Pisteet jaettiin viihdyttävässä kärkiottelussa – ”Arvosanaksi hyvä”

Luke Plange osui ensimmäistä kertaa Boltilla, kun pisteet jaettiin Veikkausliigan kärkiottelussa.

Luke Plange puski HJK:n tasoituksen.

HJK vs Ilves 1–1 (0–1)
24’ Santeri Haarala 0–1 rp
66’ Luke Plange 1–1 (Noah Pallas)
Yleisömäärä: 7304

Lauantaina nähtiin vauhdikas ottelu, joka olisi voinut kääntyä kummalle tahansa. Ensimmäinen puoliaika oli Ilveksen hallintaa, kun taas toisella jaksolla HJK pääsi paremmin peliin mukaan.

– Voisin kuvitella katsojan silmin, että oli melko viihdyttävää. Molemmat joukkueet halusivat loppuun asti voittaa ja peli aaltoili. Tasainen ja viihdyttävä Veikkausliiga-ottelu. Aistin myös yleisöstä, että he ovat meidän takana ja tässä on sellaisia pieniä kaikuja viime kauden yhtenäisyydestä, totesi Toni Korkeakunnas ottelun jälkeen.

Topi Keskinen urakoi 90 minuuttia.

Ensimmäinen puoliaika alkoi Ilveksen hallinnalla, ja heti 7. minuutilla vieraiden laitapuolustaja Jorginho pääsi huippupaikkaan vasemmalta laidalta. Jesse Öst torjui kuitenkin hienosti, ja ansaitsi Klubipäädyltä ”ÖST, ÖST, Jesse ÖST”-huudot. 24. minuutilla Ilves siirtyi lopulta johtoon. Santeri Haarala osui pilkulta kauden neljännellä maalillaan, kolme näistä on syntynyt 11 metristä. 

Ensimmäinen puoliaika oli Haaralan maaliin asti vieraiden hallussa, mutta viimeiset 15 minuuttia Klubi pääsi paremmin peliin mukaan. Vaarallisia paikkoja ei kuitenkaan Otso Virtasen maalille onnistuttu vielä tässä vaiheessa luomaan.

– Vähän jäätiin telineisiin ekalla puoliajalla. Oltiin passiivisempia, kuin oli tarkoitus. Tietysti vastustaja pelasi myös hyvin, eikä se ole aina pelkästään meidän tekemisestämme kiinni. Ilves oli hyvä ekalla puoliajalla, sanaili Korkeakunnas.

Georgios Kanellopoulos taistelemassa pallosta.

Toiselle jaksolle tuli muuttunut HJK, ja peli olikin paremmin isäntien hallinnassa. Palkinto tästä syntyi lopulta 66. minuutilla. Topi Keskinen ja Noah Pallas pelasivat hienon kombinaation vasemmalla laidalla, jonka johdosta Pallas pääsi hyvästä paikasta keskittämään. Pallo löysi Luke Plangen päähän ja siitä yläkulmaan. Maali oli englantilaishyökkääjälle kauden toinen ja ensimmäinen Boltilla Veikkausliigassa.

– Olen iloinen maalista ja pyrin tekemään niin paljon maaleja kuin pystyn. On minun tehtäväni laittaa pallo maaliin, kun saan paikan boksissa, totesi Plange Ruudun ottelun jälkeisessä haastattelussa.

– Hyökkäämme nyt (valmentajan vaihdoksen jälkeen) enemmän yhdessä ja olemme lähempänä toisiamme. On helpompi löytää toisemme kentällä ja luoda parempia maalintekopaikkoja. Uudessa muodostelmassa pelaaminen helpottaa erityisesti minua, kun saan hyökkääjänä enemmän mahdollisuuksia tehdä maaleja boksissa.

Luke Plange puskemassa tasoitusta.

Viimeisellä kymmenellä minuutilla Ilveksellä oli omat paikkansa tehdä ottelun voittomaali. Ensin kulmapotkusta Lauri Ala-Myllymäki osui tolppaan ja hetkeä myöhemmin Oiva Jukkola laukoi tyhjästä maalista pallon katsomoon. HJK kuitenkin selvisi tästä, ja oli ratkaista ottelun viimeisestä erikoistilanteesta. Ensimmäisen 90-minuuttisen sitten Lahti-voiton pelannut Aapo Halme puski kuitenkin hieman yli maalin. 

– Toiseen jaksoon olen erittäin tyytyväinen. Varsinkin moraaliin, yhtenäisyyteen ja haluun voittaa. Pelattiin sarjan kärkijengiä vastaan ja tultiin takaa tasoihin sekä oli myös paikat mennä ohi. Otimme aika isoja riskejä ja lähdettiin prässäämään mies miestä vastaan ja muutettiin peliä, johon pelaajat lähtivät hienosti mukaan.

– Neljä pistettä saatiin ja sillä irtoaa ainakin arvosanaksi hyvä (ensimmäisestä viikosta). Kuusi pistettä olisi ollut sitten kiitettävä.

Santeri Hostikalle kauden ensimmäiset minuutit Veikkausliigassa.
Noah Pallas HJK TV:n haastattelussa

Ottelussa nähtiin niin positiivisia kuin negatiivisia uutisia pelaajatilanteen suhteen. Santeri Hostikka pelasi kauden ensimmäiset minuutit Veikkausliigassa, kun hän tuli kentälle puolen tunnin kohdalla Hassane Bandén tilalle. Sen sijaan hyviä otteita HJK-maalilla esittänyt Öst loukkasi jalkaansa kymmenen minuuttia ennen loppua. Hänen tilanteensa selviää tarkemmin ensi viikon aikana.

Pelaajat saavat ansaitusti nyt pari päivää vapaata. Kausi jatkuu ensi perjantaina 31.5. Oulussa. Ruutu näyttää tuon ottelun tuttuun tapaan. Vajaan kahden viikon päästä 7.6. pelataan jälleen Boltilla, kun vastaan asettuu SJK. Liput otteluun tästä

HJK:n kokoonpano: Jesse Öst (79’ Elmo Henriksson) – Diogo Tomas, Aapo Halme, Joona Toivio – Noah Pallas, Georgios Kanellopoulos (62’ Hans Sarpei), Lucas Lingman, Anthony Olusanya – Topi Keskinen, Luke Plange, Hassane Bandé (62’ Santeri Hostikka)

Katso kooste ottelusta
Joukkue kiittämässä Klubipäätyä.
Lehdistötilaisuus