Otteluraportti: KuPS aiheutti Klubille kauden ensimmäisen tappion

Jo kolmannen pelin viikon sisään pelanneen HJK:n kokoonpanossa oli jälleen runsaasti muutosta edellisestä ottelusta. Maalissa aloitti Maksim Rudakov, jolle minuutit olivat uran ensimmäiset Veikkausliigassa. Paluun kentille teki myös tervehtynyt kapteeni Rafinha, joka nähtiin niin ikään ensimmäistä kertaa tällä Veikkausliiga-kaudella tosi toimissa.

Vierasjoukkue KuPS aloitti ottelun kovalla paineella ja ensimmäiset pari minuuttia peli pyörikin isäntien päässä.

Kauaa ei kuitenkaan kuopiolaiset ehtineet hallita, ennen kuin Klubi iski. Käynnissä oli vasta viides peliminuutti, kun Filip Valenčič sai pallon täysin vapaaseen tilaan rangaistusalueen rajalla. Slovenialainen lähetti kauniin sijoituksen vasempaan yläkulmaan jättäen KuPS-vahti Otso Virtasen vaille mahdollisuutta. Osuma oli Valenčičille jo kauden kolmas.

Nopean avausosuman jälkeen peli seesteytyi. Seuraava paikka aukesi reilun 20 minuutin pelin jälkeen vierasjoukkueelle, kun Petteri Pennanen pääsi kokeilemaan lähietäisyydeltä. Laukaus painui kuitenkin reilusti HJK:n maalin yli.

Vierasjoukkue onnistui luomaan lyhyessä ajassa useammankin vaarallisen tekopaikan, mutta viimeistelyssä ruuti oli HJK:n onneksi kosteaa. 36. minuutilla vieraat kuitenkin onnistuivat tasoituksessa, kun Saku Savolainen pääsi jatkamaan laidalta tulleen erinomaisen vapaapotkun ohi Rudakovin.

Vauhdikkaalla ensimmäisellä jaksolla ei nähty paikoista huolimatta lisäosumia. Klubi joutui käyttämään ensimmäisen vaihdon juuri ennen taukovihellystä, kun Juha Pirinen otettiin sivuun ja Daniel O’Shaughnessy tuli kentälle.

Tauolla Klubi suoritti yhden vaihdon, kun maalintekijä Valenčič otettiin sivuun ja kentälle tuli Sebastian Dahlström.

KuPS onnistui vyöryttämään useita hyökkäyksiä heti toisen jakson alkuun, mutta aivan paraatipaikoille vieraat eivät päässeet.

Hiljalleen Klubi sai jälleen paremmin otetta pelistä. KuPSin tiivis puolustuspeli onnistui kuitenkin purkamaan paineen kerta toisensa jälkeen kentän viimeiseltä kolmannekselta.

78. peliminuutilla Klubi sai tekopaikan, kun Mosaa rikottiin vapaapotkun arvoisesti rangaistusalueen läheisyydessä. Vaparista lähtenyt keskitys löysi Anthony Annanin pään, mutta ghanalaisen pusku suuntautui kuitenkin maalin yli.

Heti seuraavasta hyökkäyksestä KuPSin johtomaali oli todella lähellä, mutta Abdallan kierteinen veto pamahti ylärimaan. Seuraavaa paikkaa KuPS ei enää tuhlannut. Nopea vastaisku johti erinomaiseen keskitykseen, jonka paikalle liukunut Ilmari Niskanen ohjasi Klubin maaliin taidolla.

Klubille avautui heti takaiskun jälkeen erinomainen paikka tasoitukseen, mutta Riku Riskin lähietäisyydeltä lähtenyt laukaus kilpistyi Virtaseen. Heti tämän jälkeen Riski otettiin vaihtoon ja kentälle saapui Amr Gamal.

Klubi onnistui luomaan valtaisaa painetta vielä lopussa vieraiden maalille, mutta lisäosumaa ei kuitenkaan nähty. Ottelun lopussa koettiin vielä dramaattinen tilanne, kun Annan ja KuPS-puolustaja kolauttivat päänsä yhteen. Ghanalainen marssi kuitenkin omin jaloin pukukoppiin.

Tappio oli HJK:lle kauden ensimmäinen. HJK ja RoPS ovat molemmat yhdeksässä pisteessä sarjan kärjessä. Rovaniemeläisillä on kuitenkin ottelu vähemmän pelattuna.

Klubi pelaa seuraavan kerran keskiviikkona 25.4, kun joukkue matkaa Turkuun Interin vieraaksi. Ottelu alkaa 18:30.