Otteluraportti: RoPS-HJK 0-2 (0-0)

Klubi nappasi kauden avausvoittonsa vuoden kolmannessa pelissään, kun se kaatoi RoPSin Oulussa 0-2. Maaleista vastasivat viimeisen kymmenminuuttisen aikana Robin Lod ja HJK-debytantti Atom Tanaka.

RoPS tuli hyvällä jalalla ottelun alkuun, joka oli kaikin puolin hyvin tasaista ja tarkkaa vääntöä. Molemmilla joukkueilla oli jo avauspuolikkaalla liuta maalintekotilanteita, mutta palloa ei saatu maaliin millään ilveellä. HJK:n avausjakson paras paikka siunaantui Roni Peiposelle, joka pääsi nousemaan vapaasti laidaltaan aivan maalinedustalle saakka. Syöttöyritys juuttui kuitenkin RoPSin puolustukseen ja näin maali jäi syntymättä.

Ensimmäisen pelinsä HJK:n paidassa pelannut Atom Tanaka pääsi loistavaan paikkaan 66. minuutin kohdalla, mutta nosto maalivahdin yli karkasi myös RoPS-maalin ylitse. RoPS pelasi toisen jakson alun hyvin ja pystyi luomaan Klubin maalille tukun läheltä piti -tilanteita, jotka HJK:n puolustus onnistui kuitenkin selvittämään maalivahti Saku-Pekka Sahlgrenin johdolla.

HJK varmisti kolme pistettä, kun Robin Lod nousi hienosti esiin Alex Lehtisen hyvään keskitykseen. Pallo painui kotijoukkueen maalin takakulmaan ja Klubi siirtyi 0-1 johtoon kun pelikello näytti 82. minuuttia. Ja lisää oli vielä tulossa. RoPS nosti ymmärrettävästi enemmän miehiä hyökkäykseen ja HJK iski nopeilla ja vaarallisilla hyökkäyksillä vastaan. Loppuluvut pääsi viimeistelemään lisäajalla Atom, kun hän puski takatolpalta pallon RoPS-maaliin Erfan Zenelin nappikeskityksestä.

Matsista voi käydä katsomassa myös HJK TV:n koosteen Klubin Youtubekanavalla.

HJK:n Liigacup-taival jatkuu tiistaina 17.2. kello 17.00 Talissa, kun se kohtaa kotiottelussaan RoPSin uudestaan.

RoPS-HJK 0-2 (0-0)

(82. Lod, 90. Atom)

HJK:n avaus:Sahlgren; Lampi, Heikkinen (c), Baah, Lehtinen; Malolo, Schüller (90. Lingman); Peiponen, Atom, Zeneli; Lod

Vaihdossa: Sauramaa, Heikkilä, Sorsa