Pelvas: Avausmaali käänsi pelin

Ensimmäisen jakson esitys oli nihkeää ja tasaista kummaltakin joukkueelta. JJK oli edelleen pienessä lukossa edellisen, vaikean KuPS-tappion jäljiltä. HJK puolestaan yritti aktiivisesti saada peliään rullaamaan.
  • JJK taisteli todella kovaa ensimmäisellä jaksolla, he olivat sisuuntuneita KuPS-tappiosta, mutta eivät kuitenkaan saaneet pallollisena mitään aikaiseksi. Meille ottelun alku oli myös hankala, törmäsimme hieman JJK-prässiin, HJK:n kahden maalin tekijä Akseli Pelvas miettii.

• Periaatteessa peli olisi voinut kääntyä ensimmäisellä jaksolla kumpaan suuntaan tahansa .

Toiselle jaksolle tuli pirteä HJK ja edelleen vaikeuksissa oleva JJK. Jakson alkuun tullut vahva HJK-painostus toi palkinnon 62. minuutilla, kun Akseli Pelvas tälläsi HJK:n johtoon.

• Melkein suoraan vaihtopenkiltä pääsin 16-alueen rajalle pallon kanssa. Pelasimme tilanteen hyvin laidalta ja kun pallo tuli minulle, sain hyvän ensimmäisen kosketuksen, josta oli helppo laukoa toisella takanurkkaan.

Toisessa maalissa Pelvas teki esityön. Hän juoksi linjan taakse ja sai hyvän pystypallon, jonka sen jälkeen siirsi Juho Mäkelälle. Mäksä sijoitti HJK:lle 0-2 -lukemat.

Kolmas maali tuli heti toisen perään. Tällä kertaa esityön teki vahvan pelin pelannut Sebastian Mannström. Laitalinkki kuljetti keskeltä prässilinjan läpi ja siirsi pallon Pelvakselle, joka tälläsi jälleen kovaa ja tarkasti takakulmaan.

• Ensimmäinen maali vapautti pelin selkeästi meidän osalta. Sen jälkeen syötö tuntuivat napsahtelevan paremmin ja paremmin kohdilleen. JJK joutui paineeseen ja oli pakotettu avaamaan omaa puolustuspakkaansa hyökätäkseen enemmän. Tilaa aukeni heidän puolustuksestaan.

Aksun mukaan hyvä valmistautuminen ja alla oleva loma näkyi pelissä.

• Energiaa löytyi jokaisella jätkällä aika eri tavalla kuin ennen lomaa pelatuissa viimeisissä peleissä.

HJK jatkaa liigaa keskiviikkona vieraissa IFK Mariehamnia vastaan. Sen jälkeen joukkue pelaa kotonaan TPS:aa vastaan 25.6. ja kolme päivää tästä jälleen vieraissa Jaroa vastaan.

Komea vierasvoitto JJK:sta antaa tulevaan lisävauhtia.

• Tuloksellisesti saimme erinomaisen alun tulevaan kahteen viikkoon.