Otteluraportti: Klubille seitsemäs voitto putkeen

HJK vs IFK Mariehamn 2-0 (1-0)
Maalit: 4′ Alho, 80′ Klauss (rp)

Ottelu alkoi isäntien vahvalla hallinnalla, ja ensimmäinen tekopaikka syntyi jo kolmannella peliminuutilla. Eetu Vertainen nosti pallon laitaan vauhdissa olleelle Nikolai Alholle, jonka tarkka keskitys maalinedustalle tavoitti João Klaussin. Brasilialaisen lähietäisyydeltä lähtenyt ohjaus kilpistyi kuitenkin vieraiden puolustukseen.

Seuraava tekopaikka syntyi vain reilu minuutti edellisen jälkeen, ja tällä kertaa Klubi ei jättänyt tilaisuutta käyttämättä. Juha Pirinen harhautti vasemmassa laidassa IFK Mariehamnin puolustajat ja murtautui boksiin. Pirisellä oli aikaa tähdätä keskityksensä, joka tavoitti takatolpalla olleen Alhon, jonka pusku painui maalin ylänurkkaan. Osuma oli Alholle kauden kolmas.

Seuraava tekopaikka syntyi niin ikään isännille. Tällä kertaa Pirinen antoi kierteisen kulmapotkun takatolpalle, jossa vapaana ollut Faith Obilor pääsi laukomaan, mutta veto painui sivuverkkoon tolpan väärältä puolelta.

HJK jatkoi vahvaa myllytystä ensimmäisen jakson edetessä. Sinivalkoiset onnistuivat jatkuvasti luomaan lyhytsyöttöpelillä tilaa laidoissa, ja vieraat olivat ajoittain pahoissa vaikeuksissa.

28. minuutilla Vertainen pelasi oivallisesti yhteen Sebastian Dahlströmin ja Klaussin kanssa, mutta boksin reunalta lähtenyt laukaus painui IFK Mariehamn-vahti Anton Lepolan syliin.

Jakso eteni loppuun asti vahvasti HJK:n hallinnassa. Tekopaikkojen myötä useampikin osuma olisi voinut syntyä, mutta kokonaisuutena jakso oli täysin isäntien hallintaa.

IFK Mariehamn onnistui luomaan muutaman hyökkäyksen, joihin Klubi-vahti Maksim Rudakov joutui puuttumaan, mutta varsinaisia tekopaikkoja ei vierasjoukkue saanut rakennettua.

Tauolle siirrytiin lopulta Klubin 1-0 johdossa.

Klubin väkevä ote jatkui toisella nelivitosella. Heti jakson alkuun Vertainen lähti kokeilemaan ennakkoluulottomasti kaukolaukausta, mutta Lepola onnistui torjumaan matalan kudin kulmapotkuksi.

Hyvän alun jälkeen ottelun tempo laski, eikä kumpikaan joukkue meinannut päästä kunnon tekopaikoille. Reilun tunnin kohdalla nähtiin ensimmäinen vaihto, kun Evans Mensah korvasi keskikentällä uurastaneen Dahlströmin.

Muutama minuutti ensimmäisen vaihdon jälkeen Filip Valenčič vaihdettiin kentälle pirteästi esiintyneen Vertaisen tilalle.

Reilu kymmenen minuuttia ennen loppua Klubi sai jälleen otteen pelistä. Pallo liikkui maltilla ja lopulta Mensah lähti murtautumaan maalia kohti. Mensah taklattiin nurin rikkeen arvoisesti ja pallo vietiin pilkulle. Pallon taakse asettunut Klauss sijoitti pallon varmuudella alanurkkaan. Osuma oli Veikkausliigan maalipörssin kärkimiehelle jo kahdestoista.

Pian helpottavan toisen osuman jälkeen nähtiin viimeinen vaihto, kun Roni Peiponen tuli Rafinhan tilalle laitapuolustajaksi.

86. peliminuutilla vieraat olivat lähellä kaventaa, kun Klubin epäonnistuneen purkupallon seurauksena Robin Sid pääsi ampumaan boksista. Kova laukaus kilpistyi kuitenkin HJK:n maalin ylärimaan.

Lisäosumia ei kuitenkaan Helsingissä nähty ja näin HJK jatkoi voittojen tiellä 2-0 lukemin. Klubin vahva puolustuspeli jätti vieraat liki ilman maalipaikkoja, mutta erityisesti ensimmäisellä puoliajalla HJK:lla oli mahdollisuus iskeä taululle nähtyä isommatkin lukemat.

HJK jatkaa sarjakärjessä kymmenen pistettä toisena olevan KuPSin edellä.

Klubin seuraava ottelu on lauantaina 16.6, kun joukkue matkaa Tampereelle Ilveksen vieraaksi. Ottelu alkaa kello 18:30. ISTV näyttää ottelun suorana lähetyksenä: Ruutu+ »