Otteluraportti: Klaussin osumat takasivat tärkeät pisteet tuliaisiksi Rovaniemeltä

RoPS – HJK 1-2 (0-0)
Maalit: 90+3′ Järvenpää – 52′ Klauss, 88′ Klauss

Klubin avauskokoonpanossa ei Napapiirillä nähty yllätyksiä. Puolustus oli mennyt uusiksi erinomaisesta SJK-kamppailusta, mutta muuten kokoonpano pysyi samana. RoPS-kamppailun jälkeen osalle joukkueesta on luvassa lepoa, kun Veikkausliiga jää maaottelutauolle. Muutama pelaaja puolestaan on maajoukkueen mukana.

Klubi aloitti pelin jälleen väkevästi ja Faith Obilor pääsi ensimmäisenä kokeilemaan maalintekoa jo kuudennella minuutilla. Paine pysyi RoPSin päädyssä Klubin kulmapotkun jälkeen ja Filip Valenčič pääsi keskittämään takatolpalle, jossa vapaana ollut Obilor pääsi puskemaan vapaasti. Pusku suuntautui kuitenkin suoraan RoPS-vahti Antonio Regueron syliin.

Ensimmäinen parikymppiä mentiin vahvasti vieraidan tahdissa. HJK onnistui hyvällä prässillä aiheuttamaan kotijoukkueelle useita virheitä ja harhasyöttöjä, joiden myötä muun muassa João Klauss ja Mosa pääsivät kokeilemaan laukomista. Aivan huippupaikoille Klubi ei kuitenkaan kyennyt murtautumaan.

Hiljalleen myös kotijoukkue pääsi paremmin peliin mukaan. Rovaniemeläiset pääsivät luomaan nopeita hyökkäyksiä, mutta Klubin tiiviin puolustuksen myötä pallo ei kuitenkaan tavoittanut Klubi-vahti Maksim Rudakovia. Isäntien vaarallisin tilanne syntyi sivuvaparista, josta seurannut pusku painui kuitenkin HJK:n maalin ohi.

Ensimmäinen jakso jatkui loppuun asti tasaisena ja tarkkana, eikä kummallekkaan auennut tekopaikkoja. Lisäajalla Nikolai Alho päätti vielä kokeilla kaukolaukausta, mutta veto painui harmillisesti yli Regueron vartioiman maalin.

Lopulta tauolle siirryttiin maalittomassa tasatilanteessa.

Klubi loi parikin vetopaikkaa heti toisen nelivitosen alkuminuuteilla, mutta vedot painuivat jälleen kohti varmaotteisesti esiintynyttä Regueroa.

Vahva hallinta tuotti kuitenkin pian tulosta. Käynnissä oli 52. peliminuutti, kun Klubi vyörytti hyökkäyksen vasenta laitaa pitkin. Mosan pystysyöttö puhkaisi Juha Piriselle tilan, josta laitapuolustaja keskitti täysin vapaana olleelle Klaussille. Brasilialainen puski tarkasti kauden kymmenennen täysosumansa ohi voimattoman Regueron.

63. minuutin kohdalla Klubi suoritti ensimmäisen vaihtonsa, kun Roni Peiponen korvasi Rafinhan oikeana laitapuolustajana. Kymmenen minuuttia tästä, nähtiin toinen vaihto, kun Valenčič otettiin vaihtoon ja Eetu Vertainen tuli kentälle.

Klubin vahvan alun ja sen myötä tulleen avausosuman jälkeen kotijoukkue sisuuntui jälleen taistelemaan, ja jakso etenikin melko tasaisissa merkeissä.

RoPSilla oli hyvä paikka parikymmentä minuuttia ennen täyttä aikaa, mutta Lucas Lingmanin vapaapotku kiersi noin metrin maalin ohitse. Seuraavaksi Filip Ivanovski pääsi puskemaan lähietäisyydeltä, mutta Rudakov liimasi pallon varmasti syliinsä.

Ottelu läheni vääjäämättömästi kohti loppua, kun Klubi sai vastaiskun. Pallo pelattiin Klaussille, joka pääsi haastamaan yksinäistä puolustajaa. Brasilialainen karkasi heittämällä läpiajoon ja viimeisteli viileästi etukulmaan. Osuman myötä Klauss nousi Veikkausliigan maalipörssin piikkipaikalle.

Pian maalin jälkeen nähtiin viimeinenkin vaihto, kun Evans Mensah korvasi Alhon laidalla.

Lisäaika oli jo edennyt liki loppuun asti, kun RoPS vyörytti vielä viimeisen hyökkäyksen. Taye Taiwon keskitys tuli Rudakovin ulottuville, mutta HJK-molarin käsistä pallo kimposi Lassi Järvenpäälle, joka tälläsi isäntien kavennusosuman suoraan vastapallosta.

Välittömästi RoPSin maalin jälkeen peli kuitenkin vihellettiin poikki, ja näin HJK nappasi kuudennen peräkkäisen voiton Veikkausliigassa.

– Ensimmäinen jakso pidettiin palloa ja RoPS iski vastaan, mutta paikat oli melko vähissä molemmilla. Kenttä oli tosi kuiva ja pallo liikkui hitaasti. Onneksi tokalla jaksolla saatiin maalit, HJK-puolustaja Juha Pirinen summasi ottelua.

Voiton myötä HJK kasvatti eron toisena olevaan KuPSiin jo kymmeneen pisteeseen.

HJK jatkaa kauttaan maaottelutauon jälkeen tiistaina 12.6, kun Helsinkiin vieraaksi saapuu IFK Mariehamn. Ottelu alkaa Telia 5G Areenalla kello 18:30. Liput Tiketistä »