Otteluraportti: Pohjanmaalta jälleen voitto ehjällä suorituksella

Klubi matkasi torstaiksi Pohjanmaalle SJK:n vieraaksi. Mestaruuden varmistaneilla helsinkiläisillä oli tavoitteena kasvattaa voittoputki jo kahdeksan pelin mittaiseksi.

Joukkueiden kauden aikaisemmat kohtaamiset ovat olleet kovin yksipuolista näytöstä. HJK tuhosi SJK:n Helsingissä toukokuun lopulla lukemin 6-0. Klubi löi samat lukemat taululle Seinäjoella elokuussa. Syyskuussa joukkueet kohtasivat niin ikään Seinäjoella, kun Klubi matkasi Suomen Cupin finaaliin. Cupin finaalissa lukemat pysyivät kuitenkin maltillisina, kun Klubi pääsi nostamaan pystiä Akseli Pelvaksen iskettyä ottelun ainokaisen.

Myös kauden viimeinen kohtaaminen jatkoi samaa kaavaa, kun peliä hallinnut Klubi korjasi täyden pistepotin lukemin 2-0.

– Ei voi kuin olla superylpeä pelaajista, kuinka hyvin he ovat mestaruuden varmistumisen jälkeen keskittyneet treeneihin ja peleihin. Hyvä peli tänään, olisimme voineet tehdä enemmänkin maaleja, kiittelee päävalmentaja Mika Lehkosuo omiaan.

Pakkeina yllätysnimiä

Torstain kamppailuun Klubi lähti melko vajaamiehisenä, kun sivussa olivat muun muassa Mosa, Hannu Patronen, Aapo Halme, Ville Jalasto, sekä Faith Obilor.

Avauskokoonpanossa nähtiinkin pari yllätystä, kun keskikentällä normaalisti pelaavat Vincent ja Rasmus Schüller aloittivat puolustuksessa.

SJK aloitti vahvasti ja Thomas Dähne joutui Klubi-maalilla venymään huipputorjuntaan kulmapotkutilanteessa jo ensimmäisellä minuutilla.

Myös Klubi oli heti alusta hereillä. Vain reilu viisi minuuttia oli pelattu, kun hyvään vireeseen syksyllä äitynyt Demba Savage kolisteli ylärimaa puskullaan.

Ottelun 18. minuutti oli käynnissä, kun Klubi iski ensimmäisen kerran. Laadukas vastahyökkäys tuotti vetopaikan Atomille, jonka yrityksen Mihkel Aksalu nyrkkeili eteensä. Savage oli paluupallossa ensimmäisenä, ja gambialainen siirsi Klubin johtoon kauden kuudennella osumallaan.

Seuraava tekopaikka aukesi puolen tunnin paikkeilla, kun Juha Pirinen ja Lucas Lingman rakensivat Akseli Pelvakselle oivan tekopaikan, mutta hyökkääjän veto jäi tällä kertaa vaisuksi.

Pian oli Savagen paikka tuplata johto, mutta SJK-puolustus putsasi pallon pois maaliviivan tuntumasta.

Vauhdikkaalla ensimmäisellä puoliajalla ei nähty lisäosumia, ja näin tauolle siirryttiin Klubin maalin johdossa.

Läpi ensimmäisen 45-minuuttisen HJK:n väkevä prässi aiheutti isäntäjoukkueelle vaikeuksia pelinteossa, eikä SJK onnistunut luomaan kuin muutaman vaarallisen hyökkäyksen.

– SJK sai ensimmäisellä minuutilla oikeastaan ainoan paikan, muuten ne ei saanut oikein mitään vaarallista aikaiseksi. Meidän pitäisi kuitenkin prässätä vielä hieman paremmin joukkueena, HJK:n Juha Pirinen kuvaili tauolla.

Vaihtopenkiltä kaikki kehiin

Klubi suoritti puoliajalla yhden vaihdon, kun Sebastian Dahlström korvasi Schüllerin laitapuolustajan paikalla.

Toinen puoliaika alkoi verkkaisesti, mutta reilun kuuden minuutin jälkeen alkoi tapahtumaan. Juha Pirinen pelasi loistavasti Akseli Pelvaksen kanssa yhteen karaten läpiajoon. Pirinen kaadettiin ja tilanteesta tuomittiin rangaistuspotku. Aksalu kuitenkin aavisti Filip Valenčičin aikeet oikein ja liimasi vedon näppeihinsä.

Rangaistuspotkun jälkeen ottelu sähköistyi selvästi. Kuudentena oleva SJK kamppailee vielä isoista pisteistä, sillä himmeämpien mitalien kohtalo on vielä täysin avoin. Isännät pyrkivätkin prässäämään aktiivisesti, mutta HJK onnistui purkamaan paineen kerta toisensa jälkeen.

Seuraava tekopaikka siunaantui jälleen Valenčičille, kun slovenialainen kirmasi vastaiskussa puolittaiseen läpiajoon. Aksalu onnistui kuitenkin jälleen torjumaan yrityksen. Heti tilanteen jälkeen Valenčič otettiin vaihtoon ja kentälle tuli Ousman Jallow.

Ottelun edetessä loppua kohden siirtyi pallo selkeämmin kotijoukkueen hallintaan. SJK loi painetta Dähnen maalille, mutta saksalainen oli tilanteissa totutun rauhallinen, eikä todellista vaaraa päässyt syntymään.

79. minuutilla Klubi suoritti viimeisen vaihtonsa, kun Evans Mensah korvasi maalintekijä Savagen kentällä. Vaihtopelaajista vain maalivahti Markus Uusitalo ei päässyt kentälle.

Kesken isäntien kirin syntyi Klubille toisen puoliskon toistaiseksi paras tekopaikka. Pallo pelattiin ylivoimahyökkäyksessä Mensah’lle, joka pääsi laukomaan aivan avopaikasta, mutta Aksalu piti lukemat edelleen yhdessä nollassa.

Seuraavaa paikkaa Klubi ei enää missannut. 88. peliminuutti oli käynnissä, kun Pelvas keskitti takatolpalle, josta Mensah pudotti toiselle puolelle Lingmanille, jolla oli helppo työ iskeä pallo tyhjään rysään. Osuma oli Lingmanille kauden ensimmäinen.

Lisäajalla SJK sai vielä yhden oivan tekopaikan, mutta pusku painui HJK:n maalin ohitse. Lisäosumia ei lopulta nähty ja HJK korjasi täyden pistepotin kahdeksannen kerran putkeen.

Voiton myötä Klubin pistesaldo on tasan 70. Eroa toisena olevaan KuPS:n on nyt 20 pistettä. HJK pelaa seuraavan kerran maanantaina 16.10, kun Helsinkiin vieraaksi saapuu mitalikamppailussa mukana oleva FC Lahti. Ottelu alkaa 18:30. Liput Tiketistä.