Otteluraportti: Mestari pelasi mestarin lailla

HJK:n 28. Suomen mestaruus varmistui keskiviikon voittopelissä IFK Mariehamnia vastaan. Viiteen viimeiseen otteluun jäi pelattavaa lähinnä kunniasta. Millään lailla lekkeriksi HJK ei lyönyt, sillä avauskokoonpano oli totutun kova. Vähemmän kentällä nähdyistä pelaajista Lucas Lingman sai näytönpaikan avauskokoonpanoon.

Klubi aloitti matsin vauhdikkaasti. Jo ensimmäisten minuuttien aikana Anthony Annan pääsi tykittämään kaukovedon, jonka PS Kemin maalivahti Forsman torjui vaivoin. Heti perään Filip Valen?i? irtosi kevyesti laidalta ja oli jo vetopaikassa, mutta päätti vielä syöttää maalin edessä ja kemiläiset pääsivät putsaamaan. Kun jo 12. minuutilla Akseli Pelvas pamautti vedon tolppaan, tuli selväksi, mikä ero on tuplamestarilla ja Veikkausliigan häntäpään joukkueella.

40. minuutilla saatiin viimein avausmaali dominoinnin päätteeksi. Atom antoi kulmapotkun, ja Akseli Pelvas pääsi maalin edustan ruuhkasta laukomaan lukemiksi 1-0.

Kemi sai lopussa yhden vaarallisen tilanteen HJK:n maalille, mutta puolustus luuti pallon pois maaliviivalta. Kauan vieraat eivät ehtineet iloita läheltäpiti-tilanteesta, kun juuri ennen taukovihellystä Filip Valen?i? sijoitti pitkän kuljetuksen päätteeksi 2-0.

HJK tuli kovaa myös toiselle puoliajalla. 49. minuutilla Akseli Pelvas murtautui kemiläisten puolustuksen läpi ja hänet kaadettiin. Pallo vietiin pilkulle ja Pelvas asettui itse vetämään. Veto kuitenkin suuntautuu maalin yli.

53. peliminuutilla kotijoukkue teki ensimmäisen vaihdon, kun koko syksyn isoja minuutteja uurastanut Anthony Annan otettiin vaihtoon ja Rasmus Schüller tuli kentälle.

62. minuutilla Evans Mensah teki tilaa Ousman Jallowlle. Saman tien Filip Valen?i? teki oikealla laidalla hyvin töitä ja pelasi itsensä loistopaikkaan. Siitä hän syötti vielä namupassin maalille, josta juuri kentälle tullut Ousman Jallow pääsi viimeistelemään kauden ensimmäisen maalinsa ja taululle numerot 3-0. Todella hieno ja epäitsekäs teko Filipiltä, joka taistelee Veikkausliigan maalikuninkuudesta.

Vartti ennen loppua HJK teki vielä viimeisen vaihtonsa, kun Atom tuli vaihtoon ja Vincent Onovo kentälle.

Lisäajan viime hetkillä Ousman Jallow kaunisteli vielä loppulukemat 4-0:aan tekemällä illan toisen maalinsa. Ottelun Man of the Match Filip Valen?i? antoi upean läpisyötön. Jallow harhautti vastaan tulleen Forsmanin ja siirsi pallon hallitusti tyhjään maaliin.

HJK:n seuraava peli on maajoukkuetauon jälkeen 12.10. vieraissa SJK:ta vastaan. Seuraava kotipeli on HJK-FCLahti 16.10. Liput Tiketistä »

? POST-GAME: HJK vs PS Kemi ???
Ousman Jallow ??#HJK #Helsinki #Veikkausliiga #HJK110 #MyHelsinki pic.twitter.com/t4p8mxwSmz