Otteluraportti: Lahdesta tuliaisiksi kolme pistettä

FC Lahti vs HJK 0-2 (0-1)

Klubin avauksessa ei nähty yllätyksiä, vaikka pari muutosta edellisestä IFK Mariehamn-kamppailusta olikin. Mosa ja Anthony Annan olivat sivussa kokoonpanosta ja avaukseen nousivat Sebastian Dahlström sekä Eetu Vertainen.

Ottelua oli kuitenkin takana vain 17. minuuttia, kun HJK oli pakotettu tekemään ensimmäisen vaihdon. Avauksessa olleen Mikko Sumusalon loukkaantumisen myötä Hannu Patronen tuli kentälle.

Avauspuolisko eteni tasaisissa merkeissä ja pallonhallinta vaihteli runsaasti. HJK pyöritti runsaasti nopeita hyökkäyksiä erityisesti vasemman laidan kautta, jossa Juha Pirinen ja Riku Riski pitivät kotijoukkueen puolustuksen varpaillaan. Lahdella oli muutama terävä hyökkäys ottelun alussa, mutta maalintekoon kotijoukkue ei kyennyt.

Käynnissä oli 34. peliminuutti, kun HJK vyörytti jälleen laadukkaan hyökkäyksen. Riski ajoi pallon kanssa liki päätyiviivalle asti, mutta tavoitti syötöllään vielä João Klaussin boksista. Brasilialainen ei jättänyt tilaisuutta käyttämättä, vaan maltillinen viimeistely vei HJK:n johtoon. Osuma oli maalipörssin kärkinimelle jo kauden 18.

Avausosuman jälkeen Klubi jatkoi väkeviä otteita. Helsinkiläisten prässipeli toimi ja Lahti sortui useisiin harhasyöttöihin. Damjan Shishkovski isäntien maalilla ei kuitenkaan ollut yllätettävissä toistamiseen. Maksim Rudakon HJK:n maalilla sen sijaan selvisi ensimmäisen nelivitosen kokonaisuudessaan melko vähällä.

Lisäosumia ei avausjaksolla nähty ja tauolle siirryttiin HJK:n maalin johdossa.

Peli jatkui toisella puoliajalla todella tasaisena, eikä kumpikaan onnistunut luomaan pitkiä hallintajaksoja tai murtautumaan todellisille tekopaikoille.

Hiljalleen Lahti otti peliä hienoisesti haltuunsa ja isännät kykenivät luomaan muutaman vastaiskun. HJK:n puolustus oli kuitenkin jälleen Faith Obilorin ja Rafinhan johdolla hyvällä pelipäällä, eikä lahtelaisilla ollut asiaa Rudakovin maalin läheisyyteen.

Toinen puolisko oli vanhentunut reilut 20 minuuttia, kun Klubi rakensi hyökkäyksen oikealta laidalta. Klauss lähti leikkaamaan keskustaa kohti ja syötti boksiin Vertaiselle. Vertaiselta pallo jatkoi matkaa Nikolai Alhon kautta aina boksin vasemmalle reunalle, johon rynnännyt Riski laukoi välittömästi pallon komeasti takayläkulmaan tuplaten vieraiden johdon.

Heti maalin jälkeen nähtiin toinen vaihto, kun Valtteri Vesiaho tuli kentälle Vertaisen tilalle.

Pian Klauss pääsi kokeilemaan maalintekoa, kun Vesiahon esityöstä hyökkääjä karkasi puolittaiseen läpiajoon. Shishkovski venyi kuitenkin brasilialaisen maanuoliaisen eteen.

Seuraavaksi Lahden Artjom Dmitrijev kokeili laukausta kauempaa, mutta Rudakov venytti näppinsä erinomaisesti yläkulmaan suuntautuneen vedon tielle. Vain pari minuuttia ehti kulua ja Henri Anier laukoi vaarallisesti, mutta veto painui vain hienoisesti ohi HJK:n maalin.

Klubi suoritti viimeisen vaihtonsa 83. minuutilla, kun Macauley Chrisantus tuli kentälle Jordanin mennessä vaihtoon.

Käynnissä oli varsinaisen peliajan viimeinen minuutti, kun Lahti sai vapaapotkun keskialueen tuntumasta. Aina Klubin maalille asti nostettu vapaapotku tavoitti lahtelaisen pään, mutta HJK:n maali säilyi koskemattomana pelivälineen kilpistyessä tolppaan.

Tolppaa lähemmäksi isännät eivät kuitenkaan maalia päässeet ja lopulta ottelu päättyi HJK:n 0-2 voittoon. Voitto oli Klubille neljäs perättäinen, ja oma maali helsinkiläisillä on pysynyt puhtaana nyt viidesti putkeen.

– Esityksemme oli tänään tarpeeksi hyvä. Saimme hyvin rakennettua vaaralliset maalipaikat. Puolustussuuntaan olimme tarpeeksi tiivitä. Se oli yksi avainasia, mitä emme olleet aiemmissa otteluissa Lahtea vastaan. Nyt teimme sen paremmin. Meidän blokkimme pysyi tiiviinä, välillä prässäsimme ylempää, välillä sellaista keskikorkeaa ja joskus Lahti pakotti meidät puolustamaan matalalta mutta pysyimme tiiviinä, analysoi päävalmentaja Mika Lehkosuo.

– Tämä oli viides nollapeli putkeen. Joukkue on löytänyt hyvän yhteisymmärryksen puolistamiseen, autetaan toisiamme. Se on toinen avainasia tähän hyvään saldoon, lisää Lehkosuo.

HJK jatkaa sarjan kärjessä yhdeksän pisteen erolla toisena olevaan RoPSiin, jolla on yksi ottelu enemmän pelattuna.

Kärkikaksikko kohtaa perjantaina Helsingissä. Ottelu alkaa kello 18:30 Telia 5G Areenalla. Liput edullisesti ennakkoon Tiketistä »

? HJK TV: LAHTI vs HJK
0-[1] Riski -> KLAUSSS!!! ??? #HJK #Helsinki #Veikkausliiga #LAHHJK #hjkhelsinki pic.twitter.com/BsGFLaNABh