Otteluraportti: JK Sillamäe Kalev-HJK 1-1 (0-0)

Vajaa kaksi viikkoa ennen Veikkausliigakauden alkua Klubi kohtasi viimeisessä harjoitusottelussaan virolaisen JK Sillamäe Kalevin. Klubi lähti otteluun 19 miehen ryhmällä ja loppujen lopuksi kentällä nähtiin jokainen reissuun lähtenyt pelaaja.

HJK hallitsi avauspuoliaikaa mielin määrin. Hyytävän kylmässä vesisateessa ja kovassa tuulessa tekopaikkoja tuli liukuhihnalta, mutta viimeistely ei toiminut toivotulla tavalla. Mike Havenaar sai pallon ottelun alussa jo kertaalleen tolppaan ja varsinkin Erfan Zeneli pääsi laukomaan useita kertoja kohti virolaisten maalia. Maaliin asti palloa ei saatu ensimmäisellä jaksolla, vaikka lähellä monta kertaa käytiinkin. Pallonhallinta oli todella selkeästi Klubilla, ja isännät eivät pystyneet luomaan ensimmäisen jakson aikana yhtään maalipaikkaa HJK:n maalille.

Toiselle puoliajalle HJK suoritti harjoitusotteluun tyypillisesti peräti kuusi vaihtoa. Heti toisen jakson alkuun syntyi myös Klubin johtomaali, kun Erfan Zeneli lähetti kulmapotkusta hyvän keskityksen maalille ja Gideon Baah nousi maalin edustalla korkeimmalle. Baah ei paikastaan erehtynyt vaan puski pallon varmasti Sillamäen maaliin.

Toisella puoliskolla Klubin peli oli huomattavasti rauhallisempaa, kuin ensimmäisellä jaksolla. Maalipaikkoihin ei päästy samalla tahdilla ja myös isännät päästettiin rakentamaan omaa peliään. Aivan ottelun varsinaisen peliajan viimeisillä minuuteilla Sillamäe onnistui rokottamaan Klubia erikoistilanteesta. Saku-Pekka Sahlgren ei onnistunut liimaamaan sateen liukastamaa keskityspalloa ja irtopalloon ehti ensimmäisenä Sillamäen Toomet Jamazille, joka tuikkasi pelin loppunumeroiksi 1-1.

JK Sillamäe Kalev-HJK 1-1 (0-0)

(88. Toomet Jamaz 1-1 – 47. Baah 0-1)

HJK: Örlund (46. Sahlgren); Lampi (46. Lehtinen), Moren (46. Heikkinen), Heikkilä, Baah; Malolo, Schüller (46. Moussi); Lod (46. Peiponen), Atom (61. Klinga), Zeneli (61. Haglund); Havenaar (46. Jallow)