Otteluraportti: Klubi jyräsi kolmanteen peräkkäiseen voittoon

Klubi pelasi lauantaina Maarianhaminassa, ja keskiviikkona nähtiin jälleen pientä rotaatiota kokoonpanossa. Valtteri Vesiaho ja Ville Jalasto olivat avauskokoonpanossa ensimmäistä kertaa tällä Veikkausliiga-kaudella.

HJK aloitti ottelun vahvasti, ja Klauss pääsi puskemaan hyvästä paikasta jo toisella peliminuutilla. Brasilialaisen pusku meni kuitenkin sivuverkkoon tolpan väärältä puolelta. Sama mies oli ensimmäisen kympin aikana vielä kahdesti puskupaikassa, mutta viimeistely ei vielä aivan osunut kohdilleen.

Jos HJK hallitsi alkua, pääsi kotijoukkue SJK paremmin peliin mukaan ensimmäisen nelivitosen edetessä. Seuraava tekopaikka kuitenkin syntyi Klubille, kun 22. minuutilla Akseli Pelvas pääsi puskemaan avopaikasta, mutta viimeistely painui tällä kertaa maalin yli.

Viisi minuuttia myöhemmin SJK oli todella lähellä iskeä avausmaalin, mutta sivulta lähtenyt vapaapotku pommppi HJK:n onneksi maalin ohi.

Ottelua oli takana reilu puoli tuntia, kun Klubi iski avausmaalin. Sebastian Dahlström antoi pitkän kuljetuksen päätteeksi oivallisen läpisyötön paitsion rajamailla olleelle Klaussille, eikä brasilialainen erehtynyt. Aivan boksin rajalta lähtenyt tarkka sijoitus painui varmasti ohi Mihkel Aksalun maalin oikeaan alakulmaan.

Klubille avautui vielä kaksikin oivaa tekopaikkaa tuplata johtonsa, mutta niin Faith Obilorin pusku, kuin Riku Riskinkin laukaus painuivat hienoisesti maalin yli.

Tauolle siirryttiinkin lopulta 0-1 tilanteessa. Koko avausjakso oli Klubilta väkevä, eikä kotijoukkue päässyt juurikaan hätyyttelemään Markus Uusitalon vartioimaa maalia, yhtä tilannetta lukuunottamatta.

Toinen jakso jatkui Klubin hallinnassa. Klaussille aukesi noin kymmenen minuutin pelin jälkeen erinomainen tekopaikka, kun hyökkääjä pääsi SJK-puolustuksen hölmöilyn ansiosta nokikkain maalille vaihdetun Jesse Östin kanssa, mutta brasilialaisen laukaus painui päin oikea-aikaisesti vastaan tullutta Östiä.

Vain pari minuuttia edellisestä Öst venyi jälleen pallon eteen, kun HJK:n nopean vastahyökkäyksen päätteeksi pallo kimposi SJK:n omasta pelaajasta vaarallisesti maalia kohden.

66. minuutilla SJK oli lähellä tasoitusta. Laidalta lähtenyt keskitys kimposi Vesiahon päästä epäonnisesti ylärimaan, mutta HJK:n maali säilyi koskemattomana. Heti tilanteen jälkeen nähtiin Klubin ensimmäinen vaihto, kun maalintekijä Klaussin tilalle kentälle tuli Amr Gamal.

Toinen vaihto nähtiin, kun viimeinen kymppi pyörähti käyntiin. Evans Mensah otettiin sivuun ja kentälle tuli pelikiellosta vapautunut Nikolai Alho, jolle minuutit olivat ensimmäiset tällä kaudella Veikkausliigassa. Heti perään Mosa vaihdettiin Anthony Annaniin.

84 minuutilla Klubi oli enemmän kuin lähellä tuplata johtonsa. Gamalin esityöstä läpi karannut Riku Riski laukoi, mutta pallo kimposi epäonnisesti yläriman kautta tolppaan ja siitä ulos. Paluupalloon ensimmäisenä ehtinyt Alho puolestaan laukoi hiuksen hienosti ohi takatolpan.

Vain pari minuuttia edellisen tilanteen jälkeen oli Juha Pirisen vuoro kokeilla, mutta laiturinkin laukaus kilpistyi ylärimaan.

Ottelussa ei hyvistä paikoista huolimatta nähty enää lisäosumia, ja näin Klubi toisti viime kauden Suomen Cupin finaalista tutun tempun kaatamalla SJK:n sen kotistadionilla 1-0.

Ottelu oli Klubilta tasapainoinen alusta loppuun, ja hieman paremmalla onnella olisi lukemat voineet olla suuremmatkin helsinkiläisten hyväksi.

Kolmesta ottelusta täydet yhdeksän pistettä napannut HJK jatkaa sarjan kärjessä yhdessä RoPSin kanssa.

– Intohimoa oli kentällä puolin ja toisin – se kuuluu tähän urheilulajiin. Veikkausliigan kolmas peli ja olen tosi tyytyväinen meidän kokonaissuoritukseen. Ehjä peli, tasapainoinen peli, pidimme tarpeeksi palloa, hyökkäsimme tarpeeksi vaarallisesti ja teimme sen tarvittavan maalin. Aina on tietysti parannettavaa. Olisimme voineet antaa sen ratkaisevan iskun jo 1. puoliajalla ja varsinkin toisella. Sitä ei nyt tehty ja saimme jännittää loppuun asti. Parannettavaa siis löytyy, mutta kolmas Veikkausliigan peli oli hyvä, tasapainoinen esitys meiltä, analysoi päävalmentaja Mika Lehkosuo.

HJK pelaa seuraavan ottelunsa jo lauantaina 21.4, kun Helsinkiin saapuu vieraaksi KuPS. Ottelu alkaa Telia 5G Areenalla kello 16:00. Liput Tiketistä »

? HJK TV: SJK vs HJK
0-1 Dahlström -> KLAUSS!!!! ??? #HJK #Helsinki #SJKHJK #Veikkausliiga pic.twitter.com/jzgqHwaaZO