Otteluraportti: Klubi 04-FC Futura 0-1 (0-0)

Porvoolainen FC Futura haki maukkaan vierasvoiton Sonera Stadiumilta, kun se aiheutti Klubi 04:lle kauden avaustappion 0-1 lukemin. Vieraiden voitto-osuman iski Teimuraz Apriamashvili.

Isännät tulivat otteluun hyvällä asenteella. Lucas Lingman oli ensimmäisen jakson näkyvin pelaaja ja hänen ollessaan pallossa, oli vastustajalla jatkuvasti hikiset oltavat. Lingmanin ensimmäinen tilanne syntyi 8 minuutin kohdalla, kun hän pääsi laukomaan Alex Lehtisen keskityksen päätteeksi. Laukaus epäonnistui ja painui ohi Futuran maalin.

Taitavan keskikenttäpelaajan seuraava tilanne aukesi paria minuuttia myöhemmin. Tällä kertaa laukaus onnistui paremmin, mutta Dmitry Chudaykin Futuran maalilla venytti hyvään torjuntaan.

Ensimmäisen jakson paras maalipaikka nähtiin vartin pelin jälkeen, kun Lingman pelasi taitavalla nostolla Ilmari Ylösen puhtaaseen läpiajoon. Ylösen viimeistely-yritys suuntautui liiaksi kohti Chudaykinia ja maalivahti pystyi jälleen venyttämään itsensä hyvään torjuntaan.

Vierailijat eivät päässeet ensimmäisellä jaksolla hätyyttelemään Klubi 04:n maalilla pelannutta Tomi Mikkelssonia kuin kerran. Porvoolaisten ainoa paikka aukesi, kun pallo pomppi isäntien rangaistusalueella ja Emil Conti pääsi puskemaan vaarallisesti. Mikkelsson kurotti kuitenkin hyvän puskun aivan oikeasta alakulmasta.

Isännät pitivät ensimmäisen jakson aikana palloa lähes koko ajan, mutta eivät päässeet tarpeeksi vaaralliselle maalintekosektorille. Kymmenen minuuttia ennen taukovihellystä Ylönen oli päästä läpiajoon jo toistamiseen, mutta hyökkääjä ei saanut Calvin N’Sombon syöttöä kunnolla haltuunsa ja tilanne kuivui kokoon.

Isännät suorittivat tauolla ensimmäisen pelaajavaihtonsa. Kentälle komennettiin edellisessä pelissä FC Viikinkien verkkoon kahdesti osunut Kelechi Anyamele, jolle teki tilaa Lassi Lappalainen. Klubi 04:lla oli toisen jakson ensimmäinen loistotilanne jo jakson ensimmäisellä minuutilla, mutta Ylösen laukaus suoraan ilmasta epäonnistui ja pallo karkasi pahasti leveäksi.

Toisen puoliajan aikana ottelun tempo tuntui laskevan ja vieraat pääsivät paremmin peliin mukaan. Lopulta pelikellon näyttäessä 62 minuuttia vieraat siirtyivät ottelussa johtoon Teimuraz Apriamashvilin komealla osumalla. Porvoolaispeluri sai pallon kimmokkeena pariinkymmeneen metriin ja laukoi pelivälineen suoraan vastapallosta komeasti Klubi 04:n maalin vasempaan alanurkkaan. Tomi Mikkelsson oli laukauksessa hyvin mukana, mutta aivan kulmaan suuntautuneelle kudille hänkään ei voinut mitään.

Klubi 04:n peli oli toisella jaksolla tahmeampaa kuin ensimmäisen nelivitosen aikana. Kentälle haettiinkin jälleen lisää virtaa ja hyökkäysvoimaa, kun Samuel Haglund korvasi Omari Jaman isäntien ryhmityksessä.

Kymmenen minuuttia vieraiden johtomaalin jälkeen isännille aukesi parin minuutin sisään kaksi hyvää tekopaikkaa. Ensin N’Sombo keskitti vapaapotkun jälkitilanteesta pallon Futuran rangaistusalueelle ja Sebastian Dahlström pääsi puskemaan. Pusku tuli kuitenkin liian pienestä kulmasta yllättääkseen hyvin pelanneen Chudaykinin. Dahlströmin seuraava tilanne syntyi hetkeä myöhemmin. Tällä kertaa huippupaikka rakentui Ylösen loistavan haastamisen jälkeen. Puolustaja jäi kuin täi tervaa ja keskitys maalillekin oli laadukas. Porvoolaisten onneksi vierasjoukkueen puolustajat ehtivät blokkaamaan Dahlströmin tyhjää maalia kohti suuntautuneen laukauksen.

Viisi minuuttia ennen varsinaisen peliajan umpeutumista vaihtopelaaja Haglundille aukesi ensimmäinen tilanne, kun Ilmari Ylönen pelasi miehen laidalta puolittaiseen läpiajoon. Haglundin ensimmäinen kosketus palloon ei ollut tarpeeksi hyvä ja sen seurauksena  vaikeasta asennosta lähtenyt viimeistelykin karkasi yli maalin.

Peliajan viimeisellä minuutilla hetkeä aiemmin kentälle tullut Mauricio Hopsu ja Dahlström pujottelivat porvoolaisten puolustajia vuorotellen. Futuran puolustajan hyvä liukutaklaus pelasti kuitenkin vaarallisen tilanteen viime hetkellä.

Lisäajan lopussa isännille aukesi vielä viimeinen loistopaikka pelin tasoittamiseen. Kelechi Anyamele tiputti hyvin pallon taka-alalle Hopsulle, jonka viimeistely lipui kuitenkin taivaan tuuliin ja isännät jäivät maaleitta.

Klubi 04: Mikkelsson; Järvenpää (82. Hopsu), Dolivo, Väisänen, Lehtinen; N’Sombo, Jama (68. Haglund); Lappalainen (46. Anyamele), Lingman, Dahlström; Ylönen

Vaihdossa: Koivistoinen, Böckerman, Pitkänen, Koivurinta

Klubi 04-FC Futura 0-1 (0-0)