Otteluraportti: MYPA – HJK 0-1 (0-1)

HJK:sta tuli vasta toinen täyden pistepotin kanssa Myllykoskelta lähtenyt joukkue tällä kaudella, MYPAn kukistuttua tiukan kamppailun jälkeen 1-0. Robin Lodin ensimmäisen puoliajan lopussa iskemä osuma jäi ottelun ainokaiseksi, vaikka molemmissa päissä oli lukuisia paikkoja lisämaaleihin. Klubin kontrolloitu, varmaotteinen esitys piti kotijoukkueen lopulta kuitenkin kurissa ja pisteet matkasivat Helsinkiin.

Ottelun ensimmäinen puoliaika aaltoili auringonpaahteessa päästä päähän. Kulmapotkuun nousseen Gideon Baahin pusku lähietäisyydeltä kolahti ylärimaan ja Michael Törnes piti avopaikkaan pelatun Aleksi Ristolan sijoituksen hyppysissään toisessa päässä. Mikael Forssell pääsi jo kerran heiluttamaan maaliverkkojakin Veli Lammen oivallisesta syötöstä, mutta hyökkääjän tuomittiin olleen niukasti paitsioasemassa. Johtomaalia saatiinkin odottaa puoliajan viimeisille hetkille. Sebastian Mannström vapautti Mac Kandjin laidalta ja tämän syöttö takaviistoon löysi rangaistusalueelle hiipineen Robin Lodin. Sijoitus oikealla jalalla otti kimmokkeen MYPAn puolustajasta ja liukui verkon perukoille.
Toisen puoliajan alussa ex-HJK Dawda Bah aiheutti Klubin puolustukselle päänvaivaa purjehtimalla keskikentän läpi ja pelaamalla Ville Salmikiven hyvään paikkaan. Michael Törnes venytti tielle ensimmäiseen kutiin, mutta pallo ajautui vielä takaisin Bahille, joka kuitenkin kiskaisi vetonsa taivaan tuuliin. MYPA ajoi varsinkin toisen puoliajan alkuminuuteilla vimmatusti takaa Klubin johtoa, mutta topparit Valtteri Moren ja liigadebyyttinsä tehnyt Mikko Viitikko seisoivat jykevinä ryöpytyksessä. Mac Kandjille avautui vielä viimeisillä minuuteilla oiva mahdollisuus iskeä lopullinen niitti, mutta kotijoukkueen maalivahti Jere Pyhäranta sai kätensä väliin viimeistely-yritykseen.
Lodin maali kuitenkin riitti ja Klubi matkasi kotiin voitto mukanaan. Seuraavaksi keskittyminen siirtyy keskiviikon huipputärkeään Mestarien liigan kolmannen karsintakierroksen toiseen osaotteluun APOELia vastaan Nikosiassa, Kyproksella.

MYPA – HJK   0-1  (0-1)

(42. Lod)

HJK: Tørnes; Lampi (60. Sorsa), Viitikko, Moren, Baah; Lassas, Väyrynen (63. Schüller); Mannström, Lod (71. Savage), Kandji; Forssell.

Vaihdossa: Eriksson, Tainio, Konan, Alho.