Otteluraportti: Suomen Cup FC Lahti – HJK 0-3

HJK matkusti torstain juhannusruuhkasssa Lahteen Suomen Cupin välierään. Perillä hyppyrimäkien katveessa odotti kaatosade. Mutta kuten päävalmentaja Lehkosuo kommentoi ennen ottelua haastattelussa: kesä on valmentajien ja pelaajien parasta aikaa. Tätä varten talvi on treenattu.

HJK lähti otteluun määrätietoisella asenteella ja kovalla kokoonpanolla. Maaliin asteli alkukaudesta poiketen nuori Markus Uusitalo Thomas Dähnen ollessa vielä toipumassa lievästä SJK-pelissä saamastaan tällistä.

Sade loppui ja ottelu sateen kastelemalla, mutta hyväkuntoisella nurmella alkoi tunnustellen. Alussa Lahti oli hivenen terävämpi ja sai aikaan muutaman hyvän hyökkäyksen. Pikkuhiljaa Klubi pääsi nurmen kanssa sinuksi ja syöttöpeli napsahteli kohdalleen.

32. minuutilla kapteeni Ville Jalasto kuljetti pallon määrätietoisesti oikeasta laidasta ylös ja syötti Alfredo Morelosille. Búfalo ei erehtynyt vaan jatkoi maalintekoaan Suomen Cupissa.

Viimeinen vartti ennen taukoa kulki HJK:n hallinnassa ja mm. Morelos pääsi vielä yksin läpi, mutta Maanoja torjui vedon.

Tauon jälkeen Klubin paine jatkui. Puolustus torppasi vahvasti Lahden hyökkäykset ja HJK sai hyökkäykset vyörymään kohti Lahden maalia. 62. minuutilla Morelos toi pallon ylös laidasta, Atom jatkoi maalille, Alho pääsi syöttämään ja Obed Malolo survoi sisään 0-2. Maali oli Malolon ensimmäinen miesten tasolla.

79. minuutilla kentälle hiukan aiemmin vaihdettu Odu irtosi laidasta, kuljetti ja syötti Atomille. Tämä pisti pallon varmasti maaliin ja loppulukemiksi 0-3.

HJK kohtaa toisen otteluparin voittajan SJK:n syyskuussa loppuottelussa. Tavoitteena on historian 13. Suomen Cup -kannu. Ensimmäisestä on kulunut tasan 50 vuotta.

FC Lahti – HJK 0-3 (0-1)

Maalit: 33′ Morelos, 62′ Malolo, 79′ Atom