Otteluraportti: RoPS – HJK 0-0

HJK ja RoPS päätyivät keskiviikkona 0-0 -tasapeliin tiukan taistelun päätteeksi. Maalit jäivät Rovaniemellä puuttumaan, mutta Klubi palaa kolmen ottelun vieraskiertueeltaan seitsemän pistettä rikkaampana ja pitää Veikkausliigan kärkipaikkaa hallussaan seitsemän pisteen erolla toisena tulevaan FF Jaroon. Elossa pysyi myös Michael Tørnesin nollaputki. HJK ei ole päästänyt vielä maaliakaan Mika Lehkosuon aikakaudella, ja tiiviinä alakerta pysyi keskiviikkonakin. Veikkausliigassa omissa ei ole soinut nyt 801 minuuttiin, joka lähestyy jo koko pääsarjahistorian ennätystä (András Vilnrotter, 882 minuuttia HJK:n maalilla vuonna 2002).

Tørnes joutui töihin heti ottelun alussa. RoPSin kulma putosi takatolpalle vapaaksi jääneelle Mika Mäkitalolle, joka pamautti pallon vastustamattoman näköisesti kohti maalia, mutta tanskalainen venyi upeasti tielle ja piti nollan taululla. Kotijoukkueen vahva prässi vaikeutti Klubin pelinrakennusta ja peli aaltoili nopeasti puolelta toiselle. Paikkoja ei juurikaan auennut ja maalivahteja kokeiltiin lähinnä kaukaa lähteneillä kudeilla. Tauolle siirryttiinkin odottavissa tunnelmissa.

Toisen puoliajan alussa HJK sai otteen pelistä. Mikael Forssell pääsi kahdesti kokeilemaan maalivahti Saku-Pekka Sahlgrenin kuntoa, mutta ei saanut vaikeista asennoista lähteneisiin kuteihin voimaa ja entinen HJK-vahti selvitti tilanteet. Vaihdosta kentälle tulleet Teemu Tainio, Nikolai Alho ja Mac Kandji toivat hetkeksi lisää virtaa yritykseen, mutta RoPSin vahva puolustuspeli esti vaarallisten paikkojen aukeamisen. Kesken Klubin painostuksen rovaniemeläisten Aleksandr Kokko punnersi itsensä loistavaan paikkaan ja Tørnes joutui jälleen venymään parhaimpaansa estääkseen osuman. Loppua kohti peli tasoittui molempien joukkueiden hakiessa ahnaasti voittomaalia. Paras paikka aukeni lisäajan viimeisillä hetkillä läpisyötön saanut Sebastian Sorsalle, mutta laitapuolustaja ajautui liian lähelle maalivahti Sahlgrenia eikä onnistunut survomaan palloa verkon perukoille.

HJK palaa kotikentälleen lauantaina 14.6. kello 17.00 alkavassa ottelussa VPS:ää vastaan. Tervetuloa kannustamaan Klubi voittoon!

RoPS – HJK   0-0

HJK: Tørnes, Sorsa, Heikkinen, Heikkilä, Moren, Lassas (59. Tainio), Lod, Mannström (68. Alho), Konan, Savage, Forssell (75. Kandji).

Vaihdossa: Wallén, Lehtinen, Väyrynen.
Muuta: HJK:n 8 peräkkäinen tappioton Veikkausliigaottelu (9 kaikissa kilpailuissa), Törnesin 8 peräkkäinen nollapeli Veikkausliigassa (9 kaikissa kilpailuissa), Robin Lodin 50. Veikkausliigaottelu HJK:n paidassa.