Otteluraportti: Sunnuntain ottelussa HJK sai vieraakseen sarjajumbo PS Kemin

HJK vs PS Kemi 0-0

Ensimmäinen puoliaika

Avausjakso mentiin Töölössä isäntäjoukkueen hallitessa kentän tapahtumia. HJK pääsi laukomaan ensimmäisen 45 minuutin aikana peräti kahdeksan kertaa. Maalitili jäi kuitenkin avaamatta.

Lähimpänä maalintekoa ensimmäisellä puoliajalla oli Evans Mensah, joka laittoi pallon 22. minuutin kohdalla Kemin maaliin, mutta tilanne oli paitsio.

Myös Riku Riski oli lähellä maalintekoa ensimmäisellä puoliajalla, mutta komea laukaus tärähti ylähirteen.

Toinen puoliaika

Toisella jaksolla HJK jatkoi vahvoja otteitaan ja hallitsi ottelua.

Puoliajalla kumpikaan joukkueista ei tehnyt vaihtoja, mutta Klubi joutuu 53. minuutin kohdalla vaihtamaan loukkaantuneen Evans Mensah’n. Nikolai Alho korvasi loukkaantuneen ghanalaisen kentällä.

63. minuutin kohdalla ottelua selkeästi hallinnut isäntäjoukkue haki tuoreita jalkoja hyökkäykseen. Eetu Vertainen otettiin vaihtoon ja miehen korvasi João Klauss.

Ottelu jatkui maalittomana ja Klubi teki viimeisen vaihtonsa 75. minuutin kohdalla, kun Rafinha otettiin ulos kentältä ja tilalle tuli Ville Jalasto.

Kovasta pyörityksestä huolimatta HJK ei onnistunut maalinteossa. PS Kemin puolustus kesti HJK:n kovat pyörityksen ja maalilla Mikko Vilmunen toimi viimeisänä lukkona. Vilmunen valittiin myös ottelun parhaaksi pelaajaksi.

– Kaksi asiaa puuttui tänään, viimeistely ja viimeisen puolen tunnin tempon nosto, jolla olisimme painaneet horjuvan vastustajan kanveesiin. Puolustimme ja prässäsimme hyvin, eikä vastustaja päässyt vastaiskuihin. Totta kai tämä oli harmittava menetys nämä kaksi pinnaa, se on selvä, mutta muut asiat pelissä kertoivat, että olemme fokusoituneet jälleen Veikkausliiga-peleihin. Saamme nyt muutaman päivän levätä ja treenata, joten optimistisesti lähdemme loppukauteen, analysoi päävalmentaja Mika Lehkosuo.

HJK:n seuraava ottelu on viikon päästä sunnuntaina 26.8. Kuopiossa KuPS:n vieraana. Seuraava kotiottelu pelataan niin sunnuntaina 2.9. kello 18.30 Telia 5G Arenalla. Vastassa tuolloin on turkulainen FC Inter. Liput otteluun alkaen 10/5 € Tikestistä »