Otteluraportti: Klubi eteni Suomen Cupin finaaliin!

Ottelu lähti käyntiin hyvin erikoisissa olosuhteissa, kun kentältä aurattiin viimeiset lumet joukkueiden jo saapuessa kentälle.

HJK:n avauskokoonpanossa ei nähty yllätyksiä, mutta maalilla KuPS-pelissä torjunut Maksim Rudakov aloitti vaihdossa, kun Markus Uusitalo oli torjuntavuorossa.

Ottelu alkoi yllättävänkin vauhdikkaasti, eikä kyttäilystä ollut tietoakaan. Ensimmäinen tekopaikka syntyi Evans Mensah’lle yhdeksännellä minuutilla, mutta Hongan puolustus siivosi ghanalaisen laukauksen maalinedustalta. Seuraavaksi edellisessä kamppailussa maalinteossa onnistunut Riku Riski pääsi kokeilemaan, mutta Timothy Murray Honka-maalilla liimasi vedon.

Jakso eteni vahvasti isäntien hallussa, mutta myös Uusitalo joutui maalillaan muutaman kerran puuttumaan peliin. Kaiken kaikkiaan vierasjoukkue Honka keskittyi kyttäämään vastaiskuja, kun taas Klubi vyörytti hyökkäyksiä maltilla.

Lopulta HJK onnistui rikkomaan kuparisen, kun ottelua oli takana 36 minuuttia. Pallo pelattiin laidasta Hongan boksiin, jossa vapaana ollut Sebastian Dahlström jatkoi Riskille. Toisessa ottelussa perättäin osunut Riski sijoitti pallon varmasti takatolpan juureen.

Ensimmäisellä puoliskolla ei lisäosumia nähty ja tauolle siirryttiin Klubin maalin johdossa.

Toisen jakson alussa vierasjoukkue Honka sai pelin paremmin haltuunsa. Jakson ensimmäinen tekopaikka avautuikin vieraille, mutta Uusitalo pysäytti läpiajosta lähteneen yrityksen oikea-aikaisella vastaantulollaan.

Tunnin kohdalla Klubille puolestaan avautui oiva tekopaikka, kun Dahlström harhautteli itsensä tekopaikkaan, mutta veto painui niukasti puolustajan liu’un kautta tolpan ohitse.

Heti tilanteen jälkeen Klubi suoritti ensimmäisen vaihtonsa, kun Mensah otettiin sivuun ja kentälle tuli Amr Gamal. Myös toinen vaihto nähtiin pian, kun Nikolai Alho korvasi Mosan kentällä.

Alho ei ehtinyt olla kentällä kuin pari minuuttia, kun helpottava toinen osuma nähtiin. Laituri pelasi Juha Pirisen kanssa hyvin yhteen kulmalipun tuntumassa, ja nopeasti boksiin murtautumisen jälkeen lähtenyt tarkka veto yllätti Murrayn. Maali oli Alholle kauden ensimmäinen.

Seuraava tekopaikka avautui Riskille, kun Gamal vapautti miehen läpiajoon. Tällä kertaa Riskin viimeistely kuitenkin painui Murrayn syliin.

Ottelun loppu sai vielä dramaattisen käänteen, kun Alho ajettiin ulos suoralla punaisella kortilla. Honka saikin ylivoimalle päästyään todellisen kirivaihteen päälle, ja Youness Rahimi pomputti pallon Klubin verkkoon lisäajalla. Honka painoi päälle aina ottelun loppuun asti, mutta lisämaaleja ei kuitenkaan enää nähty.

Voitolla Cupin mestaruutta puolustava Klubi sinetöi paikkansa finaalissa kolmatta kertaa peräkkäin.

Finaalissa vastaan asettuu voittaja toisesta välieräparista, EIF-Inter. Suomen Cupin finaali pelataan lauantaina 12.5. ja pelipaikka arvotaan finalistien kesken. Ohjelmaan 13.5. pelattavaksi merkitty ottelu HJK-SJK siirtyy suunnitelman mukaisesti pelattavaksi tiistaina 29.5.2018.

HJK:n seuraava kamppailu on sunnuntaina 8.4, jolloin puolustava mestari aloittaa Veikkausliiga-kautensa. Vieraaksi Töölöön saapuu Ilves. Ottelu alkaa 17:00. Liput Tiketistä »