Pietarsaari edelleen vaikea HJK:lle

HJK:n edustusmiehistö kohtasi torstaina pietarsaarelaisjoukkue FF Jaron vieraskentällä. Totutun vaikea Pietarsaari jätti HJK:n jälleen vaille täyttä pistepottia. ottelu päättyi tasalukemiin 2-2. HJK jatkaa sarjakärjessä yhden ottelun enemmän pelanneena kuin niskaan hengittävät IFK Mariehamn ja FC Inter. Eroa IFK:hon on kaksi pistettä, FC Interiin yksi.

Ottelun avausmaalista vastasi kotijoukkue. FF Jaron uusi kanadalaishyökkääjä Frank Jonke pääsi tekemään pitkän kuljetuksen HJK:n rangaistusalueen tuntumaan. Jonke pääsi laukomaan ja veto livahti HJK-puolustuksen läpi ja FF Jaro sai juhlia johto-osumaa. Maali tuli 25 minuutin pelin jälkeen.

– Palloja pelattiin jo aikaisessa vaiheessa Jonken päähän. Ennen FF Jaro oli pelaavampi, nyt se oli suoraviivaisempi. Myös Heikki Aho on palannut pelaavaan kokoonpanoon, mikä vaikutti kotijoukkueen peliin, toteaa päävalmentaja Antti Muurinen.

FF Jaro pääsi jo kahden maalin johtoon avausjakson loppupuolella. Mattias Wargh pääsi yksin läpi rankkarialueella ja viimeisteli punaisten 2-0 – osuman.

– Se oli meille unelias vaihe. Molemmat maalit tulivat puolustuksen keskustasta, Muurinen harmittelee.

HJK kuitenkin tarttui tilaisuuteensa ja kavensi ottelun aivan edellisen maalin perään. Puolustaja Tuomas Kansikas antoi pitkän keskityksen HJK-kärki Juho Mäkelälle, joka nosti pallon päällään yli vastaan tulleen FF Jaro-maalivahti Artur Kotenkon.

HJK sai ottelun vielä tasoitettua. Tunnin pelin kohdalla laitapelaaja Demba Savage iski HJK:n toisen maalin. Tuomas Kansikas keskitti pallon taka-sektorille, josta Demba Savage pääsi asettelemaan pallon varmasti FF Jaron verkkoon.

Ottelun loppulukemiksi jäivät 2-2.

HJK:n päävalmentaja Antti Muurinen uskoo, että sinivalkoiset olisivat ansainneet täydet pisteet ottelusta. Muurisen mukaan HJK:lla oli erinomaisia tilaisuuksia viimeistellä voittomaali.

– Hyvin vaiherikas ottelu, jossa molemmilla oli omat hallintavaiheensa. Meillä oli heti ottelun alussa hyvä vaihe. Sherif Ashraf ampui sisätolppaan, mutta pallo tuli ulos. Sherifillä oli avausjaksolla myös pari oikein hyvää vaparia. Lisäksi Lindströmillä ja Mäkelällä oli erinomaiset paikat tehdä maali.

Muurinen näkee, että ottelun merkitys pietarsaarelaisille näkyi tapahtuman luonteessa.

– Jaro on selvästi sellainen joukkue, joka on kotona erittäin hyvä. Todella hyvä tunnelma ja yleisö on vahvasti mukana kotijoukkueen puolella.

FF Jaro – HJK 2-2 (2-1)

1-0 Frank Jonke 25′
2-0 Mattias Wargh 43′
2-1 Juho Mäkelä 45’+1′
2-2 Demba Savage 60′

HJK:n avauskokoonpano:

Ville Wallén, Tuomas Kansikas, Antti Okkonen, Timi Lahti, Sebastian Mannström, Mathias Lindström, Sherif Ashraf, Juho Mäkelä, Joel Perovuo, Demba Savage, Sebastian Sorsa.

Vaihtopelaajat:

Saku-Pekka Sahlgren, Valtteri Moren, Akseli Pelvas, Nikolai Alho, Joel Pohjanpalo, Mikko Sumusalo, Robin Lod.

Vaihdot:

72′ Sherif Ashraf -> Joel Pohjanpalo
82′ Sebastian Mannström -> Nikolai Alho