Otteluraportti: Malmö FF-HJK 4-0 (3-0)

HJK kärsi selkeän tappion harjoitusottelussa Malmö FF:n vieraana. Kotijoukkue oli pelissä askeleen edellä ja nappasi voiton 4-0 lukemin. HJK ei saanut peliään kunnolla uomiinsa Malmö Stadionin kuhmuraisella ja märällä nurmella, vaan ruotsalaiset olivat tylyjä isäntiä viimeistellen tehokkaasti paikoistaan.

Maalihanat aukesivat 26 minuutin kohdalla, kun Emil Forsberg hyödynsi Sebastian Sorsan harhasyötön ja viimeisteli pallon varmasti ohi Toni Doblasin. Ensimmäisen jakson lopulla Klubille sattui musta hetki, kun ensin Pawel Cibicki lisäsi kotijoukkueen johdon 2-0:aan ja paria minuuttia myöhemmin Ricardinho vei Malmön jo 3-0 johtoon. Klubikin sai monta hyvää hyökkäystä kohti vastustajan maalia, mutta viimeiset ratkaisut tuppasivat menemään järjestään vastustajan hyväksi. 3-0 lukemista lähdettiin viettämään myös taukoa.

Toinen puoliaika ei tuonut juuri muutosta voimasuhteisiin. Malmö osoitti, miksi se pelaa Mestarien liigan lohkovaiheessa pelaten kurinalaista peliä koko 90 minuutin ajan. HJK:n pelin taso ei yltänyt Torino-voitossa nähtyyn huippuunsa ja vastuksen oltua kivikova ei lopputuloksesta jäänyt jossiteltavaa. Toisen jakson ainoasta maalista vastasi 70 minuutin kohdalla Benjamin Fadi, joka viimeisteli loppulukemiksi 4-0. HJK:n parhaat paikat aukesivat Nikolai Alholle, jonka vapaapotku meni niukasti Malmön maalin yli, ja Robin Lodille, jonka vihainen kuti kilpistyi ruotsalaisten maalin sivuverkkoihin.

HJK:n kannalta ottelun positiivisimmaksi asiaksi muodostui eittämättä Rasmus Schüllerin paluu pelikentille. Schüller palasi pitkän loukkaantumisen jälkeen Klubin avaukseen ja esiintyikin ennakkoluulottomasti kentällä. Ikäviä uutisia Klubin loukkaantumisrintamalle puolestaan toi Veli Lammen loukkaantuminen. Lampi vaihdettiin kentältä vamman vuoksi ensimmäisellä puoliajalla.

HJK:n seuraava ottelu pelataan ensi torstaina, 27.11. kello 22.05, Sonera Stadiumilla, kun Eurooppa-liigan viidennen kierroksen ottelussa vastaan asettuu F.C. København.

Malmö FF-HJK 4-0 (3-0)

Malmö: 26′ Emil Forsberg, 42′ Pawel Cibicki, 45′ Ricardinho, 70′ Benjamin Fadi.

HJK: Doblas, Lampi (Moren), Baah, Heikkinen(81. Heikkilä), Sorsa, Tainio (46. Väyrynen), Schüller (68. Annan), Alho (68. Porokara), Lod (Perovuo), Zeneli, Kandji

Vaihdossa: Eriksson, Lehtinen,Lassas, Malolo, Mannström