Pukki iski Litmasen syötöstä – Jaro kaatui 1-0

Kymmenestä laukauksesta maalia kohden ainakin yksi menee sisään. HJK todisti tuon vanhan tilastototuuden oikeaksi torstai-illan kotiottelussaan FF Jaroa vastaan. HJK laukoi maalia kohden tasan kymmenen kertaa, ja Teemu Pukki onnistui viimein ohittamaan Jaro-maalivahti Vitali Telesin kun peliä oli takana 68 minuuttia.

Loistavan seinäsyötön tilanteessa tarjoili kentälle vaihdosta tullut Jari Litmanen.

HJK otti torstaina jo neljännen perättäisen voittonsa, kun nuorella joukkueella liikenteessä ollut Jaro joutui taipumaan Sonera Stadiumilla numeroin 1-0.

Ennen ottelua pohdittiin paljon, kumpi kahdesta pelaavasta joukkueesta ottaisi pelissä ohjat. Hallinnan otti HJK, joka vyörytti lukuisia hyviä maalipaikkoja jo ensimmäisellä jaksolla. Jaro puolestaan tyytyi tiiviseen puolustuspelaamiseen ja haki vastahyökkäysmahdollisuuksia nopeiden hyökkäyspään pelaajiensa Niangin ja Zézén kautta.

HJK:n keskupuolustuksessa nuori toppari pari Juhani Ojala (s. 1989) ja Valtteri Moren (s. 1991) olivat kuitenkin jatkuvasti hereillä ja pitivät kokeneiden pelaajien elkein Jaron hyökkäykset kurissa.

HJK:n hyökkäyspäässä puolestaan oltiin jälleen hieman tuhlailevalla päällä. Paikkoihin pääsivät niin Teemu Pukki, Berat Sadik, Sebastian Sorsa kuin Erfan Zenelikin. Lopulta Jaron puolustuksen muurin mursi 59. minuutilla vaihdosta kentälle juossut Jari Litmanen, joka vapautti Teemu Pukin avopaikkaan 68. minuutilla. Siitä ei pirteästi pelannut hyökkääjä erehtynyt vaan sijoitti pallon tarkasti ohi Vitali Telesin Jaro-maalissa.

Lopussa Jaro pääsi hakemaan pientä painetta HJK:n päähän, mutta ei onnistunut löytämään aukkoa HJK:n puolustuksesta. Lähimmäksi Jarosta pääsi nuori Simon Skrabb, joka pelasi loistavan seinän ohi HJK:n puolustuksen, mutta ei saanut enää ohitettua loistavasti vastaantullutta HJK-maalivahti Ville Wallénia.

Voitolla HJK nousi jälleen toistaiseksi sarjan piikkipaikalle. Se miltä taulukko tulee näyttämään viidennen kierroksen jälkeen riippuu perjantain ottelusta, jossa TPS isännöi kotonaan Jyväskylän Jalkapallokerhoa.

HJK-FF Jaro 1-0 (0-0)
68′ Pukki (Litmanen)