Otteluraportti: VPS-HJK 2-2 (1-1)

VPS nappasi kauden avauspisteensä HJK:n kustannuksella, kun vaasalaiset nousivat aivan ottelun lopussa tasapeliin Juho Mäkelän puskumaalilla. Klubi oli pitkään kiinni voitossa Atomin toisen puoliajan maalilla, mutta Mäkelän maali katkaisi VPS:n alkukauden kuivan kauden ja toi vaasalaisille kauan kaivatun ensimmäisen liigapisteen.

Ottelun alku oli molemmilta joukkueilta tiukkaa puolustamista, eikä ensimmäisen jakson alussa maalipaikoilla mässäilty. Ottelun ensimmäisen kahdenkymmenen minuutin aikana nähtiin käytännössä vain kaksi maalitilannetta. Ensin Tapio Heikkilä pääsi puskemaan Erfan Zenelin kulmapotkusta takatolpalle, mutta VPS-puolustus ehti palloon ennen Klubin pelaajia ja isäntien maali varjeltui aikaiselta takaiskulta. Muutamaa minuuttia myöhemmin toisessa päädyssä oli loistava tekopaikka, kun Eero Tammiselle aukesi selvä maalintekotilanne. Tammisen laukaus epäonnistui kuitenkin täysin ja suuntautui suoraan Juho Mäkelälle, jonka jatkokuti painui reilusti ohi maalin.

Isännät siirtyivät kuskin paikalle, kun avausjaksoa oli pelattu 38 minuuttia. Pyry Soiri pelasi pallon oikeaan laitaan Jordan Seabrookille, jonka komea kanuuna yllätti suhteellisen pienestä kulmasta Klubin maalilla pelanneen Saku-Pekka Sahlgrenin. Maali oli Seabrookille kauden toinen.

Klubin tasoitusmaali syntyi viisi minuuttia myöhemmin. Atom ja Robin Lod pelasivat näppärän seinän, jonka päätteeksi japanilainen jatkoi pallon maalin edustalle. VPS-puolustaja Ville Koskimaa oli tilanteessa epäonninen ja sähelsi pallon lopulta omaan maaliin, 1-1. Näistä lukemista mentiin myös toiselle jaksolle.

Klubi haki toisen jakson alkuun heti tuoretta voimaa kentälle, kun Alex Lehtinen sai tulla tauolla vaihtopenkille, josta hänen tilalleen vasemman laitapuolustajan tontille kirmasi Veli Lampi. Klubin peli ei kuitenkaan lähtenyt rullaamaan toisella jaksolla alkuunkaan, vaan hyvällä jalalla toiselle puoliajalle tullut VPS hallitsi peliä selvästi.

Kesken vaasalaisten painostuksen Klubi karkasi kuitenkin maalintekoon. Matti Klinga teki loistavan esityön ja Atom sai viimeistellä puolityhjään VPS-maaliin rauhassa, kun pelikello näytti 62. minuuttia. 1-2.

VPS jatkoi koko jakson ajan painostustaan ja etenkin erikoistilanteita isännillä oli todella paljon. Klubi onnistui puolustamisessa hyvin aina ottelun viime minuuteille saakka, jolloin helähti omissa. Klubissakin aikoinaan pitkään pelannut Mäkelä nousi sivuvaparissa korkeimmalle ja puski pallon ohi keskityspalloa katkaisemaan lähteneen Sahlgrenin pelin 88. minuutilla. 2-2.

Molemmilla joukkueilla oli vielä tilanteensa voittomaalin tekoon. Heti lisäajan alussa toisella jaksolla kentälle tullut Mike Havenaar pääsi puskemaan, mutta pusku kilpistyi lopulta maaliviivalla seisseeseen vaasalaispuolustajaan. Myös VPS:llä oli vielä paikkansa ratkaista ottelu, mutta HJK onnistui pitämään maalinsa puhtaana lisäajan loppuhetkien paineesta huolimatta ja peli päättyi 2-2.

Klubin seuraava ottelu on luvassa ensi torstaina 21.5. kun Sonera Stadiumille saapuu vieraaksi turkulainen FC Inter. Ottelu alkaa kello 18.30, tervetuloa!

VPS-HJK 2-2 (1-1)

(38. Seabrook, 88. Mäkelä – 43. Koskimaa og. 62. Atom) HJK:Sahlgren; Sorsa, Moren, Heikkilä, Lehtinen (46. Lampi);