Otteluraportti: VPS – HJK 3-0

Alle kymmenen asteen lämpötilassa, sateisella ja muhkuraisella Kaarlen kentällä ei nähty helsinkiläisen jalkapallon juhlaa. HJK joutui poistumaan kotimatkalle tylyin lukemin hävinneenä.

Parinkymmenen minuutin pelin jälkeen Morelos tiputti Vepsun pakit niskastaan ja pääsi hyvälle vetopaikalle, mutta ohi. Saman tien nopea vastahyökkäys vaasalaisille, Morrissey ei erehtynyt ja peli 1-0.

Hetken kuluttua, 27.minuutilla VPS:lle vapaapotku, jonka jälkitilanteesta ex-klubilainen Timi Lahti painoi pallon ohi Thomas Dähnen.

Toisella jaksolla HJK haki maaleja ja vaihtoi hyökkäyspäähän sisään Richard Gadzen ja Mikael Forssellin, Odun ja Malolon tilalle. Mutta kun peli ei kulje, se ei kulje. Muutama vapaapotkua ja kulmaa lukuunottamatta vaarallisia tilanteita ei saatu aikaan. Maaliahneus kostaantui vielä lopussa, kun VPS pääsi neljällä kahta vastaan nopeaan hyökkäykseen ja Clennon latasi loppulukemiksi 3-0. Kotiyleisö osoitti suosiota omilleen nousemalla seisomaan ja taputtamalla rytmikkäästi. Syystäkin.

– Tänään ei onnistunut oikein mikään meiltä, turha selitellä. Vepsu ansaitsi voittonsa. Onneksi kohdataan heti sunnuntaina kotikentällä Töölössä RoPS , tästä pelistä jäi paljon hampaankoloon, kapteeni Sebastian Sorsa tiivisti tunnelmat ottelun jälkeen.

VPS – HJK 3-0 (2-0)

Maalit: 20′ Morrissey, 27′ Lahti, 85′ Clennon