvästä paikasta lähtenyttä vapaapotkua. Vapaapotkuja Ilves ei pystynyt hyödyntämään, vaikka lisäajan toisen minuutin kulmapotkusta pallo olikin todella lähellä päätyä toistamiseen Klubin maaliin.

Kun lisämaaleja ei täpötäydellä Tammelan stadionilla enää nähty, päädyttiin ottelussa 1-1 lukemin pistejakoon.

Klubin kiireiset ajat jatkuvat, kun seuraava ottelu on luvassa heti maanantaina. Tuolloin HJK matkustaa Turkuun, jossa vastassa on aina vaarallinen FC Inter.